Punainen vihersmoothie ja lempeä aamupalasmoothie

6.2.2014

Yhteistyössä Valio Gefilus ja Blogirinki Media .  Aina välillä leikin terveellisesti syövää ihmistä. Silloin jätän höttöhiilarit vähem...

Yhteistyössä Valio Gefilus ja Blogirinki Media

Aina välillä leikin terveellisesti syövää ihmistä. Silloin jätän höttöhiilarit vähemmälle ja panostan ruokiin, jotka tekevät hyvää. Tiedän, mitä kannattaisi syödä, jotta oloni olisi hyvä, eikä naama pöhöttyisi hiilariövereistä, mutta kun ne pastat ja muut ihanuudet ovat vaan niin ihania.

Kun sitten skarppaan, tykkään tehdä ihania, ruokaisia ja juuri niitä hyvältä tuntuvia smoothieita. Smoothieen voi nakata superfoodeja ja muita herkkuja, ja niistä saa helposti juotavia ja täyttäviä välipaloja, joiden ravinteet imeytyvät tehokkaasti. Ja kun smoothieen lataa täyslaidallisen vielä ruokaisempia raaka-aineita, siitä saa ihan kunnon aterian - kuituineen ja proteiineineen!

Tässä kampanjassa oli tarkoitus käyttää Valio Gefilus -tuotteita mukana luomassa herkullisia smoothieita. 

Ensimmäisenä esittelen kehittelemäni smoothien, joka on ruokaisa aineenvaihdunnan ystävä, ja toisena esittelyyn pääsee vatsalempeä aamupalasmoothie, mikä lempeän makunsa vuoksi sopii myös perheen pienimmille.


Ruokaisa punainen vihersmoothie:
Tämä ruokaisan paksu smoothie sopii tuhdimmaksi välipalaksi tai jopa ateriaksi. Tuoreet raaka-aineet yhdessä Valio Gefilus omena&rypäle -mehun kanssa muodostavat raikkaan yhdistelmän.

2 annosta


3 kiiviä 
Puolikas avokado
3 ruusukaalia 
Puolikkaan limen mehu
4-5 rkl suomalaisia pakastepuolukoita
3tl chiasiemeniä
Muutama korianterin lehti ja muutama piparmintun lehti
3dl Valio Gefilus omena&rypäle -mehua


Pyöräytä lusikalla kiivin ja avokadon hedelmät kannuun tai kulhoon ja poista kannat ruusukaaleista. Pese ruusukaalit tarvittaessa. Laita kaikki ainekset sekaisin ja purista puolikkaan limen mehu, sekä lisää Valio Gefilus -mehua. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi.



Aamupalasmoothie:
Hellä smoothie sopii ihanasti aamu-unista herättelemään tai illan viimeiseksi juomaksi. Lempeän makuisen smoothien kruunaa Valio Gefilus piimä, jonka määrää muuttamalla saa tehtyä myös perheen pienimmille oman, lusikoitavan välipalaherkun.

2 annosta

Puolikas avokado
1/4 hunajameloni
2 päärynää
1 kiivi
1,5 dl Valio Gefilus piimää

Poista avokado ja kiivi kuoristaan, sekä kuori ja pilko hunajameloni, päärynät ja lisää Valio Gefilus piimää. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Vinkki: Lempeän makunsa vuoksi myös taapero tykkäsi maistella smoothieta. Lusikoitavan version lapselle saa, kun laittaa vähemmän piimää joukkoon.


En ole oppinut vielä juomaan piimää sellaisenaan, vaikka minun herkälle vatsalleni se olisi ehkä ihan oikea juomavaihtoehto. Siksi olen lykännyt piimää smoothieen, jotta joisin sitä edes jossain muodossa. Ehkäpä Valio onkin kuullut hiljaisen toiveeni, koska on nyt tuupannut markkinoille makupiimiä. SIIS JOO! - Sellaisia hyvänmakuisia, kuten mustikka- ja mangopiimää, joita pääsin juuri maistelemaan Valiolta saadun kylmälähetyksen tultua. Ai kyllä maistuu entiselle piimänvieroksujallekin!

Gefilus-tuoteperhe on kasvanut myös parilla uudella herkullisella ja lisä- ja väriaineettomilla tehojuomalla sekä mehumaidoilla. Kaikissa tuotteissa on tietysti mukana suolistomme bestistä, eli maitohappobakteeria.

***

Ja arvatkaapa, onko mulla nyt soinut näiden smoothien teosta asti päässä:

"Tahdon tosimiehen varrelleni 

Miehen riskin rinnalleni 
Rakastajan vatsalleni 
PIIMÄ! "

You Might Also Like

6 comments

  1. Hahaa tuo Valion piisi :D Muistoja. En ees lapsena ymmärtänyt mitä ne siinä laulaa, hoilasin vaan aina menemään. Ainakin tuota aamupalasmoothieta pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hahha! Se on kyllä klassikko!
      Kandee kokeilla sitä, tai vaikka molempia smoothieita. Ja kaalia on turha pelätä tossa punaisessa vihersmoothiessa, se ei maistu silti siltä :)

      Poista
  2. Ah, nyt tuo Valion piimä-mainoksen biisi soi mullakin päänsisäisessä jukeboksissa! :D

    Hei, ihan mahtavilta kuulostaa/näyttää nuo teikän smoothiet :) Aion pölliä reseptit, kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin pöllit, siksi ne tällä ovat :) Hyviä smoothiehetkiä!

      Poista
  3. Nyt pääseekin loput pakastimen puolukat hyötykäyttöön! Kiitos :)

    VastaaPoista

Hae