Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jos ei siivoushommat kiinnostele

26.1.2016

Yhteistyössä  Freska .  On kahdenlaisia ihmisiä. Sellaisia, jotka tykkäävät ja haluavat siivota ja sitten on sellaisia, jotka... ei...

Yhteistyössä Freska

On kahdenlaisia ihmisiä. Sellaisia, jotka tykkäävät ja haluavat siivota ja sitten on sellaisia, jotka... eivät. Tämä on niille, jotka... eivät.

Itse kuulun jälkimmäisiin. Jos on jotenkin jäänyt epäselväksi.

Mulla on selkärangassa sellainen asioiden paikalleen asettelemisen vietti. Pöytäpintoja pyyhin päivittäin maanisesti, leluja korjaan pois lattioilta sata kertaa päivässä, tiskit laitan aina heti koneeseen, mutta kaikki muu kodin siisteyteen liittyvä on sellaista, että pitää ottaa itseään erikseen niskasta kiinni ja suorittaa. Hampaat irvessä imuroida, luututa, pestä vessoja, pyyhkiä pölyjä. 

Kun ei vaan jumankauta nappaisi, koska maailmassa on jotenkin niin paljon siistimpääkin (if you pardon the pun) tekemistä. Kuten vaikka bloggaaminen, lukeminen, syöminen, nukkuminen (aah, nukkuminen!), ystävien näkeminen ja ihan vaan hengailu. Perheen kanssa hengailu, ystävien kanssa hengailu, ruoan kanssa hengailu, unien kanssa hengailu... okei, no, saitte kiinni.


Mä olen pitkään fantasioinut siivoojasta. Siis että joku siivoaisi meillä, en niinku itse siivoojasta... Että mä tietäisin, että tietyin väliajoin joku tulisi ja hoitaisi siivoushommat, eikä mun tarvitsisi huolehtia siitä. Mitä nyt siivoskelisin varsinaisten siivousten välillä, mutta että joku tekisi säännöllisesti sellaisen kunnon siivouksen.

Kun sitten törmäsin Lähiömutsin siivouspostaukseen, jossa kerrottiin mutkattomasta siivoustilauksesta, menin aivan tohkeissani tilaamaan meille kuukausittaista siivoojaa. Että nyt, nyt on se hetki kun minä tämän viimein teen.

Klikkailin Freskan sivuille, ja hyvä tavaton sentään, se todella oli juuri niin helppoa, kuin annettiin ymmärtää. 

Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt tilata meille kuukausisiivoojaa, mutta aina se on tyssänyt asian hankaluuteen. Kun eivät ne osaa sanoa tarkkaa hintaa, tarkkaa kestoa, ja pitäisi sitä arviointikäyntiäkin ja blaah. 

Sitten olen vaan luovuttanut ja imuroinut itse. Siinä teille arviointikäyntiä, hemmetti.


Noh, minähän sitten valitsin sieltä kaikenmaailman siivoukset. Ekalle kerralle otin oikein uunin pesun, sekä roskiskaapin puhdistuksen. Lisäksi tilasin ikkunoiden pesun, koska meillä on viimeksi pesty ikkunat joskus ehkä 1900-luvun alkupuolella, kun tämä talo on rakennettu, luulisin.

Koska en ollut aivan varma, tulinko tilanneeksi joka kuulle nuo extrapesut, lähdin soittelemaan Freskan tyypeille. Tilaus oltiin kuitenkin vastaanotettu juuri, kuten toivoin, eli siten, että vain ekalla kerralla tehdään extrat ja seuraavilla kerroilla perussiivoukset.

Siinä sitten jutellessa siivoushommista, olinkin kohta jo sopimassa blogiyhteistyötä siivouksia vastaan. Sebastian, eli Freskan CEO kysyi, kiinnostaisiko minua kirjoittaa heidän palvelustaan – ja tottahan toki kiinnosti! 


Tällaisista asioista sitä vaan mielellään kirjoittaa. Asioista, joista oikeasti saa vähän kiksejä ja jotka tuntuu hyviltä. Miehellenikin heti linkkasin Freskan sivut ja kehuin firman henkeä.

Freska on uudenlainen siivousalan startup-yritys, joka on tehnyt asiat helpoksi. Raikkaalla ja leppoisalla otteella, silti täsmällisinä, vastuullisina ja luotettavina. Siivoustilauksen saa hoidettua ihan vaan klikkailemalla, eikä tarvitse säätää mitään. Eteen avautuu kalenteri, josta on helppo valita vapaa siivousaika. Hinnan saa tietää heti tilausta tehdessä ja siivoukseen menevä suositusaika annetaan neliöiden mukaan.

Tässä kohtaa tietysti saattaa herätä kysymys, että entä jos ei arvioitu aika riitäkään, jääkö siivous vajaaksi, mutta meillä ainakin kävi niin, että vaikka ekan kerran aika ei riittänyt, viikkosiivous hoidettiin silti loppuun. Ikkunoiden pesusta jäi muutama ruutu hoitamatta, sillä aikaa oli jo mennyt tunnin yli, mutta nekin luvattiin hoitaa sitten seuraavalla kerralla.

Oli nimittäin aikamoinen savotta niin sanotusti tämä. Ei ne tavallisen viikkosiivouksen piirissä olevat jutut, mutta just ne ylimääräiset, eli uuni, roskiskaappi ja ne ikkunat...  Mutta siksi mä ne otinkin – että nekin tulisi hoidettua kerrankin! Hah!


Meidän viikkosiivouksen hinta on 144 euroa. Hinnassa on mukana heidän pesuaineensa, mutta ilman niitä, eli meidän omilla aineillamme, hinta olisi 136 euroa. Meillä on 75 neliötä ja aikaa siivoukseen on suositeltu neljä tuntia. Hinta siis on 34 euroa per tunti.

Lakanat vaihdetaan, jos niin haluaa ja suihkuseinät, saunanovet (saunakin lisätilauksesta, jos meillä sinne mahtuisi) pestään. Likaiset tiskit koneeseen, tiskialtaan pesu, lieden kuuraus. Pölyt, lattiat, vessat, kaikki. 

Joulusiivouksen tein tänä vuonna ostoskeskuksesta käsin, eli hoidin kaikki jouluostokset Freskan Mirjan siivotessa meillä. Viimeisimmän viikkosiivouksen hengailin perheeni kanssa pitkällä lounaalla ja kävin hoitamassa parit asiat kaupungilla. 

Ja tässä tullaan nyt siihen, mitä Freska myy: aikaa. Aikaa johonkin muuhun, kuin välttämättömään pahaan. (Ellei sitten tykkää siivota, niin sitten se ei ole paha.)


Juteltiin juuri kaverin kanssa näistä palvelujen ostamisista. Suhteutettiin niitä sekä siihen häviävään rahaan, että siitä saatavaan hyötyyn. Joskus renkaiden vaihdattaminen parillakympillä kauhistutti, nyt tilaillaan jo siivoojia. Nämä ovat asioita, joita jokainen tahollaan arvottaa. Rahassa, ajassa, arjen helpotuksessa, missä vain.

Meidän perheelle tuollainen viikkosiivouksen ottama kahdeksankymppiä (sen kotitalousvähennyksen jälkeen) on yksi ravintolakeikka alku- ja pääruokineen. Jotenkinhan se tuntuu sillä lailla vanhan kansan aivoilla ajateltuna kamalalta tuhlaukselta, "kun itsekin voisi siivota", mutta niin kai olisi ravintolakeikkakin, "kun itsekin voisi ruokaa tehdä".

Se sellainen itse on kaikki tehtävä -ajatus vaan on jotenkin iskostettu meihin ja ihan hevonhumppaahan se on. Miksen ostaisi aikaa johonkin muuhun, jos voin? Miksi pitäisi tehdä kaikki itse, jos ei ole aivan pakko? 

Ja aikaahan nykyään ihmiset haluavat. Koko ajan. Aikaa itselleen tärkeille asioille. Kerranhan täällä eletään, ja muita kuluneita sanontoja.


Ainiin, entä se siivousjälki? No se oli hyvää! En odottanut yhtään vähempää, kun kerta siivousalan ammattilaisia ovat, mutta kuulemani mukaan ei kaikilta siivoojilta tai siivousfirmoilta voi samaa odottaa. Sekin on aika mystistä, mutta onneksi meidän lopputulos vastasi odotuksia – aika korkeitakin sellaisia.

