Ihana rahka-omenatorttu

27.10.2013

Lapsen kummisetä tuli pitkästä aikaa kylään ja äiti-ihmisen piti pikaisesti kehitellä jokin herkku tarjoiltavaksi kahvin seuraksi. Kaapei...


Lapsen kummisetä tuli pitkästä aikaa kylään ja äiti-ihmisen piti pikaisesti kehitellä jokin herkku tarjoiltavaksi kahvin seuraksi. Kaapeissa ei ollut kuin yksi omena, purkki rahkaa ja muita perusruokatarvikkeita. Onneksi olimme saaneet ystävältäni itsetehtyä omenahilloa, joka pääsikin suureen rooliin tortussa. Koska peruspiirakkaa ei hillosta tehdä, ajattelin kehitellä vähän erilaisen tortun. Lopputulos oli herkullinen ja puoli piirakkaa nautiskeltiin siltä istumalta. Loput onkin näemmä mieheni jo syönyt!

Piirakan rakenteesta tuli mahtava! - Rapea pinta, pehmeä sisus ja herkullinen pohja



Ihana rahka-omenapiirakka:


Murotaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta 
1 dl sokeria
110 g voita
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi  ja nypi voi kuivien aineiden kanssa tasaiseksi muruksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina pyöreän, voidellun ja jauhoitetun vuu'an pohjalle ja reunoille. 

Esipaista torttua 5 minuuttia 200-asteessa.


Täyte:

250 g rahkaa
1 muna
1,5 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria


sekoita aineet sekaisin

1 viipaloitu omena (tai jos on, niin 2)
n. 2 dl omenahilloa (mikä tahansa muukin hillo käy!)


Murupäällinen:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
60 g voita

Ripottele esipaistetun pohjan päälle perunajauhoja, lisää hilloa tasaiseksi kerrokseksi ja asettele viipaloidut omenat. Kaada rahkaseos omenien ja hillon päälle. Nypi tai sekoita vatkaimella voi sokerin ja vehnäjauhon sekaan. Murupäällisen seos saa olla aika kuiva.

Paista keskitasolla 30 minuuttia 200-asteessa, kunnes pinta saa kullanruskean sävyn.


Tarjoile sellaisenaan tai vanilijavaahdon kanssa. 

Herkullisia hetkiä ja ihanaa alkavaa viikkoa!




You Might Also Like

9 comments

  1. Tuota vois kyllä kokeilla! Kuulostaa herkulliselle :)

    VastaaPoista
  2. Meiltäkin sattuu löytymään kotitekoista omenahilloa. Pitää kokeilla. Upeita kuvia jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeile! Jos muuten se omenahillo on kovin makeaa, siihen rahkapäälliseen ei välttämärrä kannata laittaa paljoa sokrua. - Ellei sitten tykkää tosi makeasta. Meidän saama hillo oli aika vähäsokerista, eli just mun makuun :) Ja tämän tortunhan voi tehdä mistä vain hillosta, pitääpä itsekin kokeilla vaikka vadelmaversiota!

      Nii ja ne kuvat, ne oli mustakin niin ihania (usein otan itse, mutta tällä kertaa mieheni otti ja käsitteli kuvat mulle), etten meinannut osata valkata ja sitten niitä tulikin laitettua aika paljon... Mutku ne oli niin kauniita! :)

      Poista
    2. Hei, mä muuten kokeilin eilen raparperihillolla tätä ja sekin toimi. Suosittelen siis sitäkin hilloksi! Lisäksi laitoin vielä kanelia päälle vähän väriksi ja sekin oli kiva! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kannattaa, oli ihanaa! :) Toivottavasti maistuu sinnekin!

      Poista
  4. Testiin menee,teen pellillisen ��

    VastaaPoista
  5. Aivan hurjan herkullista! Kiitos mahtavasta reseptistä! :-)

    VastaaPoista

Hae