Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hajusteetonta päästä varpaisiin

21.4.2014

Yhteistyössä Unilever Neutral ja Blogirinki Media . Raskauden aikana aloin ensimmäistä kertaa kiinnittämään huomiota pesuaineiden ...


Raskauden aikana aloin ensimmäistä kertaa kiinnittämään huomiota pesuaineiden hajusteisiin. Olin lukenut, että vauvanvaatteet tulisi pestä hajusteettomilla tuotteilla. Huuhteluaineiden käytön olin lopettanut jo vuosia sitten, koska niin monissa huuhteluaineissa oli epämiellyttävä teollinen ja väkisin lisätty kukkainen tuoksu. Huuhteluaineita tuli silti kaivattua, varsinkin sähköistyvien vaatteiden kohdalla.

Minulla ei ole hajusteyliherkkyyttä sen varsinaisessa merkityksessä. Silti jotkut tietyt tuoksut laukaisevat minulle päänsäryn. Muutama hajustettu tuote ovat sellaisia, mitkä – varsinkin liikaa käytettynä – aiheuttavat minussa huonovointisuuden. Voinkin siis vain kuvitella, kuinka oikeasti hajuherkät henkilöt kärsivät tässä hajustetussa maailmassamme. Ei liene montaa paikkaa, jossa pääsisi karkuun synteettisiä tuoksuja.

Tätä kirjoittaessa tuli mieleeni aikoinaan lukemani juttu ominaishajun (mikä ei ole yhtä kuin peseytymättömyys) vaikutuksesta parinvalintaan. Parinmuodostukseen vaikuttavat muiden seikkojen ohella vahvasti myös hajusignaalit. Ihminen valitsee geeniperimältään erilaisen ihmisen kumppanikseen, mikä estää sisäsiittoisuutta ja näin takaa jälkeläisille paremman geeniperimän. – Jos aktiivisesti peitämme ominaistuoksuamme erilaisilla hajusteilla aina deodorantista suihkusaippuoihin, sotkien siten feromonisignaalimme, miten ihmiset osaavat enää valita luonnostaan sopivan kumppanin? 


Herkällä iholla kannattaa välttää turhia hajusteita, väriaineita tai tarpeettomia lisäaineita. Helsingin astma- ja allergiayhdistyksen mukaan hajusteallergiat ovat lisääntyneet viime parin vuosikymmenen aikana. Tutkimusten perusteella hajusteet ovat olleet tavallisin syy ihonhoitotuotteiden aiheuttamiin allergisiin ihottumiin. Hajusteettomien tuotteiden käyttö myös vähentää riskiä allergian tai yliherkkyyden kehittymiselle. 

Unilever Neutral -tuotesarja tarjoaa hajusteettoman vaihtoehdon päästä varpaisiin. Pyykinpesuaineet, suihkusaippuat niin aikuisille kuin lapsillekin, deodorantti, nestesaippua ja käsitiskiaine huolehtivat herkästä ihosta hajusteetta.


Pitäisikö aloittaa hajusteeton kuuri? Hajusteettomat pyykinpesuaineet ja suihkusaippua on jo tuttua kauraa, hajusteettoman deodorantin käyttöä vielä opettelen, mutta eniten mietityttää, osaanko olla kokonaan ilman hajuvettä? Lähdetkö messiin? – Hajusteeton (loppu)huhtikuu? Ja jos oikein innostutaan: tuoksuton toukokuu!

Pidetään huolta omasta ja varsinkin pienimpien ihosta! 

Ja hajusteyliherkätkin kiittävät.


Yhteistyössä Unilever Neutral


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ehdottomasti hajusteeton kuuri!

  VastaaPoista
 2. Jos tökkii hajuusteettoman tuotteen (pyykinpesussa) hajusteeton tuoksu, suosittelen pesupähkinöitä. Meillä huuhteluaineen virkaa toimittaa pieni määrä etikkaa :)
  Oli muuten järkyttävä tilanne eilen, kun pikkumimmin kanssa nautittiin kesäpäivästä ja lounastimme erään Turun keskusta-alueen ravintolan terassilla ja viereen pölmähti kovin voimakkaasti teollisesti tuoksutettu henkilö... jopa terassilla tämmöinen pisti karvat nousemaan pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, pesupähkinät! Olen jo unohtanut moiset. Hyvä idea! Etikkaanhan mä olen tutustunut jo, siitä tykkään. Siitä on postauskin täällä :)

   Nuo hajuhommat on kamalia. Mä en kanssa kestä niitä ihmisiä, joilla on (pahaa) hajuvettä litratolkulla. Mulla tule välitön päänsärky esim. Jean Paul Gaultier le Male -hajuvedestä. Ja sitä ei ees tarvii paljoa. Yäk.

   Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki