13 askelta onnistuneeseen suihkussa käymiseen

29.11.2015

Aina kuulee, kuinka kotona oleva vanhempi ei meinaa edes suihkuun päästä, koska lapset. Pienten lasten vanhempana se tuntuu hankalalta, eikä...

Aina kuulee, kuinka kotona oleva vanhempi ei meinaa edes suihkuun päästä, koska lapset. Pienten lasten vanhempana se tuntuu hankalalta, eikä sopivaa hetkeä moiseen meinaa löytyä.

Yhden lapsen kanssa irtiotto suihkussa käymiseen saattaa onnistua, vaikka lapsen nukkuessa – olettaen siis, että se lapsi nukkuu muuta kuin liikkeessä, sylissä tai tissi suussa – mutta kahden, saati kolmen, neljän tai viiden (?!) lapsen kanssa se on jo lähes mahdotonta. 

Vai onko?


Tässä vinkit onnistuneeseen suihkussa käymiseen. Eli how to suihku, per favore:

1. Etsi hetki, jossa kaikki lapset on ruokittu, kakat kakattu (vähintään lasten) ja vaipat vaihdettu. Näin saat suurimman todennäköisyyden yhtäjaksoiseen suihkuun.

2. Kiikuta vauva kanssasi suihkuun tai sen ovelle. Pienen vauvan voi laittaa sitteriin, jossa vauvan hytkytys käy kätevästi jalalla suihkusta käsin. Turvakaukalokin käy! Isomman vauvan voi lykätä vaikka syöttötuoliin istumaan (muista turvavyö). Jos mahdollista, anna vauvalle joku leivänkannikka viihdykkeeksi. Vauvat tykkäävät leivänkannikoista.

3. Lahjo isommat lapset pysymään paikallaan. Piirretyt, padi, hedelmiä, naksuja, rusinoita, suklaata, keksejä, karkkeja, kultaa, timantteja... mikä toimiikin. Kyllä sä keksit. 

4. Nyt kun kaikki ovat jokseenkin paikallaan ja tyytyväisinä, mene suihkuun. Ja nyt tarkkana: Mene suihkuun. Mene suoraan suihkuun, kulkematta lähtöruudun kautta. Ei tiskejä, ei pyykkejä, ei lelujen keräilyjä. Suihkuun nyt tai ei koskaan!

5. Päätä, mikä osasto vaatii suurimman huomion. Yleensä hiukset. Kaiken muun voit unohtaa. Vaahdota hiukset nopeasti shamppoolla ja jos aikaa jää, käytä myös hoitoainetta. 

6. Noh, hoitoaineeseen et tällä kertaa tule pääsemään, sillä se, jolle annoit sen padin, huutaa kurkku suorana, koska akku loppui. Amatöörivirhe, hei äiti/isi. Lisätään kohtaan 1 huomio: muista ladata padin akku ennakkoon.

7. Sammuta suihku ja juokse lapsen luo. Vaihda padi-lapsen viihdekeskus esim. läppäriin tai televisioon. Odota tukka vaahdossa, olohuone suihkuvedestä kastuneena, että se lapsi keksii uuden katsottavan. Hoputa vähän, sillä ei se nyt voi noin kauaa kestää. Laita ohjelma pyörimään ja juokse itkevän vauvan luo. Se siellä jo vähän tylsistyi hytkytyksen loppumiseen ja leivänkannikkakin on kadonnut.

8. Avaa taas suihku ja jatka hiustenpesua. Muista sitterin hytkytys.

9. Havahdu kolinaan. – KOIRAT! Unohdit koirat! Amatöörivirhe nro. 2. Ne ovat menneet syömään pöydästä ne lapsille tarkoitetut keksit/rusinat/karkit ja lapsi huutaa taas. Lisätään kohtaan 3: Telkeä koirat portin taakse suihkun ajaksi.


10. Liukastu vähän matkalla takaisin suihkuun. Muista hallittu kaatuminen.

11. Hyssytä vauvaa, jatka suihkua ja koita nyt jumankauta saada jo se pesuaine pestyä päästäsi pois. 

12. Ota hoitoainepurkki käteen, tee tilannearvio sen käytön kannattavuudesta. Huutaako kukaan, jatkuuko piirretty vielä, alkaako vauva olla liian rauhaton ja tylsistynyt? Jos ei, humpsauta nopeasti hoitoaine päähän, mutta älä anna vaikuttaa.  

13. Suihkuta nopeasti homma valmiiksi ja nakkaa saunatakki päällesi. Unohda kuivaus. Nyt vaan enää pyyhit ne olohuoneen lattiat kuivaksi mukanasi tuomasta vedestä, lanaat märät leivänpalat suihkunlattialta roskiin, keräät koirien kaatamat kulhot ja keksit lattialta ja oksetat koirat, koska rusinat ja suklaa on niille myrkyllistä. 

Onnea: olet onnistunut käymään suihkussa! Helppoa, kuin heinänteko! 

Tai... sitten vaan jätät sen suihkun väliin. Kuolema korjaa univelat... ja paskaset hiukset. 

