No jos vähän reissuun

13.7.2015

Jaahas. Aletaan olla samassa tilanteessa, kuin vuosi sitten , eli vähän reissuun pitäisi taas päästä. Ihan noin angstista reissuhimoa ei täl...

Jaahas. Aletaan olla samassa tilanteessa, kuin vuosi sitten, eli vähän reissuun pitäisi taas päästä. Ihan noin angstista reissuhimoa ei tällä kertaa ole, mutta reissuttaa, reissuttaa. 

Viimeksi ajatuskaari kohteesta meni Tallinnasta tai Tampereesta Berliinin, Prahan ja Rooman kautta takaisin Tallinnaan, joista lopulta päädyimme Roomaan

Nytkin ajatuksissa ovat vilahtaneet Köpikset ja Berliinit – tai jos taaperolta kysyy, Turkmenistan –, mutta ihan oikeasti tällä kertaa paikan pitää olla sellainen, jossa on helppo olla yhden imeväisen ja yhden sekoboltsitouhottajan kanssa. Viimekesäinen Rooma onnistui vielä, koska taapero tykkäili istua kököttää liikkuvissa vaunuissa ja seurailla maailman menoa sieltä käsin, mutta nyt tuo melkein kolmevuotias rössypena tahtoo jo itse päästä menemään ja tekemään. 

"Ei sitten oikeesti mihinkään, missä joutuu kauheesti kävellä ja nähdä nähtävyyksiä, vaan johonkin, missä saa vaan möllöttää", ilmoitin ensin miehelleni ja jo seuraavassa hetkessä etsin lentoja Prahaan...


Toissa vuonna kävimme Tukholmassa ja rakastimme sitä, kuten aina. Silloin esikoinen vaan oli niin pieni, ettei Junibackenit ja muut tulleet vielä tarpeeseen, mutta nyt ne saattaisivat olla jo melkoisen kiinnostavaa koettavaa. Siis muillekin kuin minulle, hullu satumuija kun olen.

Tamperetta suunnittelimme myös, koska taapero, tuo bussi- ja junarakas pieni poikani ei ole koskaan päässyt junan kyytiin, ja Tamperehan olisi just hyvä junamatkustusmesta, eikö? 

Mutta jos lisäksi vähän Suomen rajojen ulkopuolellekin pääsisi, sillä oishan se kiva päästä vääntää oikein ulkomaan kiältäkin. Tosin Tampere melkein sopisi siihenkin.

Viimeksi tuli loistavia ehdotuksia mun reissukaipuupostaukseeni ja nyt kaipailisin taas! Jotain sellaisia matalan kynnyksen lapsiperhekohde-ehdotuksia. Edullisiakin saa olla. Sellaisia, joissa on helppo olla, ja varsinkin aika pitkälti lasten ehdoilla? Lentämällä, laivalla tai junalla! 

Tai autolla, mut ei kävellen sentään.

You Might Also Like

14 comments

 1. Kööpenhamina - Tivoli, Zoo, Akvaario ja HC Anderssenin museo sekä tietenkin pieni merenneito. Jokiristeity todella mukava kokemus ja Köpis on mukavan rento kaupunki. Helppo ja halpa lentää Helsingistä, Kastrupin lentokentältä pääsee junalla kätevästi keskustaan. Me jopa seikkailtiin junalla ja busseilla Legolandiin jostus 15 vuotta sitten, kun meidän tytöt olivat pieniä.
  Terveisin
  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpis on kyllä vahvoilla! Sitä mietittiin jo viime vuonnakin!

   Poista
 2. Meillä vähän sama fiilis, pakko päästä pois. Lähdetään ex-tempore reissulle Riikaan, rv 34 ja 2v3kk taapero mukana :D Halpaa on Suomen hintoihin verrattuna, sekä hotellit että kuulemma ruoka- ja juomapuoli! Viikkailla auton kanssa yli ja aurinkoa etsimään :) - Kiku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni! Tsemppiä reissuun! Riikasta löydettiin muutama vuosi sitten paljonkin ihania ruokapaikkoja! Nauttikaa! <3

   Poista
 3. prahassa tulee kyllä käveltyä =) ainakin mun kokemuksella..

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen Gdansk (sekä Sopot ja Gdynia). Kävimme Helmikuussa taaperon kanssa. Meidän matkan tarkoitus oli vain harjoitella lentokoneella lentämistä, mutta oli mukava kaupunki muutenkin. Kesällä varmasti mukavampi (mikä kaupunki ei olisi?). Ehdottomia plussia halvat lennot Turusta, lyhyt lentomatka sekä muutenkin edullinen hintataso. Tai no niin, oli ainakin talvella... Monet lapsiperheet on kehuneet. Googleta ja tutustu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Gdanski on kyllä kiva! Mua kosittiinki aikanaan siellä! Mutta sillon oltiin joulukuussa, joten noi Sopotit ja muut ois sopivasti näkemättä. Ja oishan toi helppoo ku pääsis Turusta suoraan!

   Poista
 5. Reissuun olisi kieltämättä ihana päästä ♥ mutku nää kotiäidin surkeat tulot ja kauhia asuntolaina. Mennään me sentään Isännän kanssa perinteiselle reissulle Tuuriin elokuussa :D Sitä paikkaa suosittelen lämmöllä; ei oo ihan Köpis eikä Stokis, mutta siellä on ilmainen Tivoli lapsille ja äiti (sekä isikin) pääsee ostoksille :D Ja koska se nyt vaan on....noh, -Tuuri :D Niin camp, että on pakko kokea :D

  VastaaPoista
 6. Pärnu! Upea hiekkaranta, helppo matka autolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi! Ei tullut mieleenkään! Pitää guugletta lisää!

   Poista
 7. Tää on vähän musta hevonen, mutta Nürnberg! Paikka, johon harva keksii lähteä, mutta on muuten kiva. Metrolla, ratikalla ja busseilla kulkeminen on helppoa ja halpaa, löytyy linnaa, vanhaa kaupunkia, ehkä maailman siistein eläintarha ja jäätävän suuri Playmobil Funpark. Niin ja uimahalli, jossa oli myös ulkoallas. Me tykättiin! Paikoin vähän reppana kaupunki, mutta aika charmantilla tavalla. Ja kahden rössypenan kanssa meni aivan loistavasti kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Tommonen musta tamma tuli sieltä! Aika hyvä! Alan googlailla!

   Poista

Hae