Ruuhkavuositreffit metsässä ja harvinaiset pariskuntakuvat meistä + video

1.9.2016

  Yhteistyössä Freixenet Mia Moscato ja Suomen Blogimedia . Lapset, huonosti nukutut yöt, koliikki, allergiat, uhma, työt, firma,...


Lapset, huonosti nukutut yöt, koliikki, allergiat, uhma, työt, firma, talonrakennus, luottamustoimet, harrastukset. Mitä näitä nyt kullakin on. Ruuhkavuodet.

Lista arkea täyttävistä asioista on pitkä. Kaikki jutut yrittää mahduttaa päiviin, eikä voimavaroja tunnu olevan millekään ylimääräiselle. Parisuhdehommatkin luiskahtavat helposti ylimääräisten pinoon, vaikka ne kai tulisi olla aika perustavanlaatuisia hommia näin parisuhteessa eläville.

"Toisinaan tiskikonetta täyttäessään katsahtaa puolisoaan ja tulee vaivihkaa miettineeksi, että kukahan tuokin on ja mitäköhän se nykyään ajattelee", kirjoitti ihana Päivi blogissaan. Minusta se oli mahtavasti sanottu.

Vaikka me jaamme toisillemme kuulumisiamme tietysti tämän tästä – hampaiden pesulla, ruokapöydässä, automatkalla –, ne jää pintapuolisiksi, enemmän välttämättömien asioiden puinniksi. Se, mitä toinen todella mahtaa ajatella – mitä se ei oikeastaan itsekään ehdi ajatella –, jää kaiken muun, kiireisemmän asian alle.


Viimeksi kun olimme mieheni kanssa yhdessä ulkona syömässä, keksimme mahtavan valokuvanäyttelyn idean. Alkuruoan aikana keksimme aiheen ja pääruoan aikana metodin sen suorittamiseksi. Enää pitäisi olla vain aikaa tehdä se.

Silti homman hienoin juttu ei oikeastaan ollut idean keksiminen tai sen toteuttaminen, vaan se, että meillä oli keskinäistä aikaa löytää se välillämme oleva yhteys, eli se miksi me toisistamme pidämme. Mahdollisuus haaveilla yhdessä, sukeltaa keskusteluun ja jauhaa hetki ilman keskeytyksiä.

Mutta kun lähipiiri on työllistetty apukäsiksi jo kaikkiin pakollisiin menoihin, on aika iso kynnys kysäistä, voisiko joku taas tulla hoitamaan lapsia, että päästäisiin treffeille. Tiedättekö, kun se ei ole niin pakollista.


Katson aina sivusta vähän salaa kateellisena mieheni töitä. Hän kuvaa työkseen onnellisen oloisia pariskuntia ja luo kuvillaan tarinoita ihmisistä. Intiimit, rakkauden täyteiset hetket tallentuvat ruudulle ja jäävät hienoiksi muistoiksi ihmisille.

Suutarin lapsilla, tai paremminkin suutarilla itsellään, eikä kyllä sen vaimollakaan ole kenkiä, sillä meistä ei ole juuri mitään yhteiskuvia. Jotain satunnaisia räpsyjä ja siinä se.

Meistä on aikanaan otettu toki hääkuvat, mutta se sessio oli aika hätäinen, juuri ennen häitä suoritettu pönötysoperaatio juhlapaikalla. Vaikka kuvat olivat hyviä, niistä ei jäänyt sellaista muistoa, johon olisi tallentunut kauheasti tunnetta. Lähinnä sellainen hoidetaan tämä äkkiä nyt alta pois ja mennään naimisiin -tunne.


Koko kesä on mennyt vähän niin sanotusti läpystä vaihdossa – aivan kuten häitä kuvaavalla miehellä ja sen vaimolla saattaa olettaa –, joten kahdenkeskistä aikaa ei jännästi juuri ole ollut. Niin, ja olihan tuossa lisämausteena vielä nuo lasten vesirokotkin.

Kesällä tuli kysely, kiinnostaisiko minua tehdä yhteistyötä kuohuviinin parissa. Kuohuviinin suurena kulutt... ystävänä innostuin heti ideasta. "Kuohuviini kiinnostelee aina!" taisi olla spontaani vastaukseni.

Tuli idea treffeistä, jossa samalla otamme muutaman kuvan arkistoomme myös meistä, yhdessä. Reppuun viltti, kynttilöitä ja kuohuviiniä.

Matkalta mukaan sushit ja jälkkäriksi kakkupalat. Suunnaksi Ruissalo ja sen hienot metsän reunasta paljastuvat puitteet. Jyrkät kalliot, kiemuraiset männyt ja hylätyt laiturit. Ohi lipuvat purjeveneet, kallioihin liplattava vesi ja pimenevä ilta.

Lähistöllä muutama iloisesti pulputtava papparainen kalastusvehkeineen ja jossain kaukana siintävä vastaranta auringonlaskuineen.

Kesän viimeiset auringonsäteet ja me.Ja arvatkaa, kuinka paljon helpompi oli kysyä veljeltä lastenhoitoapua, kun saattoi sanoa, että yyyksi tämmönen duunihomma tässä vaan pitäisi kuvata...

Mikä ihana tekosyy.

Kuvat: mää ja toi Jere Satamo.

You Might Also Like

10 comments

 1. Ihania kuvia täynnä tunnetta! Vau! ��

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ja miten ihana video, ihan mieletön. Taida käydä ostamassa pullon kuohuvaa ha markkinoida sen miehelle "työ asiana"

  VastaaPoista
 3. Oijoi ❤️ Jos sanon, että upeat kuvat, se tuntuu jotenkin vähäpätöiseltä. Joten sanon upeat, mutta se on sit potenssiin sata. Ainakin.

  VastaaPoista
 4. Ei se määrä vaan se laatu!

  VastaaPoista
 5. Viimeisen kuvan kohdalla jo ulisin ääneen! Siis tää teema ja nää kuvat! Ruuhkavuodet+onnellinen parisuhde. Yks tärkeimmistä jutuista kuitenkin olis parisuhteen hoito, vaan miks se aika pitää repiä aina jostain lähes väkivalloin... Ja jossain kohtaa ollaan kumpikin niin väsyneitä, ettei oo voimia edes puhua kahdestaan. Tietää että toinen ymmärtää, mutta eihän se nyt pidemmän päälle takaa kovin hekumallista suhdetta. Tsemppiä vaan meille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Aivan järkyttävän hieno video! No kuvatkin toki. Ja teksti. Kaikki.

  VastaaPoista
 7. Tuon videon perusteella voisin ostaa kyseistä kuohuvaa, vaikka heti! Aivan ihana

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat ja aivan super ihana video :)

  VastaaPoista

Hae