Kakspäällä uusilla sisarusrattailla!

Uusi menopeli saapui – vihdoin! Saimme siis viimein aikaiseksi hommata sisarusrattaat. Pitkään odotin, että rattaat vaan ilmestyisi jostain ...

Uusi menopeli saapui – vihdoin! Saimme siis viimein aikaiseksi hommata sisarusrattaat. Pitkään odotin, että rattaat vaan ilmestyisi jostain tai että joku sellaiset halvalla meille myisi, mutta niin ei sitten käynyt. Jännä.  


Noin kaiken kaikkiaan on joutunut huomaamaan, että ne kuvitelmat, ettei juuri mitään tarvitsisi enää ostaa, kun on nuo esikoisen kamat jo entuudestaan, ovat osoittautuneet paikoittain vain haaveeksi. Myös se alkuraskauden "ostetaan sitten vaan jotkut rutkut tuplarattaat jollain markalla" -ajatus joutui aika pian romukoppaan. Lopullisesti nyt, kun uudenkarheat rattaat meille kotiutui.


No mutta, ne sisarusrattaat. 

Kuvittelin pitkään hommaavani meille Mountain Buggyjen tuplat (niitä olisi ollut käytettynäkin myynnissä), kunnes kävimme testaamassa niitä taaperon kanssa. Saimme huomata, että ne olivat aivan liian ahtaat taaperolle istua. Hartiat menivät lysyyn ja turvavaljaatkin jäivät pitkälle pojalle hartioista vajaaksi. Skrode jätkä.

Mountain Buggy -haaveiden kariuduttua meinasi iskeä epätoivo, sillä ne olivat yhdet harvoista vierekkäin istuttavista tuplista, missä painoraja istuinta kohti oli 20 kiloa. Muissa se tuppasi usein olemaan vain 15 kiloa, mikä on 17-kiloiselle taaperolle liian vähän. 

kuva
Olin ehtinyt myös luopua jo ajatuksesta rattaista, joissa lapset kulkevat peräkkäin. Luulin, ettei mistään löydy sellaisia versioita, joissa vauvan saa yläpuolelle kopassa työntäjään päin ja vanhemman lapsen kopan taakse istuimeen. Sitten tuttu ehdotti Baby Joggerin City Select -rattaita, joissa se mahdollisuus oli – 17 muun erilaisen yhdistelmän lisäksi.

Menimme "vain katsomaan" rattaita liikkeeseen, mutta poistuimme liikkeestä vaunujen ostokuitti kourassa. Vakuutuimme kai niin. Eilen ne vaunut sitten saapuivat, ja jo tänään teimme pikkuisen lenkin uudella menopelillä.


Tykkään kovasti rattaiden ulkonäöstä ja niiden suunnittelutyöstä. Yleisolemus ja -tuntuma on mukavan jämäkkä. Istuimet ja koppa on helppo naksauttaa paikoilleen, jolloin eri yhdistelmien asentaminen on tosi helppoa. Tavarilaa on paljon ja sitä saa käytettyä kätevästi sen korkeiden, mutta joustavien reunojen vuoksi. Plussaa on myös, että meidän jo olemassa olevan turvakaukalon saa adaptereilla liitettyä rattaisiin. 

Vaunukoppa tehdään lisäistuimesta vaunukoppakankaiden avulla. Se koottiin liikkeessä meille valmiiksi, joten sen sujuvuudesta en osaa sanoa mitään. Veikkaan silti aika iisipiisiksi hommaksi.


Kuitenkin nyt, kun taapero laitettiin kopan alapuolelle istumaan, rattaiden ohjausmukavuus kärsi. Pelkällä vaunukopalla rattaiden kääntäminen ja työntäminen oli mukavaa, mutta kun 17-kiloinen taapero on vaunujen edessä, vaunut alkoivat viettää ikävästi. Kääntyvien eturenkaiden lukitseminen auttoi vähän ongelmaan, mutta hankaloitti taas kääntymistä tiukoissa kurveissa. 

Ongelmaa ei varmastikaan olisi, jos vauvan laittaisi alapuolelle ja taaperon lähemmäs työntäjää. Silloin paino jakaantuisi fiksummin, eikä olisi niin etupainotteinen. Mutta silloin taas vauva ei olisi aivan käden ulottuvilla. Käytön ja kokemuksen myötä selvinnee, miten meidän naperot kärryssä tulevat matkustamaan. Viimeistään sitten, kun vauva alkaa matkustaa istuimessa, lapset voidaan asettaa painon jakaantumisen kannalta kätevämmin.


