Yhdyssana on kynnys kysymys

Tiedättehän sen Facebookin Yhdyssana on yhdyssana -ryhmän? Siellä on välillä kamalan hauskoja juttuja. Erilaisista kielioppivirheistä – yle...

Tiedättehän sen Facebookin Yhdyssana on yhdyssana -ryhmän? Siellä on välillä kamalan hauskoja juttuja. Erilaisista kielioppivirheistä – yleensä yhdyssanavirheistä – on julkaistu kuva ja hahahaha, kaikki nauravat niille. Minä ainakin. Siis hyvällä ja rakkaudella, tietenkin. 

Yksi parhaimmista asioista siellä on kuitenkin kommenttiosiot. Siellä, varsinkin perjantai-iltaisin, homma lähtee toisinaan lapasesta. Taas hyvällä. Kielellisesti taitavat leikkivät kielellä, ja se jos joku on kuulkaa mukavaa katseltavaa. Minun mielestäni ainakin.

Kaikki eivät tosin jaksa hihkua kielikikkailuille, saati virheiden etsinnälle, mutta ne ovat kuulemma sellaisia, joilla on oikeakin elämä.

No minäkin olen niitä yhdyssanavirhekuvia (<-huom.) räpsinyt. Ollut siinä tilanteessa ihan, että heh-heh, tämäpä se vasta onkin hauska juttu ja tämän kyllä julkaisen siihen ryhmään. 

Kunnes sitten mieleni syvyyksiin iskee valtava epävarmuus. 

Että onkohan tämä alkuunkaan hauska? Tai että onkohan tässä sittenkään virhettä? (On.) Tai entäs saatesanat? Ne pitää olla hauskat! Keksinkö mitään hauskaa, vai näyttäydynkö vain urpona? (Näyttäydyn.) 

Tai jos saatesanoissa teenkin vahingossa itse virheen! Naurajasta tuleekin naurunalainen! Se olisi pahinta ikinä.

Mutta koska asia on painanut minua niin kovasti ja koska näitä asioita ei vain voi hautoa ikuisesti sisällään, julkaisen täällä ne kuvat. Saatesanoilla, jumalauta.


UUTTA ! 
Lounastajan Karjala takaisin vaikka pullo kerrallaan!

HAHAHAHAHAHAHAHA, hauskasti oivallettu, Laura. Erittäin hauskaa.


Einstein on suussa sulava! Mukana myös herkku! 

HAHAHAHAHAHAHAHA, ihan päin hanuria kaikki! Ei tarvitsisi olla Einstein saadakseen tuota oikein! 

Erittäin hauskaa.


Olisikohan pitänyt sittenkin mennä 
KIRJOITUS
KOULUUN?

HAHAHAHAHAHAHAHA, juoskaa saatanan urpot! 

Erittäin hauskaa.

---

Noniin. Helpotti. 

Ja näin ollen me kaikki ymmärsimme, miksi minun kannattaa jatkossakin olla julkaisematta ensimmäistäkään kuvaa mihinkään ryhmään. Ikinä.

---

Oikein huumori panotteista aamu ja ilta päivää kaikille lukioille!

You Might Also Like

13 comments

 1. Mokat on hauskoja, mutta minua häiritsee joissakin tapauksissa se, että nauranko nyt jollekin lukihäiriöiselle. Minulle on aina ja iänkaiken netissä naurettu, v-tuiltu ja ties mitä, kun en osaa kirjoittaa kaikkia sanoja oikein. Ihan tosi, jos vaikka änkyttäisin, niin nauraisivatko kaikki minulle päin naamaa.

  Silti, kirjoitusvirheet ovat oikeastaan parasta huumoria. Suosikkini juuri nyt on "huonoussetti". Hihitin sille yksikseni monta tuntia. Oikeastaan voisinkin laittaa ryhmään jonkin kuvan ja sitten kommentoida sitä väärin. Olen tottunut olemaan pilkan kohteena, uhraudun muiden hauskuuden vuoksi. Mutta olen kyllä hieman kateellinen, miksi minä en koskaan edes törmää hauskoihin kyltteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri noin! Ei ole kiva naureskella lukihäiriöiselle ja siksi tuossa ryhmässä onkin sääntönä, ettei yksityishenkilöiden tekstejä saisi julkaista. Mainokset ja muut taas ovat sellaisia, että ne voisi joku ennen julkaisua/printtaamista tarkastaa! :D Ainakin omat lukihäiriöiset kaverit, jotka ovat sellaisessa duunissa, tsekkauttavat julkisen mainoksen tai muun nopsaan jollain työkaverilla. :)

   Poista
 2. Huonoussetti oli aivan loistava!! Ja kyllä minäkin niille virheille nauran (välillä suruissani, koska on sääli, että oikeinkirjoitus on niin huonolla tolalla nykykansalaisilla). Toki lukihäiriöiset on toinen asia, mutta eihän se käy heti ilmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, niin on! Onhan ne hauskoja, varsinkin jos merkitys muuttuu dramaattisesti! Ja just, kuten tossa eellä kirjoitin, niin lukihäiriöjutut on aivan eri. :)

   Poista
 3. Ai että! Hauska nainen, myös livenä. Musta on jotenkin ihanaa, että täällä blogissasi uskallat olla oma urpo itsesi, mutta sinne yhdys sana ryhmään meno ei oikein onnistunut. Nyt vaan toivotaan, että niistä kukaan ei lue blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, samoin! Nii ja täällä ei muuta tejdäkään kuin urpoillaan. Urpoilun tyyssija on tämä. Vähän jännittää khyl, löytääkö ne tänne. Pitäskö linkata? ;)

   Poista
 4. : DD Minä myös, mutta sillä erotuksella et ei tulis kyllä mieleenkään julkaista siellä kun kuitenkin tekisin sen virheen itse siinä saatesanoissa. Ne on kamalan hauskoja kun huomio keskittyy kommenteissa siihen eikä siihen itse kuvaan, mutta mä en moista kestäisi. :D Mut ne kielikikkailut, ihanaa luettavaa!

  VastaaPoista
 5. Tää oli niin hauska :D (Ja tietty samaa mieltä olen, että lukihäiriö on asia erikseen, eikä sille passaa naureskella.) Kauppojen ilmoitustauluilla (semmonenkin muinaisjäänne kun tässä bittimaailmassa vielä on jäljellä) on myös hauskaa materiaalia. Samoin esim. facen "Löytyneet kauppalaput" -ryhmässä, suosittelen tsekkaamaan ;)
  T. Eräs, joka joskus dissasi lähestymistä yrittävän miekkosen ihan vain siitä syystä, että tämä kirjoitti tekstarissa PELKÄSTÄÄN ISOJA KIRJAIMIA :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pakko vielä korjata, että mainitsemani ryhmä on Löydetyt kauppalaput, ei löytyneet. Näin siinä käy, kun huolimattomasti vasemmalla kädellä lähtee kommentoimaan... :D

   Poista
  2. Joo, ne kauppojen laput – ihan kreisejä! Ja toi sun dissaus on aivan oikeutettu! :D

   Poista
  3. Joissain vanhoissa puhelimissa ei ollut kuin ISOJA kirjaimia... toivottavasti et dissannut miekkosta vain siksi, että hänellä oli vanha puhelin.

   Poista
  4. :D Hahaa, se ei kyllä tosiaan kelpaisi dissauksen syyksi... Mutta hyvä kuitenkin, että asiat meni näin, kun olen aika iloinen, että olen päätynyt tuohon nykyiseen tapaukseeni ;) :D

   Poista

Hae