Museokakrut

Meidän posse suuntasi aamupäivästä Wäinö Aaltosen museon lasten viikonloppuun , missä sukellettiin äänten maailmaan.  Taapero...


Meidän posse suuntasi aamupäivästä Wäinö Aaltosen museon lasten viikonloppuun, missä sukellettiin äänten maailmaan. 

Taapero ja isi-ihminen ehtivät tsekkaaman koko opastetun kierroksen, mutta vauvalle tuli nälkä kesken reissun. Äitiinsä tullut. Minä ja vauva tutustuttiinkin sitten tarkemmin museon kahvilaan kuin itse teoksiin. Oli hyvää kahvia. 

Yllättävää kyllä, kaikki teokset melko yksinkertaisine äänimaailmoineen saivat hyvin lasten huomion, ja mielenkiinto pysyi jopa kaksivuotiaalla yllä koko kierroksen. Suuri pimeä huone, johon oltiin heijastettu seinille jännittäviä mustavalkoisia liikkuvia kuvioita oli ehkä paikan mielenkiintoisin – niin vanhempien kuin lastenkin mielestä – ja taustalla soineet äänet loivat mystisen tunnelman huoneeseen.


Museossa oli myös työpaja, jossa pääsi itse luomaan ääniä erikoisilla vehkeillä. Aluksi taaperoa jännitti oudot surinat ja pärinät, mutta kohta hänkin uskaltautui kikkailemaan komponenteilla ja muilla teknisillä asioilla, joita en osaa nimetä. Ja hei, nähtiin myös perunaparisto, eli peruna, johon on tökätty kuparia ja sinkkiä. Se muodosti sähköä! Hurraa!

Kierroksen jälkeen käytiin vielä lauantailounaalla Cafe Wäinössä. Hyvää sekin.

Tosi khylttyrelliä muuten, että vauvan ensimmäinen kunnon kotoa-ulos-reissu sijoittui juuri museoon. Kyllä, olemme erittäin kultivoitunut perhe.


You Might Also Like

2 comments

  1. Hauska sattuma, mekin nimittäin mentiin beibin ekalla kunnon kaupunkireissulla WAMiin! Pelkäsin megaraivareita, mutta tyttö nukkui suurimman osan ajasta, välillä heiluttiin tissinvarressa. Taide ei kauheesti tollasta kuukauden vanhaa vielä kiinnostanut :D Mutta äitiä kiinnosti sitäkin enemmän Cafe Wäinön laskiaispulla, voi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, tekin ootte olleet kultturelleja! ;) Joo ja voi hitto, mä passasin sen pullan, mutta ois tehnyt ihan sikana mieli! Meidänkään vauva ei saanut raivareita, mutta tissin varressa piti olla tämän tästä! :)

      Poista

Hae