Mamman marjapiirakka

25.8.2013

Syksy hiippailee mestoille ja kesä jää hiljalleen viilenevien iltojen ja putoilevien lehtien alle. Onneksi loppukesässä ja syksyn aluss...


Syksy hiippailee mestoille ja kesä jää hiljalleen viilenevien iltojen ja putoilevien lehtien alle. Onneksi loppukesässä ja syksyn alussa on paljon ihania asioita, joista voi olla iloinen. Auringonkukat, omenat, kesän marjasato ja tietysti sienet. Aurinko lämmittää vielä, vaikka alati viilenevä tuuli yrittääkin kylmentää, valmistaen meitä talveen. 

Sunnuntait ovat hyviä piirakanleipomispäiviä. Sunnuntai saattaa olla seesteinen ja haikea, varsinkin kun kyseessä on syyssunnuntai. Siksi kannattaa leipoa piiras. Heti.

Tässä nopea ja helppo piirakka, á la Mamma:

Pohja:
150g voita
1,5dl sokeria
1tl vanilijasokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl grahamjauhoja
0,5tl leivinjauhoja

Päälle:
1rkl perunajauhoja
200-300g (pakaste)mustikoita
1prk rahkaa (kermaviilikin käy!)
2 munaa 
2tl vanilijasokeria
0,5dl sokeria

Sekoita voi ja sokerit niin, että seos vaalenee. Lisää muna sekaan. Sekoita jauhot keskenään ja lisää jauhot seokseen. Painele taikina voidellun ja jauhotetun (n.24cm) vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa 15min alatasolla.

Sekoita päällisen aineet sekaisin, marjoja lukuun ottamatta. Ripottele esipaistetun taikinan päälle siivilän läpi perunajauhoja (jos käytät pakastemarjoja). Nakkaa marjat esipaistetun taikinan päälle ja lisää rahkapäällinen. Paista uunissa vielä 10-15min.

Mustikat voi korvata melkein millä tahansa marjalla, mitä nyt kaapista sattuu löytämään!




Piirakka on parasta jäähtyneenä, varsinkin jääkaappikylmänä - nam! 

Ei muuta kuin leipomaan sunnuntaiahdistus veke! 

You Might Also Like

0 comments

Hae