Tämän syvällisempää arviota en osaa vielä Baby Joggereista antaa, mutta ehkä vielä tulevaisuudessa! Näin yhden kerran tuntumalla voin sanoa olevani vielä ihan tyytyväinen. Kiva, kompakti kärry kahdelle lapselle. 

Täältä tullaan – kakspäällä! Maailma on taas auki meille, hurraa!

(Ja hei! Jos olet hommaamassa esikoisellesi vaunuja ja haaveilet toisesta lapsesta tulevaisuudessa, älä tee välttämättä kuten me ja osta ensin vain joitain vaunuja, joihin ei saa juurikaan mitään lisäosia, vaan hanki heti kättelyssä jotkut tällaiset vastaavat, mistä saat tulevaisuudessa muunnettua tuplat. Tämän kun olisimme tajunneet itse tuolloin.)

You Might Also Like

11 comments

 1. Meillä on city selectit ollut yhdellä lapsella käytössä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Kunpa tulisi toinen lapsi kaveriksi, niin pääsisi testaa tuplaominaisuutta. ��

  Terv, Tiinahema

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Te ootte ollut fiksuja, kun olette hommanneet suoraan tommoset, mistä saa tuplat. Me ei oltu niin fiksuja ja nyt ollaan saatu maksaa siitä. Urpoja kun ollaan! :D

   Toivottavasti tulee toinen! :)

   Poista
 2. Ei mekään osattu esikoisen kohdalla ennakoida ja ostaa muunneltavia vaan kuopuksen synnyttyä piti ostaa uudet. Ja hops, vielä toisetkin tuplat kun ekat ei olleet niin hyvät. Nyt meillä on ollut Britaxin b-dualit (jos en väärin muista) ja toimivat tosi hyvin ja monipuolisesta yhden tai kahden lapsen kanssa. Testattu vauvakopalla, adapterin kanssa turvakaukalolla ja nyt 1v ja 3v veljesten menopelinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, toisetkin vielä! Mitkä ne ekat oli? Hyvä kuitenkin, että kolmannet kärryt sitten palveli. Kolmas kerta toden sanoo, right? ;)

   Poista
  2. Meiltä löytyy itseasiassa neljä menopeliä, oh no! ;) Tosin juuri lykkäsin yhdistelmät siskolleni. Ne ekat tuplat oli superedulliset Emman vierekkäin istuttavat, mut ei ne rullaa kovin kevyesti ja leveätkin ovat. Joten ne vietiin satunnaiskäyttöön mummolaan :)

   Poista
 3. Kyllä harvassa taitaa olla ihmiset jotka ostaa heti tarpeisiinsa sopivat kärryt ja vain yhdet tai kahdet koko sinä aikana mitä kärryjä tarvitaan. Alle kahden vuoden ikäerolla ja jos liikkuu paljon kaupungilla/julkisissa tuplat on varmaan aika ehdottomat. Toisaalta 2v1kk ikäerolla en ikinä kokenut että oltais tarvittu tuplia: esikoinen istui yhdistelmävaunujen vaununkopan jalkopäässä (vauvahan oli ihan pieni eikä tarvinnut sitä koko tilaa) tai oli seisomalaudalla, jos ei itse kävellyt. Vauvan opittua istumaan istuivat yhdistelmävaunuissa peräkkäin. Tuota molempien kärräystä kesti vajaan vuoden, lähempänä kolmea ikävuotta ei enää suostunut kyytiin. Mutta niiden yhdistelmien lisäksi päädyttiin ostamaan matkarattaat jotka sai täysmakuulle, ponyt (kun todettiin etteivät matkarattaat todellisuudessa kestä lasta + vesikanisteria, jonka ulkomaanmatkalla usein joutuu roudaamaan hotellille kaikkien korkeiden katukiveysten yli keulien), pienet matkarattaat kauppakeskuskäyttöön (koska ponyt ja viikon ruokaostokset ei mahdu pikkuauton takaluukkuun), Timmyt (kun lapsi nukkuikin päiväunia vaunuissa kolmevuotiaaksi ja haluttiin sekä keveät että nukkumatilaltaan pitkät rattaat)... Ja kun kolmas lapsi tuli vähän isommalla ikäerolla ekoihin, oli kaikista kärryistä jo luovuttu ja ostettiin pelkät Teutonian Timmyt. Niillä mennään niin kotimaassa kuin ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tottahan tuo! Aika harvoin sitä osaa ajatella niin pitkälle. Meillä on jo esikoisella ollut kolmet kärryt ja nyt ostettiin talouteen nuo neljännet. Tarkoitus on kyllä myydä ne esikoisen vaunut nyt pois, kun näitä pystyy käyttämään yksittäinkin. Matkarattaat saa jäädä, kun ne on niin pienet ja kätevät.

