Tietoa mainostajalle ›

Kolme vähähiilarista herkkua!

17.4.2013

Jotta jaksaa rimpuilla, täytyy myös muistaa syödä. Päivän vähähiilarinen menu! Hoplaa! Siemennäkkileipä Täytetyt munakoisot Banaanipannari ...

Jotta jaksaa rimpuilla, täytyy myös muistaa syödä.

Päivän vähähiilarinen menu! Hoplaa!

Siemennäkkileipä
Täytetyt munakoisot
Banaanipannari (a.k.a. kohupannari)


Näkkileipä


Siemennäkkileipä on jo monesta paikasta tuttu ja siitä on useita variaatioita, tässä minun!

3 munaa
2 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl unikonsiemeniä
0,5-1dl mantelijauhoja

1-2tl suolaa (mä olen suolahirmu, joten laitan itse paljon!)
Kaikki kuivat sekaisin ja munat perään! Taikina saa olla aika paksua, ei kauhean juoksevaa. Mittaile mantelijauhot sen mukaan sopiviksi.

Levitetään ohuelti pellille. 
175 astetta n. 20-30min.
Näkkärit kannattaa leikata heti uunin jälkeen tervävällä veitsellä mieleisiksiin palasiksi.


Pellille ohuesti levitettynä




Täytetyt munakoisot 

Mulla on usein hankaluuksia keksiä vähähiilarista iltapalaa, koska mieluiten söisin aina leipää. Aina vaan hotsittais lämpimät voikkarit. Lämpimistä voileivistä piti alkaa keksimään leivätöntä vaihtoehtoa ja mieleen juolahti munakoiso. Noh, lopputulos olikin ennemmin lounasta tai päivällistä muistuttava, sen verran ruokaisa siitä tuli!

Tästä riittää reilut annokset kahdelle, iltapalat vaikka neljälle!

2 munakoisoa
4-6 isoa kokonaista herkkusientä
100-200g jauhelihaa (vegeversiosta voi jättää jauhelihat pois ja tuplata sienimäärän!)
2dl kermaa (mitä kuohumpi, sen maistuvampi)
Sipulia
Valkosipulia
Vähän vehnäjauhoja (nekin voi jättää pois, jos ei halua ollenkaan vehnää)
Mausteet! Suola, pippuri, chiliä, basilikaa ja vähän oreganoa. (Chili, basilika ja oregano mieluiten tuoreina)
Jalapenoja pieniksi pilkottuna
Parmesaanijuustoa

Päälle rucolaa

Koverra munakoisoista siemenosa pois täytettä varten. Fiksu ja säästeliäs pilkkoo myös sen osan kastikkeeseen, minä en tehnyt niin.. ehhehe.
Raasta parmesaanijuusto
Paista sipulit, jauhelihat, sekä kuoritut ja pilkotut sienet oliiviöljyssä.
Lisää mausteet. Mausteita saa olla reilusti!
Ripottele paiston jälkeen n. ruokalusikallinen jauhoja paistoksen päälle, jotta täytteestä tulee kunnolla paksua, ja paistele jauhot sekaan.
Lisää kerma ja keitä vähän kasaan. 
Sitten täyte munakoison sisään, lisää pilkotut jalapenot ja parmesaanijuusto päälle!
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
koverretut koisot


Rehut niskaan


Ja sitten, viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, KOHUPANNARIT! Tämän reseptin olen anastanut täältä.
Me tehtiin tuplana, 2 banaania, 4 munaa. Ja koska rrrrakastan vanilijasokeria, laitoin sitä pari teelusikallista. Nam!

2 banaania
4 munaa
vanilijasokeria

aineet sekaisin sauvasekoittimella

Paistoon voita. Meillä ei ollut pikkulettupannua, joten paistettiin pienellä valurautapannulla.

Päälle vaikkapa kermavaahtoa ja marjoja!

Eka yritys ei mennyt ihan nappiin
Sitten! Ta-daa!
Tässä se poseeraa esi-isiensä kanssa



You Might Also Like

9 kommenttia

  1. Eikä, mä olen nyt tosi monesti jo kuullut näistä KOHUPANNAREISTA...kai niitä tarttee sit oikeesti tehdä iteki?!

    Terkuin yks porilaine... :)

    VastaaPoista
  2. Nam, ihanat pannarit. Pari kertaa jo tullut tehtyä, pitäisköhän huomenna taas kun on hernari/pannaripäivä. Toi siemennäkkäri menee testilistalle, kaikki tarvittava löytyy valmiiksi kaapista. :)

    Aila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi pannarit ovat kyllä yllätyksellisen ihania! :)
      Näkkäriä vaan testaamaan! Se on maailman nopein pikkusuolainen! Mullakin on noita aineksia aina kaapissa, joten aina on hätävarasuolaista nopeasti saatavilla! :) Ja voihan noihin laittaa mitä vaan siemeniä, vaikka pellavansiemeniä tai vaikkapa hampunsiemeniä! Unikonsiemenet ja seesaminsiemenet on mun lemppareita! Ainii ja sisko on käyttänyt myös mantelijauhon tilalla soijajauhoja! :)

      Poista
  3. Porilaiset teki kohupannareita ja hyvii oli! Ainoo vaan, että meillä oli kaikki letut samannäkösiä kuin teillä toi eka. Listalla seuraavaksi siemenet, tota näkkäriä pitää kokeilla. Pinjansiemenet on mun lemppareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä porilaiset! :)
      Mulla helpotti siihen koossapysymiseen se että teki vaan pienempii, et ne sai käännettyy.
      Mä en ookkaa pinjansiemenistä kokeillu tehä, voi olla hyviä niilläkin! :)

      Poista
  4. Porilaiset on ny iha liekeis. Eilen tehtiin näkkäriä! Oli hyvää, tänään tarjoan sitä Lucaksen synttäreillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh! Hyvä että onnistui ja maistui! Toivottavasti oli hyvät bileet Lucaksella! :)

      Poista
  5. Tittidii, mä löysin tän sun postauksen vahingossa ja rupesin heti tekee siemennäkkäriä! Toi onkin paljon kivampi ohje kun mun blogissa, ei mitään turhia kaurahiutaleita. Ja tuli heti ikävä kohupannareita, en oo pitkään aikaan tehnyt! Ne on kyl ihania!

    VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki