Hei insinöörit, pari juttua

Muutama juttu, mihin toivoisin pikkuisen nyt tarkkuutta, hei insinöörit : Imurin johto On keksitty langaton kaiutin ja langaton hiiri...

Muutama juttu, mihin toivoisin pikkuisen nyt tarkkuutta, hei insinöörit:

Imurin johto

On keksitty langaton kaiutin ja langaton hiiri. Ilmeisesti myös langaton valvontakamera, reititin, ovikello ja HDMI – jopa langaton lataus –, mutta langatonta imuria ei. Enkä nyt kaipaa mitään köpöistä akkuimuria, jolla saa just ja just yhden höyhenenkevyen kikkaran imuroitua, vaan kunnon kovaäänistä jytkyimuria, joka olisi kuten tavallinen imuri, mutta ilman sitä johtorumbaa. 

Sillä mikään, siis mikään, ei ole turhauttavampaa kuin kesken sen kaiken kyykkimisen sammuttaa tuo helvetinkone ja käydä irrottamassa töpseli ja siirtää se seuraavaan reikään. 

Aivan kuin se imuroiminen ei olisi jo itsessään tarpeeksi vittumaista hommaa.


Puhelimen kuulokkeet/handsfree

Saataisko ihan standardina puhelimiin sellaiset kuulokejohdot, jotka eivät menisi neljääntoista merimiessolmuun sekunnissa siitä, kun olen laskenut ne käsistäni? Mun ei tarvii kuin harkita kuulokkeitten laittamista laukkuun, niin ne ovat jo solmussa. Semmosessa saatanan suhmurassa, josta itse Houdinikaan ei selviytyisi. Koita semmosia sitten kesken ajon ennen ajamaan lähtöä saada korviin!

No tästäkin on tietty olemassa ne langattomat, mutta hankalia nekin vaikka.


Astianpesukoneen aterintaso

Totaaa... missä kohtaa joku tuumasi, että se rasia, mihin tiputetaan haarukat ja veitset on tosi passé ja keksi laittaa tilalle uuden ylätason ja kutsua sitä 3D-aterintasoksi? Siis erillinen taso aterimille, mihin pitää YKSITELLEN asetella lepoasentoon ja omiin koloihinsa ne perkeleen kilukalut. 

Siinä sitten jonakin kahdeksan lapsen äitinä asettelet jokaisen helvetin lusikan ja haarukan yksi kerrallaan sille varattuun pykälään ja ihmettelet, miksei jaksa täyttää konetta. Ketä tämä taso palvelee, miten se helpottaa mitään, mihin sitä tarvitaan ja kuka ottaa vastuun ihmisten hermoromahduksista? Oisko vaan helpompi nakata ne siihen vanhan liiton rasiaan, oisko? 

En sano merkkiä, mutta aivan Mieletön keksintö. – Ja on muuten patentoitu keksintö, lol! Ei oo varmana ollut ruuhkaa siinä patenttijonossa.

Jo hetki siskon pesukoneen aterintelin... anteeksi 3D-aterintason kanssa riitti totaalihajoamiseen.


Vitun kallis radio

Jotenkin sitä kuvittelisi, että jos maksaa radiosta – siis  r a d i o s t a – parisataa euroa, että sillä kuuluisi joku kanavakin. Että sillä rullalla, jota rullaamalla pitäisi löytää kanavia, tavallaan myös löytäisi niitä, eikä vain päällekkäisiä surinoita. 

Kun en minä pelkästä muotoilusta haluaisi maksaa, koska ei se nyt niin hieno ole. Eikä me missään maakuopassa kai asuta, että sen puolen pitäisi kuulua. 

Mutta toimiihan tuo tietty pelkkänä kaiuttimenakin. Voin sitten kätevästi puhelimen liittää siihen ja kuunnella radiota...


Että jos pikkasen tarkkuutta sitten ensi kerralla, jooko?

You Might Also Like

17 comments

 1. Samaa mä ihmettelen tuon radion kanssa. Oon jotenkin ajatellut, että kolme kilometriä kaupungin keskustasta on vissiin jotenkin radioaaltojen katveessa sitten. Ärsyttää kyllä saakelisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä erikoinen radio. Eikä muuten olla ainoita, joilla on ongelmia. Instassa tuli myös ilmoittautumisia!

   Poista
 2. Mä tohdin kyllä mennä askelen pidemmälle pölynimureita koskevissa toiveissa. Eikö voisi olla täysin langatonta imuria, joka teleporttaa pölyt ym suoraan kaatopaikalle, jolloin ei tarvitsisi vaihdella pölypusseja? Tällainen imuri voisi olla integroituna kännykkään, joka siirtää kaikenlaista paskaa bitteinä ilman halki muutenkin, miksei siis myös roskat ja pölyt voisi siirtyä samaa putkea pitkin?