   Mikäli taapero vaan suostuu (toistaiseksi on ainakin vielä mielissään hyppäämässä kyytiin), mä luulen että käytetään ja tarvitaan kärryjä vielä hyvä tovi. Koirien lenkitykset ja muu liikkuminen, varsinkin näin keskusta-alueella, on niiiiin paljon helpompaa, jos saa taaperon istumaan, eikä tarvii vahtia sen nopeita liikkeitä alvariinsa. Mutta kyllähän se aika tulee, kun tyyppi haluaa välttämättä itse käpytellä. Mutta jospa se pysyis edes noi lenkitykset kärryssä! :)

   Poista
 4. Me ostettiin nuo City selectit kaverilta käytettynä. On siis heillä ollu yksillä sisaruksilla käytössä. Pelittävät oikein hyvin vaikka ovar heilläkin olleet aktiivisessa käytössä joten kestävätkin vaikuttaisivat olevan. Ja mä oon tykänny siitä että kaikenlaiset säädöt tapahtuu helposti. Siis että nuo istuimet irtoaa helposti jolloin niiden paikan vaihtaminen on helppoa. Vaunut menee helposti kasaan jne. Inhottavaa nimittäin jos joutuu käsivoimin jotain väkisin vääntämään.
  Meillä on käytetty nyt vauvalla (4 kk) ja taaperolla (2,5 v) sekä noin niinkun sulla on kuvassa kuin myös niin että vauva on edessä alla. Kunhan vauva on nukahtanut hyvin niin se toimii ihan vyvin niinkin ja on helpompi tosiaan ohjata.
  Ainut mikä on vähän ikävää varsinkin nyt kun on tuo koppa vielä käytössä, on se että vaunut on aika pitkät ja bussissa on vähän säätämistä ettei aivan tuki muiden ihmisten kulkureittejä. Mutta onneks kohta jo pääsee vaihtamaan vauvallekin sen istuimen ni sitte on vähän parempi.
  Tyytyväinen olen siis ollut. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kiva kuulla, että oot ollut tyytyväinen niihin! Se säätöjen helppous on kyllä kiva. Ja se, että silti kaikki tuntuu jämäkältä, eikä yhtään huteralta.
   Mäkin mietin, että jos tuo vauva on sellainen, että se nukahtaa tuonne tyytyväisenä ja nukkuu yleensä vaikka koko lenkin ajan, niin helpostihan sen voi laittaa sitten tuonne alas. Jos sitä ei kerta tarvi rauhoitella jatkuvasti. Tänään ulkoiltiin noin 20 min. ja ainakin sen ajan se oli onnellinen tuolla, haha! Tosin mä halusin kurkkia koppaan jatkuvasti, vaikka vauva tyytyväinen olikin – ihan vaan varmuuden vuoksi ;)

   Poista
 5. Mä kirjoitin pitkästi, kunnes kännykän selain kaatui. Meillä on ollut tyyliin 32 kärryt kolmella lapselta :,D joista nyt Phil&teds vibet, koska niiden painoraja oli jotain 20-25kg. Britaxin tuplat oli myös 2011, kun piti saada lapset 2&3 nukkumaan.
  Selectit jäi kauppaan kun ne oli hirmu pitkät jos lapset nukkui yhtäaikaa, ei olisi mennyt bussiin saati busseihin. Asutaan kävelymatkan päässä keskustasta ja kohta 4v vielä käyttää siellä ainoastaan rattaita. Ei jaksa kävellä 2km suuntaansa ja olla prseilemättä sen jälkeen kaupoilla :,D sit kun vauva syntyy niin taidan hommata seisomalaudan, ja tarvitaan vielä vauvalle vaunut joissa saa istuimen mua päin, kun vibeissä ei saa. Niiden ainut miinus!
  /kippuralla

  VastaaPoista
 6. Heh, liittymättä tähän itse postaukseen (mikä oli kyllä kiinnostava ja itselle ajankohtainen hetken päästä), mutta silmät kiinnittyi taaperonne painoon. Olenpa muuten ollut todella pieni koululainen, kun painoin 1. luokalla eli 7-vuotiaana 18 kg! :D Ja kyllä, olin tosiaan ihan mini, mutten koskaan ole sitä itse näin konkreettisesti tajunnut. Kaikkea hyvää teille! :)

  VastaaPoista

Hae