Vähähiilarista raakaruokaa: Avokadoinen "pasta" kesäkurpitsasta

2.9.2013

Jos hiilarittomuus on jees ja raakaruoka on jees, niin tämä on superjees!  Vaikka raakaruoka kuulostaisi vieraalta, tätä kannattaa koke...


Jos hiilarittomuus on jees ja raakaruoka on jees, niin tämä on superjees! 

Vaikka raakaruoka kuulostaisi vieraalta, tätä kannattaa kokeilla. Tässä asiassa hyvänä mittarina oli taas perheen mies, joka pienestä ennakkoepäilystään huolimatta rakasti tätä ruokaa.




Tämän ruuan nimeämisessä oli vaikeuksia. Olisin halunnut saada helposti jo otsikossa ilmi mitä tämä oikeastaan on. Hankalaa. Sen nimeksi meinasi tulla avokadozucchinipappardelle, mutta se olisi ollut jo liikaa. 


Eli kyse on kesäkurpitsasta, zucchinista, tehdystä pastankorvikkeesta, avokado-tomaatti-nam-herkku-uuh -lisukkeella. Ja mikä parasta, tämä on vähähiilarista, hyvärasvaista, lihatonta, terveellistä, no okei, nyt vois vasta tulla se - mikä parasta - sairaan hyvää!


Ohje kahdelle pääruokailijalle tai neljälle alkuruokailijalle:

1 isohko kesäkurpitsa

2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 tuore chili
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
pieni nippu hienoksi pilkottua korianteria
kourallinen hienoksi pilkottua basilikaa
1rkl hunajaa
1rkl oliiviöljyä 
suola 
pippuri 

Höylää kesäkurpitsasta pappardellepastan muotoisia fliisuja kuorintaveitsellä, siemenosiota lukuunottamatta. Silppua chili ja valkosipulit hienoksi ja lisää sitruunan mehu niiden päälle. Leikkaa avokado kuoressaan kuutioiksi ja irrottele lusikalla kuutiot chilin ja valkosipulin sekaan. Lisää kuorittu ja kuutioitu tomaatti. Hienonna basilika ja korianteri ja lisää seokseen. Lisää hunaja ja oliiviöljy, ja sekoita käännellen, ettei avokadon mössäänny täysin.

Asettele kesäkurpitsapappardelle keoksi lautaselle, lisää päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Asettele kasa avokadoherkkua keon päälle. Voilà! Bon appétit! Muchos nachos! - Se on siinä!




You Might Also Like

8 comments

  1. Hmmh... Vaikka en ole kesäkurpitsan ystävä, on tätä varmaan pakko kokeilla, koska lapsi rakastaa sitä.
    Suuri syy on ihanissa kuvissa ja valkosipulissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kandee kokeilla! Tässäkään huushollissa kaikki eivät olleet kesäkurpitsan ystäviä, mutta raakana ja fliisutettuna kuorineen ja tämän avokadohärkyn kanssa, niin jukupliut, toimii!

      Poista
  2. Kiitos reseptivinkistä! Olipa mukavan yksinkertainen ohje ja hyvää (vaikka itse teinkin). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeeta että maistui. Ja eikö ollutkin iisipiisi! Jee!

      Poista
  3. voiko siis kesäkurpitsan syödä raakana vai keitätkö sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki raakana! :) Kesäkurpitsa on ihanan rapsakka ja raikas sellaisenaan.

      Poista
    2. Kiitos vastyauksesta :)

      Poista
  4. Hunaja ja vähä hiilarinen ei oikein kyl mätsää?

    VastaaPoista

Hae