Ihan himputin hyvä tacosalaatti

18.4.2015

Nyt on kuulkaatte Mamma koukussa. Mun vakiolounas ja vakiotarjottava on nykyään tacosalaatti. Teen usein ison satsin perussalaattipohjaa jä...

Nyt on kuulkaatte Mamma koukussa. Mun vakiolounas ja vakiotarjottava on nykyään tacosalaatti. Teen usein ison satsin perussalaattipohjaa jääkaappiin, mistä saa sitten nopeasti tehtyä ruuan, kun sellainen sopiva väli syömingeille tulee.

Tacosalaatissa parasta – himputin hyvän makumaailmansa lisäksi – on ruokaisuus ja tortillasipsien tuoma rapsakkuus. Se on kiva tarjoiltava, koska kaikki ainekset voi tortillakestien tapaan laittaa omiin kippoihinsa tarjolle ja jokainen saa itse koota mieleisensä kokonaisuuden. Vain salaattipohja on valmiina sekaisin.

Perussalaattipohjaan laitan ihan vain rapeaa jääsalaattia sekä pilkottua paprikaa ja tomaattia. Kirsikkatomaattia tai tavallista.


Meillä on sellainen salaattikuivuri, mikä on oikeasti ihan ehdoton väline salaattihommissa. Sillä saa pestyt salaatinlehdet sopivan kuiviksi, mutta se on myös aivan paras säilytyspaikka salaatille siinä olevan ritilän vuoksi. 

Kun salaatissa on tomaattia ja muuta vetistävää, ritilä pitää salaatin jääkaapissa tarpeeksi kuivana, koska neste pääsee lillumaan kulhon ja ritilän väliin. Samalla se luo astiaan kosteutta, muttei kuitenkaan vetistä salaattia. Ihan paras. Näin salaattia voi tehdä ison läjän kerralla ja syödä vaikka kolmena päivänä. Eikä siitä edes huomaa, että se on seissyttä. 


Noniin. Siihen salaattiin.

Eli salaattipohjan lisäksi himputin hyvään tacosalaattiin tulee fetaa, avokadoa, tortillasipsejä ja sitten jauhelihaa, jos on lihansyöjä, tai sitten pelkkiä kidneypapuja. Hyvin maustettuna kidneypavut on ihansikahyviä!

Tacosalaatti (ainakin) neljälle:
3-4 nippua jääsalaattia
2 paprikaa
3 tomaattia tai paketti kirsikkatomaatteja
200 g kunnon fetaa murustettuna
2 avokadoa pilkottuna
n. puolikas pussillinen tortillasipsejä
400 g jauhelihaa (TAI soijasta tehtyä versiota, ohje täällä!)
ja/tai
1 tai 2 pakettia kidneypapuja 
Chipotle-majoneesia (mulla on ihan kaupan versiota, mutta täältä löytyy hyvä ohje itsetehtyyn!)

Laiskuuspäissäni ja koska se mausteseos maistuu älyhyvältä, heitän jauhelihan sekaan aina sellaisen tacoille tarkoitetun kaupan spice mixin. Siinä ohjeessahan lisätään desi vettä sekaan, mutta tässä salaattiversiossa olen heittänyt vain puoli desiä. 

Vegeversiossa pavut heitetään huuhtelun jälkeen pikkuiseen kattilaan öljyn kera ja lämmitellään tovi. Siihenkin voi hyödyntää valmista mausteseosta, mutta pari lusikallista per paketti riittää papuihin. Päälle vaikka inasen Texas Peteä, ja avot! 

Lautaselle kootaan ensin salaatti, sitten kaikki haluamansa hörselöt (eli kaikki), päälle majoneesi ja viimeiseksi ihanan rapsakat tortillasipsit snadisti murustettuna! Ai että hei! Täydellisen rapsakkaa, täyttävää, mausteista ja kaikin puolin ihanaa. 

Että muchos nachosta vaan ja hyvää ruokahalua!

You Might Also Like

8 comments

 1. No on kyllä himputin hyvännäköistäkin. ...mä oon naureskellut tota salaattikuivuria aina kun joku mainitsee haluavansa sellaisen. Oon kokenut sen melkoisena turhakkeena, mutta nyt sä kyllä myit mulle ton! :D Nyt mäkin haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, joo! :D Kannatan sitä kuivuria! Niitä on huonojakin olemassa, että ei semmosta sitten. Saatiin Fiskarsin sellanen ja se on tosi hyvä!

   Poista
 2. Mun lapsi sanoo tacosalaattia sipsisalaatiksi! :) Kuuluu meidän herkkuruokiin myös ja nykyään itsekin sitä sipsisalaatiksi kutsun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! No sipsisalaatti on suuhun sopivampi nimitys kyllä! :D

   Poista
 3. Meidän jääkaapin vakiovaruste on juurikin chipotlemajoneesi! Sopii kaiken kanssa :) Tuota meidän merkkiä oli ennen myös jalapenoversiona, mutta täältä sitä ei ainakaan enää saa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on törkeen hyvää! Mä ajattelin, et olisinkohan niin pro, et kokeilisin tuota linkin Liemessä-Jennin majoneesia. Ehkä oonkin!

   Poista
 4. Salaattilinko on nyt ehdottomasti saatava,kiitti vinkistä.Nyt kun aattelee niin sehän on bueno tuohon säilytykseen ja resepti lähtee myös kokeiluun :)

  VastaaPoista
 5. Eiks sitä salaattia vois säilyttää myös muovisessa siivilässä salaattikulkon sisällä? Siihen vaan sitten joku kansi päälle.

  VastaaPoista

Hae