Itsetehdyn emännänkaapin uusi ilme

23.10.2013

Aiemmassa postauksessani kerroin, kuinka tein itse emännänkaapin korvikkeen , koska sopivaa emännänkaappia ei heti löytynyt. Kun minull...


Aiemmassa postauksessani kerroin, kuinka tein itse emännänkaapin korvikkeen, koska sopivaa emännänkaappia ei heti löytynyt. Kun minulle iski väriallergia, ja koska muukin koti sai yksinkertaisemman ja pelkistetymmän ilmeen, myös "emännänkaappi" sai tuta äiti-ihmisen yksinkertaistamisvimmasta.

Ennen hieman maalaisromanttiseen kotiin sopi kauniit kukalliset mukit ja muut hempeämmät esineet koristamaan emännänkaapin hyllyjä ja koukkuja, nyt kukkamukit vaihtuivat yksivärisiin, ja pian tulevan talven kunniaksi, myös piparimuotit pääsivät killumaan metallikoukkuihin. Riihimäen ja Karhulan purkit eivät ehkä koskaan tule saamaan lähtöpasseja, mutta aikaisemmat valkoiset taulut vaihdettiin äidiltäni saatuihin, isoäitini vanhoihin mustakarmisiin tauluihin. Ilmeisesti jossain mielenhäiriössä äitini viimein antoi minulle myös Arabian vanhat hunaja- ja voipytyt, joista toinen on jopa 1800-luvulta. Olen aina ihastellut posliinipyttyjä äitini luona, ja viime sunnuntaina ne vihdoin matkasi meille. Nämäkin pytyt ovat niin ikään isoäidiltä saatuja.Hauskaa miten kuvien valostakin huomaa - vaikka kummatkin kuvat ovat otettu keskipäivällä - että nyt on syksy, kun taas kesällä otetuista emännäkaappikuvista huokuu se kesä... ihana, valoisa, kesä. Mutta en valita, kynttilät, villasukat ja kupillinen teetä (tai punkkua) lämmittää mukavasti!

Ei sillä, kyllähän tämä kokonaisuus edelleen aika maalainen ja romanttinen on, mutta ehkä vähän eri tavalla? 

Mitäs tykkäät? You Might Also Like

9 comments

 1. Uusi ilme näyttää hyvältä, mutta niin kyllä vanhakin! Voi kunpa meillä olisi paikka tuollaiselle... Uudet taulut sopivat minun mielestäni paremmin kuin vanhat valkoiset. Itse olen viime aikoina tykästynyt juuri mustiin taulukehyksiin, jotenkin koko taulu tulee seinältä paljon paremmin näkyviin ja tuo (ainakin meidän kodin) vaaleuteen vähän "särmää". Sulla on kyllä aika ihana äiti kun antoi sulle tuollaisia Arabian aarteita! Kiitos piristävästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin oon nykyään mielissäni mustasta - joka siis ennen ei ollut ollenkaan lempijuttujani - koska meille on pikkuhiljaa hiipinyt muutakin mustaa. Noissa aiemmissa postauksissa näkyy sen Marimekon Muija-verho, josta koko mustaintoilu lähti. Sitten tuli musta keinutuoli jne. Äitillä ei ollut enää kunnon paikkaa pytyille, joten ajatteli niiden tulevan meillä paremmin esille. Taisi tulla, koska äiti soitti ja oli tyytyväinen! :)

   Poista
 2. No kyllä tykkään!

  Noi Riihimäkipurkit ovat täällä meidänkin huushollissa hyvin edustettuina, etenkin olkkarissa :) Pidän niissä kukkia ja nyt pimeään aikaan poltan kynttilöitä :)

  Sulla on kyllä todella kaunis sisustusmaku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos paljon, kiva kun tykkäät! :)

   Ne purkit on kyllä sellaisia, että niistä ei voi luopua koskaan. Mullakin on kannettomat versiot kynttilöille ja kannelliset saa palvella alkuperäistarkoituksissaan. Onko sun blogissa kuvia teidän purkeista ja muutenkin kodista? Pitääpä tulla taas kurkkaamaan! :)

   Poista
  2. Onhan siellä :) olen tagannut sisustushommelit yllättäen nimellä sisustus :D tai koti. Tänään kirjoittelin meidän tytöstä, tule ihmeessä kurkkimaan ja lukemaan :)

   Poista
 3. Hei tosi kiva! Must se vanhakin oli kiva, mut on toi sillee talvea kohti ihan sopiva. Kesällä voitki taas laittaa ne vanhat takas! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla! No se saattaakin olla että ne vaihtuu taas kun kevät alkaa kolkuttelemaan ovelle ja valo tulvii taas ikkuinoista sisään. Hyvä et voi vaihdella, niin ei malttamaton mamma tylsisty! ;)

   Poista
 4. Tää on HIENO! Js tosiaan,nuo hyllyt on hauska keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Ne oli nopea ja helppo ratkaisu malttamattomalle! :)

   Poista

Hae