Seesteinen päätös viikolle

28.11.2014

Aloimme heti iltatoimiin, kun tulimme lapsen kanssa kylästä kotiin. Isi-ihminen on firman pikkujouluissa, joten olemme lapsen kanssa kotona ...

Aloimme heti iltatoimiin, kun tulimme lapsen kanssa kylästä kotiin. Isi-ihminen on firman pikkujouluissa, joten olemme lapsen kanssa kotona kaksin. Vein lapsen nukkumaan heti iltapalan, yöpuvun vaihdon ja hammaspesun jälkeen. Olin jo napsauttanut saunan päälle ennen sängyssä luettavaa iltasatua, ja kun lapsi nukahti, oli sauna sopivasti lämmin. 

Sammutin kotoa kaikki elektroniikkalaitteet ja valot talvivaloja lukuunottamatta. Sytytin kynttilöitä sinne tänne. Menin yksin, ihan rauhassa saunaan. Tein kasvonaamion, join limsaa ja olla möllötin. Löylyjen kipristellessä poskipäitä mietin niitä näitä. Aika paljon saunan lämmöstä vilkastunutta mahatyyppiä ja tulevaa vauva-aikaa. Ajatukset ovat jo siellä.

Kotona oli hiirenhiljaista.  Kuului vain lapsen ja koirien kuorsaus ja jonkun satunnaisen ohikulkevan auton ääni. Missään ei näkynyt tv:n tai tietokoneen kalseaa valoa. Vain kynttilöiden liekkien rauhoittava väre.

Tämä viikko kaikkine kiukkuineen ja hektisine aikatauluineen sai tänään hyvän päätöksen. Ajatukset lyö tyhjää. On ihanan seesteinen olo. Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu.

Nyt voi kömpiä puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan. Ja kaippa se pikkujoulumieskin sieltä kohta kotiin tulee.


You Might Also Like

0 comments

Hae