Vähän huvittavaa onkin, että ihminen, joka rakastaa siisteyttä ja on vielä aika tarkka siivousjäljestä, vihaa siivoamista. Melkoinen paradoksi tässänäin, hahha!

Jos suakin huvittaa testata Freskan palveluja, niin tässäpä parit alekoodit:
Kertasiivouksen tilaajalle koodilla TESTI15 saa -15% ja säännöllisen siivouksen tilaajalle ekasta kerrasta saa -50% koodilla F50! Koodit ovat voimassa maaliskuun loppuun asti.

You Might Also Like

22 kommenttia

 1. Minua kiinnostaisi tietää, että hoidetaanko siivous yliajalla loppuun myös tavallisella tilaajalla, eli sellaisella joka ei mainosta kuin mahdollisesti omille kavereille/sukulaisille palvelua (vrt. reilut viinikaadot bloggaajalle ja tosi naftit kaadot "tavalliselle" asiakkaalle.

  Ja pikkujuttu, mutta kun kerran juuri päivitin tasa-arvosuunnitelmaa/toteumaa omassa työpaikassa, niin pisti silmään että pomot ovat miehiä, entä paljonkohan miehiä on siivoajissa? Toki n on pieni, ja varmasti ajankohta vaikutti siihen että kiinnitti huomion.

  Saattaa kyllä olla että Freskaan päädyn minäkin sitten kun selviän kaikista läjistä, menee kyllä maaliskuun ohi (pohdin tätä siivousasiaa juuri vähän aikaa sitten blogissani). Pidän ainakin heidän nettisivujen selvyydestä, ja hintakin on kohdillaan, ainakin jos vertaan aikaisemmin käyttämääni firmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Freskan siivoojat ovat molemmat miehiä. Meilläkin siivous meni ekalla kerralla ikkunoineen kaikkineen vähän yliajalle, mutta luvattu homma hoidettiin tietty loppuun. Ainakin siivoojamme puheista ymmärsin, että tietty sovittu työ hoidetaan kunnolla loppuun, oli asiakas sitten kuka tahansa. Ja olisipas hölmöä, jos näin ei olisi. Eihän se asiakkaan vika ole, että homma ei hoidu sovitussa ajassa.

   Poista
  2. Joo, mä muistelinkin Hanne että teillä oli joku miehenniminen siivooja!

   Mä luulen, että asia on just noin, mitä Hanne sanoi. En itse asiassa edes tiedä, tiesikö meidän siivoja ekalla kerralla tullessa, että mä olen mikään bloggaaja. Mutta näähän on tämmösiä, joita pitää kysyä Freskalta, jos satavarmaoja vastauksia kaipailee! :)

   Poista
 2. Se on maailman parhaista parhainta, kun tietää sinä hetkenä, kun sukat tarttuvat keittiönlattiaan, että pian on taas ilmeisesti Freskan kuukausisiivouksen aika. Vaikka kuinka miehen kanssa siivoillaan ja järjestellään (ja mä vielä tykkäänkin siitä!), aikaa ei vain ole tässä vaiheessa elämää ihan liiaksi. Kun ei ole aikaa käydä rauhassa vessassa, se mopin esille ottaminen ei ole korkeimmalla priorisointilistalla. Ja sitten samalla se pirun keittiönlattia tahmoieen ahdistaa. Onkin jotenkin huojentavaa tietää, että joku tulee kerran kuussa tekemään sellaisen painepesurisiivouksen. Että vaikka me ei nyt kaikkea ehditä, ei se mitään, kaikki järjestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juuri tämä. Niinku että valoa tunnelin päässä, kun alkaa ahistaa (ja sukat tarttuu lattiaan kiinni). Pikkusiivouksia siellä täällä, mutta sitten toi iso setti jonkun muun hoitamana! Molto bene!

   Poista
 3. Hienoa kuulla että asia on noin :) Kiitos selvennyksistä.

