Vapun kuumin perunasalaatti

29.4.2014

Kuinka moni syö vappuna perunasalaattia nakkien kanssa, huutaa hep! Minä olen hulluista hulluin perunasalaattifanaatikko ja voisin syödä ymp...

Kuinka moni syö vappuna perunasalaattia nakkien kanssa, huutaa hep! Minä olen hulluista hulluin perunasalaattifanaatikko ja voisin syödä ympäri vuoden sitä. Ja syönkin. Näin vapun alla muistin, etten olekaan koskaan jakanut perunasalaattiohjettani tänne, joten pannaanpa tuo asia heti ruotuun.


Minusta perunasalaatissa saa olla isoja klönttejä kaikkea. Muuten se tuntuu suussa kaupan versiolta. Olen varioinut tätä salaattia niin aurinkokuivatuilla tomaateilla kuin vihreällä parsallakin. Näin keväällä parsakausi on parhaimmillaan, joten suosittelen varioimaan sillä. 


Tein viikonloppuna ensimmäisten grillaustemme kanssa tätä, koska muistin että jääkaapissa on eiliset keitetyt potut vailla kaveria. Eiliset perunat – tai ainakin jäähtyneet – ovat parhaimpia tähän. Muutenkin tämä kannattaa tehdä jo tänään ja antaa maustua huomiseen. 

Vapun kuumin (uuh!) perunasalaatti:

6 isoa kiinteää jäähtynyttä keitettyä perunaa 
1 iso sipuli 
1-2 vihreää omenaa (minä pistin puolitoista, koska lapsi söi puolikkaan vauhdissa)
2 suolakurkkua
100g ruohosipulituorejuustoa
100g kermaviiliä 
100g Lidl:n kreikkalaista jukurttia 
– Tai vain 200g kermaviiliä tai jukurttia, jos ei jaksa hifistellä
2tl valkoviinietikkaa
1tl sinappia
1tl (ruusu)suolaa
Reilut rouhaisut pippuria

Pilko perunat ja muut rehut. Sekoita kermaviili ja/tai jukurtti tuorejuuston kanssa ja nakkaa etikka, sinappi ja mausteet perään. Sekoita soosi hyvin ja lisää perunaseokseen. Anna maustua jääkaapissa.  

Mikäli haluat tuunata perunasalaatin parsalla, kuori vihreä parsa ja poista puumainen osa. Keitä tai paista öljytetyllä pannulla pieni nipullinen parsaa, mausta suolalla ja jätä rapsakaksi. Keittämisessä riittää ihan muutama minuutti, paistamisessa riittää, että parsa on saanut väriä. Anna jäähtyä ja pilko joukkoon. Parsan käsittelystä täällä.


Me söimme tätä viikonloppuna maustumatta, mutta olihan se maukkaampaa vasta seuraavana päivänä. Raaka sipuli meinaa olla vähän kitkerä, ellei se saa olla yön yli. Myös perunasalaatin koostumus on paljon parempi yön yli nukuttuaan. Jos salaatti pitää saada saman päivänä pöytään, sipulin voi ihan hetken käyttää pannulla, antaa jäähtyä ja lisätä sitten vasta sekaan.


Katso myös kätevä partylakkiohje täältä! (Älä.) Näissä kuvissa on muuten tuota samaa helvetinserpentiiniä, kuin partylakissa.


You Might Also Like

4 comments

  1. Mekin syödään perunasalaattia ympäri vuoden, tosi hyvältä maistuu ruisleivän ja kinkkuleikkeleen päällä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos erilaisesta reseptistä! Salaatti on juuri ässehtymässä :)

    VastaaPoista

Hae