Arkiruokaa: Nopea nuudeliwokki

20.3.2016

Mä aina mietin, että mikäköhän erikoismauste se pitäisi olla, jolla saisi wokista, tai lähinnä ihan vaan siitä pelkästä nuudelistakin sellai...

Mä aina mietin, että mikäköhän erikoismauste se pitäisi olla, jolla saisi wokista, tai lähinnä ihan vaan siitä pelkästä nuudelistakin sellaista maukasta. Sellaista kun noissa nuudelia myyvissä paikoissa on. Sitten kerran testasin – en ollut koskaan ennen tehnyt nuudeliwokkeja, syönyt kylläkin –, että mitähän tapahtuu, jos käytän ihan tavallisia liemikuutioita wokkihommissa. Sain wokistani härkyllista ja sillä on menty! Nopeaa ja hyvää.

Olen tehnyt tätä wokkia aina vähän miten sattuu. Tarkoitan, että ihan mistä sattuu. Pääasia on, että on valkosipulia, chiliä ja ehkä sipulia (salottikin, nam), niitä liemikuutioita ja tietysti nuudelia.

Joku vihree* on aina kiva heittää wokkiin lopuksi mukaan, mutta senkään merkillä ei ole niin justiinsa. Sokeriherneitä, kaalia, baby-pinaattia tai jotain rapsakkaa salaattia (esim. cosmopolitan).

Tämä wokki on hyvä peruspohja ja se menee sellaisenaan tai sitten siihen voi nakella vielä haluamiaan lisukkeita.

Viime sunnuntaina paistoin scampeja päälle, mutta usein arjessa teen ohuista soijasuikaleista kivan purutuntuman wokkiin. Näissä kuvissa on paistettu tofua mukaan. Kanakin varmasti toimii, jos sellaista sattuu kaapissa olemaan.

Kokkausaika 20 min.


Nopea nuudeliwokki n. neljälle:

300 g (riisi)nuudelia
1/2 chili ilman siemeniä
2-3 valkosipulinkynttä
(1 salottisipuli)
2,5 dl vettä
1 1/2 liemikuutiota (kana tekee eniten makua, kasvisliemikuutio on aivan hyvä myös!)
Pippuria, ainakin. Chilijauhetta, kurkumaa. Suolaa tulee aika reilusti liemikuutioista. Soijaa voi lirauttaa, mutta maltilla.
Joku vihree*

1. Pane vesi kiehumaan ja keitä nuudelit. Nuudeleihin kannattaa lorauttaa vähän öljyä keitinveden poiskaatamisen jälkeen.
2. Paista chilit ja sipulit öljyssä tai kookosrasvassa mausteiden kanssa.
3. Lisää vesi ja liemikuutiot kiehuvaan veteen. Anna kiehua hetki. Vettä saa haihtua.
4. Kun liemikuutiot ovat liuenneet ja vesi vähän haihtunut, lisää nuudelit ja se joku vihree pannulle. Jos käytät jonakin vihreenä vaikka pakastesokeriherneitä, niin laita ne jo aikaisemmin sulamaan kiehuvaan nesteeseen ennen nuudeleita. Pyörittele täyskuumalla pannulla kaikki sekaisin.

Päälle korianteria tai jotain muuta röhnää. Arvatkaa, mikä on muuten hyvää? Suolapähkinät (cashew tms.) murskattuna ja ripoteltuna wokin päällä (kuvassa)!

VINKKI nro 1:
Jos käytät soijasuikaleita (niitä ohuita, ne on parhaita), laita pari desiä enemmän vettä ja lisää liemikuutioiden jälkeen desi suikaleita. Anna suikaleiden imeä nestettä viitisentoista minuttia ennen seuraavaa vaihetta.

VINKKI nro 2:
Ota iisisti.

Kaikki arkiruokapostaussarjan reseptit täällä. Muita pääruokareseptejä täällä.

You Might Also Like

7 comments

  1. Näyttää herkulliselta!
    Meillä ei lapsille jostain syystä oikein wokki uppoa, wokkikasvikset kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai? No mut parempiahan ne kasvikset on ku joku nuudeli! :D

      Poista
  2. Nam, kuulostaa kokeiltavaksi ohjeelta. Mistä oot ostanut pakastesokeriherneitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apetitilla on niitä! Toimii aivan hyvin, jollei löydy tuoreita! :)

      Poista
  3. Mitä liemikuutioita käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mitä kaupasta sattuu löytymään! Jos kasviksia, niin en sellaisia kovin yrttisiä, koska niistä tunkee se yrttisyys liikaa läpi, mutta ihan peruskasvisliemiä. Jos taas syöjät ovat sekasyöjiä, niin tähänkin ruokaan sopii hyvin joku kanaliemi.

      Poista
  4. Hyvä respa kyllä! Itse suosin luomu liemikuutioita,kerran kun testaat ei enää kemikaalikuutiot :-) maistu!

    VastaaPoista

Hae