  VastaaPoista
 4. Hauska ja ajatuksia herättävä postaus! Mä oon jo useamman vuoden vitsaillut, että haluaisin sijoittaa siivoojaan. Tämä teksti saa miettimään, että onko sen pakko olla vaan vitsi. :) Tosin mainitsemasi firma ei palvele tällä seudulla, harmi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin suosittelen! Kyllä se helpottaa kummasti! Toivottavasti löytyy joku hyvä firma, jolta sais hyvät siivoukset sielläkin! :)

   Poista
 5. Kiitos aivan ihanasta blogistasi, jota luen aina suunpielet korvissa! Saako antaa palautetta? Luen useimmiten mobiilisti eli kännykällä ja tämä uusi blogipohja on mielestäni lukijan kannalta hankala. Aina pitää klikata teksti auki (ja odotella uuden sivun avautumista) ja sitten seuraavaan juttuun pääsee vasta kun on skrollannut kaikki kommentit ja muut härpäkkeet läpi. Tai sitten täytyy klikata taas pääsivulle, odottaa, klikata uusi teksi, odottaa (ehkä mun puhelimen nettinopeudessakin on parantamisen varaa). Mutta anyhow, halusin vaan sanoa että tykkäsin paljon enemmän lukea sitä vanhaa pohjaa kun kaikki tekstit olivat heti esillä ja helposti luettavissa. Nyt jää usein juttuja (harmikseni) lukematta kun en vaan jaksa klikkailla auki. Mutta siis ihan huippublogi sulla, thänks!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mona vei kyllä aivan jalat suustani! Tismalleen sama kokemus. Huippublogi, vähän vähemmän huippu uudistus.

   Poista
  2. Moikka! Kerrotteko vähän, millaisia blogilukutottumuksia teillä on? Miten menette/tulette lukemaan blogia? Mitä kautta seuraatte? Luette aina kerralla isomman köntsän vai luette aina jokaisen postauksen kun se tulee? Tuletteko suorasta linkistä postaukseen vai aina etusivulle ensin? Kiitos, jos jaksatte vastailla! :)

   Poista
  3. Koska luen tosiaan pääsääntöisesti kännykästä, oon tallettanut lemppariblogit ihan kirjanmerkeiksi. Niitä käyn klikkailemassa ja lukemassa sit aina kun kerkeän, en päivittäin vaan ehkä pari-kolme kertaa viikossa. Tuun siis aina etusivulle ja useimmiten luen useamman postauksen kerralla, kun niitä on ehtinyt viime lukukerrasta kertyä kuiteskin. On mulla bloglovinkin käytössä mut en kyllä käytä sitä juuri yhtään. Monessa blogissa on tehty tällanen samalainen mobiiliuudistus et näkyy vaan pätkä tekstiä etusivulla ja ite en vaan tykkää, on tällasen blogiseuraajan, joka haluu lukea koko blogin, ei vaan tiettyä tekstiä, kannalta epäkäytännöllinen ja tiputtaa lukukertoja pois.

   Poista
  4. Hei mä tykkäsin kans vanhasta pohjasta enempi. Blogia luen puhelimella ja tuun tänne ihan googlen kautta. Se on kiva, et kommentit tulee suoraan postauksen perään eikä tarvii enää uudestaan klikkailla. En enää muista miten siinä vanhassa postaukset näkyi, mut sen muistan et ajattelin uudistuksen jälkeen et ähh! Mut siis aivan huippu blogi ja lukulistan ykkönen!

   Poista
  5. Kiitos kommenteistanne!

   Vanhassa näkyi postaukset niin, että ekalla sivulla oli muistaakseni kolme auki. Vanhempien lukemiseen piti vaihtaa sivua, jolla oli taas kolme auki. Kommentit ei näkynyt siinäkään kuin vasta klikkaamalla sitä itse postausta, jolloin se näkyi näin kuin tämäkin nyt tässä. Eli siinä ei ole eroa vanhaan. Tässä vois saada jotenkin niin, että eka postaus on etusivulla kokonaan auki, mutta ei olla vielä selvitetty millä keinoin. Voisi periaatteessa myös laittaa niin, että noi kaikki on, mutta sitten pitäisi kyllä tiputtaa noita etusivulla näkyviä postauksia vain vaikka just kolmeen, ettei ole liian raskas selattava (nyt taitaa olla 11).

   Nää on vähän vaikeita päättää, mikä sitten olisi just se paras-paras. Suurin osa ehkä tulee suoraan postauksen linkistä sivuille, eikä silloin sellaiselle lukijalle ole väliä, miten nämä on. Toiset tykkää nähdä heti etusivulla monta näin kuin tässä ja tsekata siitä nopeesti mitä ei ole lukenut ja mitkä on, ja menee sitten niitä katsomaan, mitkä on lukematta. Ja jos tulee ihan ekaa kertaa blogiin etusivulle, hahmottaa paremmin mitä ois tarjolla.