  Meillä ei ole... hömm... Mieletön tiskikone, mutta siinä on aivan sama järjetön (eiku mieletön) aterintaso.

  Solmuun meno on ihan standardi ominaisuus kaikissa johdoissa, ei vain puhelimenkuulokkeissa. Jos laitat jatkojohdon siistille lenkille, laitat sen auton takapaksiin, suljet paksin ja avaat sen uudestaan, niin johto on tämän kahden sekunnin aikana kerinnyt mennä lukemattomille näkymättömille solmuille, jotka havaitset kun otat johdon seuraavan kerran käyttöön.

  Terveisin insinööri, joka ei todellakaan ole suunnitellut noita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä piti sanomani, että sen aterintason mahtavin puoli on se, että se syö tilaa koneen korkeudesta, jolloin normaalille ylätasolle ei mahdu enää viini- tai muita korkeampia laseja eikä alatasolle normaaleja matalia lautasia. Jeepulis.

   Poista
  2. Hahha! Mun mies sano samaa, et toivo ny suoraa semmosta imuria, että se siirtäis suoraa ne pölyt jonnekki langattomasti!

   Sun pitäs oikeesti nyt tarttuu näihin kaikkiin mun toiveisiin ja suunnitella kaikki kuntoon, jooko? Lupaan ostaa kaikki tuotteet! ;)

   Poista
  3. Köh köh...kiitos vaan kauhiasti luottamuksesta, mutta voi olla että mun kyvyt ei riitä. Eilen keksin just yhden jutun, mikä oikeasti pitäisi suunnitella. Työkaveri kertoi vanhasta isästään, joka käyttää kyllä tietokonetta, mutta kädet tärisee niin pahasti, ettei hiirellä tahdo päästä sinne minne yrittää. Pitäisi olla sellainen hiiri, joka eliminoi kaikki vapinaliikkeet ja osaa arvata mihin käyttäjä sitä yrittää tähdätä ja suuntaa itse sinne. Paljon ois maailmassa siis vielä insinööreille työtä!

   Poista
 3. Totaali repeäminen täällä. Ja siis vielä mit*vit** tommosen muistitikun yms. kanssa?? Että kun on KAKSI mahdollisuutta miten päin sen sinne koneeseen laitat, niin vasta kolmannella se onnistuu, jos sittenkään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahah! Oot niin oikeessa! Mulla on aina sama sen kaa!

   Poista
 4. Johdoton imuri olisi ihan mahtava.

  Lisään tuohon sun listaan vielä autojen lämmitettävän tuulilasin. Miksi, oi miksi, se ei ole vakiona jokaisessa autossa?? Meillä vuonna nakki olleessa Fordissa oli se ja I love it. Nykyään talvisin skrapatessa auton etuikkunaa meinaa itku päästä, kun muistelen tuota ominaisuutta. Tiedättehän sellaisen jään joka ei vaan lähde, vaikka jo kynnet verillä hinkkaat. Siinä samalla voi mantran lailla hokea: olen lottovoittaja, on lottovoitto syntyä Suomeen.

  T. Neljän äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin auton, jossa on lämmitettävä ratti! Sellainenkin on keksitty, seuraavassa autossa tulee tasan oleen sellainen, hyvästi pakastenakit! :-)

   Poista
  2. Joo, etelässä ei oo kauheen pahoja talvia, mutta tarpeeks ikäviä kuitenkin, että kannatan kumpaakin!

   Poista
 5. Mä puollustan kyl tota aterinyläosaa. Meillä uudessa kämpässä on se typerä kori mihin ne viskataan ja voi hemmetti ku menee hermot. Mies tökkää joka kerta sormensa siellä oleviin veitsiin kun ottaa sitä koria. Ja monet kerrat pikkulusikat on jääny likasemmaks kun joku on tunkenut liian täytee sen kolon siitä korista.
  Meillä mahtu edellisee koneesee kyl viinilasit vaik oli yläkori koska niitä korien korkeutta pysty säätää.
  ja muistan joskus lukeneeni että joku lapsi oli satuttanu ittensä aika pahasti ko oli kompastunu ja tollasessa korissa ollut veitsi oli siihen sit osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, sano miehelle, että laittaa kaikki muut paitsi veitset ylöspäin ja veitsenterät alaspäin, niin ei vain peseydy paremmin, vaan välttyy myös haavoilta! :D Eikä lapsetkaa kompastele sitte niihin. Tää on vanhan tarjoilijan vinkki! ;)

   Poista
 6. OMG, niin osuvia!! Tää sun blogi on ihan hysteerisen hauska - ja osuva!
  ps. meiltä löytyy tuo sama TYYLIKÄS radio. Miehen hankintoja ajalta, jolloin ei vielä oltu sovittu ekoja treffejä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitti! Palautekin oli melko osuva! Hahha!
   Tälläkin radiolla saattoi olla jotain tekemistä miehen kaa... ;)

   Poista

Hae