You Might Also Like

18 comments

 1. Mä oon näiden kuuden kanssa ratkaissut ongelman sillä, että suihkuun pääsee iltaöisin lasten nukkuessa. Nukkumattoman vauvan voi tarvittaessa napata sitterissään mukaan, kunhan se on kuivissa ja syönyt, veden ääni viihdyttää sellaista kohtuullisen ajan. Ja koiratkin on tuohon aikaan kiltisti, ne kun ovat syöneet ja käyneet lenkillä. Helppoa kuin heinänteko. Päivisin nyt ei edes vessaan pääse, mutta se onkin toinen tarina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kuuden – respect! Meilläkin vauva viihtyy ihan hetken suihkun ääntä kuunnellessa. Tosin suihkuhuoneeseen hän ei varsinaisesti mahdu mun kaa, koska meillä on tuollainen metri kertaa puoltoista kylppäri! Haha, mini!

   Poista
 2. Pienen taaperon kanssa kävin suihkussa ovi auki ja suihkuverho auki jotta näköyhteys säilyi edes siihen eteiseen ja kaadoin pyykkitelineen ovensuuhun lapsiportiksi ettei se pääse kylppäriin.

  Hätätilanteita varten kuivashampoota.

  Nyt hän on jo sen verran iso että ihan sama milloin katoan suihkuun. Vauva sitterissä mukaan. Huh kun on helppoa. VIELÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkiteline lapsiportiksi – best! :D Meilläkin tuo pikkuemäntä kyllä konttailis suihkuun, mutta itse kylpy – tänään viimeksi koitettu – on vähän.... noh, hän ei rakasta sitä! :D

   Poista
 3. Joo, suihkussakäynti on ihan yliarvostettua hommaa. Varsinkin talvella. Ihan hyvin voi kulkea pipo päässä sisälläkin.

  Kaksoset mä usein laitoin vain kylmästi sänkyihinsä (ennen kuin ne oppi kiipeämään niistä pois) ja huutelin jotain rauhoittavaa kylppäristä. Sitä paitsi veden kohinan läpihän ei pienemmät vinkunat kuulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pipo päässä on must kans kova! Ja toi pinnasänkyvinkki – toimii! :D

   Poista
 4. Haha. En kestä. Kommentitkin ovat mahtavia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa, että samalla aaltopituudella kirjoittaja ja kommentaattorit :D

   Poista
  2. Haha, niin on! Tän takia mä rakastan tätä blogia! Jengi täällä on ihan parasta! <3

   Poista
 5. Helpommalla pääsee kun ottaa lapset mukaan sinne suihkuun. Lapset läträä, äiti peseytyy. Tosin yhdellä kädellä, koska vauva on sylissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, joo! Helpommalla ja helpommalla! :D Meillä ei mahdu kuin tyyliin yksi kerrallaan koko kylppäriin, mut hyvä vinkki niille, joilla mahtuu! Eli varmaan kaikille muille, koska ei kellään oo noin miniä kylppäriä ku meillä! :D

   Poista
 6. Kiitos, mä tarvitsinkin nyt tätä juttua. Piristi aamua kummasti. Mä itse olen luopunut lasten myötä hoitoaineesta täysin, ja täytyy sanoa että mun hiukset ei oo ikinä voineet näin hyvin. Ehkä mä vaan käytin aiemmin paskoja hoitoaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä! Kiva kuulla, että piristi! Mä olen harkinta-asteella et luopuisi noista hiuskemikaaleista, mutta mitenköhän mun snadisti luonnonkihara takkutukka siitä sanois? Ajan kanssa ehkä vois paremmin? En tiedä, ehkä joskus kokeilen! :)

   Poista
 7. Story of my life! Ja miksi miksi niitä koiriakin piti hankkia kaks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah sama! Toivoisinkin seuraavaksi postausta "kuinka poistua ovesta kahden koiran ja kahden lapsen kanssa mahdollisimman vähällä hikoilulla ja hermojaan menettämättä" kiitos ;)

   Poista
  2. NO ÄLÄ MUUTA SANO! :D Miksi, MIKSIIIII?!!

   Mä voin yrittää tehdä seuraavaksi sellaisen ohjeistuksen! Nää on kerta tooooosi hyödyllisiä! :D

   Poista
 8. Per favore :D

  Meillä tuon taaperon kanssa onnistuu suihkussa käynti melko helposti. Tosiaan Pikku Kakkosta boxilta pyörimään tai Risto Räppääjä, niin johan on pikkumuija hiljaa nätisti paikoillaan :D Tai sitten hän tulee mukaan, koska suihkussa käyminen ja vedessä pluttaaminen on hänen mielestään parasta just nyt :)

  Mutta tuo tilanne kun on noit pikkuisia on enemmän kuin tuo yksi, on heti tottakai haasteellisempi! Tuli pari muuttujaa, sanos Vatasen Jussikin eräässä leffassa. Kiitos kun kasasit tämän vinkkilistan :) Sä oot vaan niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhden kanssa toimii! Sit kun on tosiaan pari muuttujaa, jotka parhaillaan vielä vähän härkkii toisiaan, plus mahdolliset eläimet (hevoset, norsut sun muut, mitä kotona nyt kullakin on) niin johan alkaa olla muuttujia! :D

   Sä oot ite kyl niin kans! Piristät aina sun kommenteilla mun päivääni! <3

   Poista

Hae