   Mun lukemissa blogeissa on kaikkea eri tyyliä, jopa sellaisia, joissa ei ole etusivulla kuin otsikko ja kuva, ja mulle käy kaikki mallit! Haha! Mutta ymmärrän kyllä, jos on tottunut tiettyyn tyyliin ja tahtoo sen olevan niin.

   Nää on tosi vaikeita sitten lopulta päättää se yksi ainoa hyvä vaihtoehto ja harmittaa, ettei kaikkia voi miellyttää. Me yritetään vielä saada niin, että edes toi eka ois kokonaan auki, joten toivottavasti siitä ois vähän ees iloa! :)

   Poista
  6. Hei Mona, mää kävin mobiililla kattoo sun blogii, eikä sullakaan näkyny, kuin pätkät etusivulla ja pitää klikata kokonaan auki! Haha, senkin! Mut kukapa sitä omaa blogiaan lukis? Hihhihh! :D

   Poista
  7. Ainii, ja mä laitoin nyt mun "tekniselle tuelle" kyselyn, et miltä tää näyttäis ja miten tä pohja toimis, jos täs ois vaikka kolme-neljä auki etusivullai. Selvitämme asiaa! :)

   Poista
  8. Hehee, joo auts! Mut mulla on kolme (hyvää) selitystä: 1. Väitän et ruokablogeihin tullaan just enemmän lukemaan vaan yhtä tiettyä reseptipostausta ku tällaseen hykerryttävään lifestyleblogiin. 2. Mulla ei oo juurikaan kommentteja ni skrollaamiseen ei mee aikaa. 3. Heti kun vaan löydän rakosen ni tarkotuksena ois päivittää ihan uus blogipohja ja samalla mobiilipohja. Mut kiitti ku huomasit! :D Ja hyvät muutokset tullu nyt, tykkään!

   Poista
 6. onko niillä kaikki omat välineet, vai käyttävätkö aina kodista löytyviä niinkun nyt imuria, moppia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän imuria käyttivät, mutta moppi ym. rätit oli omat!

   Poista
 7. Iloitsen aina jokaisen puolesta, joka tohtii siivojaan itselleen ottaa. Meillä suomalaisilla kun on vähän sellainen minä itte -meininki ja ettei saa auttaa. Itse luovutin siivoomiset, kun olin tehnyt jo pari vuotta aika ympäripyöreää työpäivää ja mies asui eri paikkakunnalla. Ei ollut aikaa siivota viikolla, enkä ollut viikonloppuisin kotona. Onneksi on sen verran ihana mies, että se puhui mut yli ja tohdin ottaa apua silloiseen yhden naisen talouteeni.

  Tämän jälkeen olen todennut, miten surkea siivooja oikeastaan olen, ja iloinnut apuristani entistä enemmän. Kotona on ollut siistiä jo useamman vuoden, vau! Olin avusta niin kiitollinen, etten oikein vieläkään tohdi antaa palautetta, jos joku ei ole mennyt aivan nappiin.

  Joskus kuulin jostain sellaisen vertauksen, että suomalainen ostaa ison telkkarin ja imuroi itse. Saksalainen jättää telkkarin ostamatta tai tyytyy pienempään ja antaa siivojan hoitaa villakoirat. Kotoilevalle suomalaiselle tv on luksustuote ja statussymboli, saksalaiselle siivoja. Jossain määrin lienee totta, mutta aikamoinen yleistys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan osuva, vaikka toki yleistys onkin! Mä muuten vihaan meidän tota isoa töllöä ja ollaankin vaihtamassa kohta pienempään, kun tuo alkaa jo vähän pragaa. Ehkä mä oon sielultani saksalainen? ;)

   Poista
 8. Meillä on myös perheessä se ongelma, että aikaa/ halua ei oikein riitä siivoamiseen. Olemme molemmat vanhemmat todella nuukia siitä, että siistiä pitää olla, mutta tuntuu vain, että aika ei yksinkertaisesti riitä. Pitääpä itsekkin ruveta selvittelemään tuollaista kuukausittaista siivoojaa, kiitos vinkeistä ja kokemuksista!

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki