Isoveli

15.1.2015

Meillä asuu täällä kymmenen päivää vanha isoveli. Se on itse ihan tosi vilkas ja hassu, ja kun vauva tuli taloon, se oli hetken aikaa itseki...

Meillä asuu täällä kymmenen päivää vanha isoveli. Se on itse ihan tosi vilkas ja hassu, ja kun vauva tuli taloon, se oli hetken aikaa itsekin välillä vähän vauva. Halusi, että häntäkin pidettiin kuin vauvaa. Silti heti siskonsa ensikohtaamisesta lähtien, se oli isoveli.

Isoveli on sellainen, joka jokaisena aamuna haluaa ensimmäisenä nähdä pikkusiskonsa. Se kurkkaa äidin olan yli siskoa ja nauraa innostuneesti silmät kirkkaina. Se hassuttelee siskolle ja laittaa nenän kiinni aivan siskon nenään. Se juttelee siskolle aivan omaa kieltänsä, jota sisarusten salakieleksi veikkaan. 

Kaikille vierailijoille se esittelee uuden siskonsa. Näyttää, että tällainen meillä täällä on. Sitten se vahtii vieressä, että jokainen vierailija huomioi siskon ja osaa käyttäytyä sen lähellä. Se tietää, miten siskon lähettyvillä pitää olla.

Aina välillä se unohtaa, ettei siskon lähellä saisi rössyillä, ettei vain siskolle käy kuinkaan, mutta kun äiti tai isi asiasta muistuttaa, se useimmiten malttaa rauhoittua. Ei ihan aina, mutta lähes.


Se tahtoo silittää siskon päätä ja antaa siskon otsalle suukkoja. Se halaa pikkusiskoa aina samalla tyylillä, kädet hennosti siskon hartioilla ja pää vähän kallellaan. Siten, että se hädin tuskin koskettaa päällään siskon päätä. Se tietää, ettei siskoa tohdi halata liian kovasti, koska sisko on niin kovin pieni vielä.

Päiväunilta herätessään se etsii ensimmäisensä siskon. Samoin, kun se tulee isin kanssa kaupasta tai pihalta leikkimästä. Se näyttää vähän huolestuneelta, ellei siskoa heti näy. Kun sisko löytyy, sen silmät kirkastuvat taas.  

Se sanoo joka ilta ennen nukkumaanmenoa siskolle "heippa" ja joka aamu se juoksee ensimmäisenä katsomaan siskoa. Sitten se taas tervehtii siskoa oikein läheltä ja naurahtaa. 

Sellainen on meidän kymmenen päivää vanha isoveli. 


You Might Also Like

24 comments

 1. Ihana!
  Voisit myös kirjoittaa postauksen koirien ja vauvan (+taaperon) yhteiselosta: miten koirat ja lapset sopivat samaan talouteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hei mä olen vuosi sitten kirjoittanut tämmösen jutun koirista ja lapsesta oletko lukenut sen jo? :)

   Poista
 2. Voi ihana! Sisarus on kyllä (ainakin aina välillä) ihan oikeasti paras lahja, minkä lapselleen voi antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Se on ainoa, joka tietää just tarkalleen, millaista on elää juuri siinä perheessä :)

   Poista
 3. Voi toista. <3 Kymmenen päivää vanha isoveli, ihanasti sanottu! :)

  VastaaPoista
 4. Sisarukset <3 Sitä sisarussuhteen muodostumista on niin jännä (ja välillä myös raivostuttava) seurata. :) <3

  VastaaPoista
 5. Eikä, ihana! <3 Toinen on itsekin niin pieni ja silti niin taitava!

  Nuunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee mieleen Bonzo pieni leikkihauva -laulun sanat "...sylissänsä niin kuin lasta, itsekin on lapsi vasta" <3

   Poista
 6. Voi taivas miten ihana! Jos/kun meille joskus toinen vauva tulee, niin toivottavasti meidän pojasta tulee yhtä mahtava isoveli. <3

  VastaaPoista

Hae