Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Matkapuurovinkki!

3.11.2015

  Yhteistyössä Semper ja Blogirinki Media . Me olimme tuossa toissaviikolla Helsingissä. Tarkoitushan oli mennä oikein ulkomaille, m...

 Yhteistyössä Semper ja Blogirinki Media.

Me olimme tuossa toissaviikolla Helsingissä. Tarkoitushan oli mennä oikein ulkomaille, mutta saamattomuus sai ulkomaanmatkailun vaihtumaan kotimaanmatkailuun. Ei siinä, ihan ulkomailta sekin tuntui, kun oikein kovasti käytti mielikuvitustaan. Museot, ratikat, nähtävyydet – aivan kuin jossain keskieuroopassa, hei! Ellei kelejä katsota.

Esikoinen on ollut jo pari vuotta ollut siinä mielessä näppärä matkailukaveri, että on voinut syödä samaa ruokaa meidän kanssamme. Vauvan ruokailu taas tuo omat, ei nyt ehkä haasteensa, mutta säätönsä matkaan.

Sekä esikoisen, että tämän kuopuksen matkailussa ja hotelliyöpymisissä yksi ruoka lisää aina säädön määrää entisestään. Nimittäin iltapuuro.

Useissa hotellihuoneissa on vedenkeitin, jonka avulla olemme valmistaneet kaurahiutaleista tai vauvojen pikapuurosta iltapuuron. Ollaan pärjätty niin aivan hyvin, mutta pientä kikkailua se hotellihuoneolosuhteissa on vaatinut.


Toissakertaisella Helsinki-reissulla tuli muuten ostettua vahingossa tavallista annospussipuuroa, joka myöhemmän silmäilyn jälkeen jätettiin käyttämättä. Siinä oli sadassa grammassa sokeria 21 grammaa, joista 20 oli lisättyä sokeria. Sokeria on luontaisesti monessakin raaka-aineessa, eikä sokeri silloin mitään myrkkyä ole, mutta että lisättyä 20 grammaa? Puurossa?

En koe olevani mikään hurja ruoka-aktivisti ja kyllä meillä sokeria syödään sellaisissa ilmiselvissä muodoissa, kuten vaikka pullassa, mutta kyllähän tuollainen määrä, tuonkaltaisessa ruuassa vähän ihmetyttää. Että onko se tosiaan tarpeellista – puurossa?


Semperin kampanjan myötä meille toimitettiin uusia valmispussipuuroja maisteltavaksi. Erilaiset hedelmätruutit, kuten meillä niitä sanotaan, ovat olleet entuudestaankin kovassa suosiossa meidän reissuissa. Ne ovat aika mutkaton mukaanotettava niiden kätevän pakkauksen vuoksi, ja tokihan me vastaavanlainen truuttipuurokin sitten otettiin matkalle mukaan. Nykyään on onneksi kasvavana trendinä olla lisäämättä sokeria moisiin tuotteisiin, mutta näistäkin puuroista sitä vielä kyttäilin.

No tässä käyttövalmiissa puurotuotteessa ei sokeria tai muitakaan makeutuksia ole lisätty, vaan se sadassa grammassa oleva sokeri, 7,3 tai 9,7 grammaa – puurosta riippuen –, on raaka-aineiden omaa sokeria.

Nonni, nyt tämä lähti ihan sokerimussutuslinjalle. Mutta aattelin, että teitäkin saattais kiinnostella. Kö minua ainakin vähän kiinnostaa.

Tarkoitus oli nyt kuitenkin vaan vinkata tässänäin, että jos haluaa yrittää minimoida reissullansa mahdollista iltapuurosäätöä, niin kokeile vaikka tätä truuttipuuroa. Saa tosin muunakin aikana nauttia kuin illalla. On niimpal kätevää.

Suuri helpotus hotellihuoneoleiluun oli myös se, että pikkumuija osasi syödä truutista itse. Ei tarvinnut huolehtia lusikoiden ja kulhojen päälle, mikä sekin on jo helpotus hotellissa. Kunhan vaan korkkasi puuron, antoi vauvalle kouraan ja siitä hän sitten imutteli puurot naamariin. Puuro meni ihan huoneenlämpöisenäkin, vaikka tämän olisi voinut vaikka vesihauteessa lämmittääkin.


Okei, kävi meillä niinkin tossa, että yhtenä (kahtena? neljänä?) kertana muijankäppänä käänsi koko truutin ylösalaisin ja ruuttasi puurot päällensä. Siinä sitten kätevästi tahkottiin puuroa irti paidasta, housuista, päästä jaaaa koko vauvasta. Että totaaa... säädön määrä on ehkä sittenkin vakio?

Yhteistyössä Semper ja Blogirinki Media.


You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Hei! Ajattelin vinkata sinulle sellaisesta tuotteesta, jonka voi tuollaisen truutin päähän laittaa niin ettei sitten valu pitkin poikin soseet truutin sisältä. Ja ei, kyse ei ole korkistamikä myös hyvin estää asian ;). Nimittäin noihin truutteihin voi ostaa sellaisia silikonisia päitä. Näin truutin voi antaa lapselle käteen ja ei valu vaikka olisi ylös alaisin. Musthavefinland.fi-sivuilta niitä saa tilattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi! Loistava tuote! Kävin just kattoo tuolta! Kiitti vinkistä!

   Poista
 2. Ne silikooniset truuttapäät on niin käteviä, meillä eictulis syömisestä mitään ilman niitä! Suosittelen.
  Ja kiitos truuttapuurovinkistä. Ollaan lähdössä ulkomaille ja mietin tässä just miten hoidetaan tuo iltapuuroasia, noita vois kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meneekö ne truuttapäät myös Valion Onni-tetroihin? Nehän olisi ihan truuttakamaa rakenteeltaan, mutta pakkauksen suuaukko on liian iso imutteluun.

   Poista
  2. Joo, tää iltapuuromalli + siihen toi truuttapää on aika mutkatonta jo! Kokeilkaa toki! :)

   Poista
 3. Mainio truuttatuote on myös ihan varsinaiset ateriat, joita on ainakin Ella's kitchenillä ja Pirkalla. Meillä on mennyt lähinnä noita Ella's kitchenin pusseja, spagetti bolognese ja vegelasange. Lämmittää voisi, mutta kun meillä on ollut käytössä lähinnä matkaeväänä esim. metsäretkillä, niin ei ole lämmitetty. Kylmänäkin uppoaa mainiosti. Meillä molemmat lapset on jossain vaiheessa kieltäytyneet syömästä lusikalla syötettynä, ja juniorin kohdalla nää pussukat on ollut pelastus reissuruokana. Vieläkin joskus otetaan evääksi vaikka ikää on jo yli 1 v. Ei tämmösiä esikoisen aikana ollut, ainakaan Turusta parisataa km pohjoiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin muuten! Me ollaan tälle vauvalle reissuissa käytetty niitä Pirkan luomu-truutteja ja on olleet kyllä hyviä! Enkä kyllä muista myöskään sellaisa nähneeni esikoisen aikana. Ja siis joo! Meidän kummallekin on menneet vauvaruuat – olipa ne sitten omatekemiä tai kaupan – myös huoneenlämpösinä. Välillä jopa paremmin niin! :D

   Poista
 4. Pussipuuroja kammoksuvalle reissuun on ihan näppärä myös pieni termari (termosmukikin käy jos on tiivis). Keitetyn veden saa reissussakin mistä vaan kahvilasta jos hotellissa ei ole vedenkeitintä. Tavalliset pikahiutaleet mukiin, vesi päälle ja puolen tunnin päästä on hyvä haudutettu puuro valmis. Ja toisaalta syömälämpöistä vielä parin tunnin päästäkin jos myös korkki on lämpöä pitävä. Reissussa kun ei ne ruoka-ajat ainakaan meillä ole koskaan olleet ihan täsmälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä siis myös ekologisempi ja kukkaroystävällisempi ratkaisu. Jotenkin kammoksun sitä, että mukulan iltapuurokin maksaa euron kun samalla hinnalla saa puuroa koko paketillisen. Termari on käteväksi todettu myös ihan kotikäytössä: mies aamun ekana herääjänä laittaa puuron termariin muulle perheelle, jolloin on syömälämpöistä 1,5h myöhemmin. Ja iltapuuron voi kuopukselle laittaa päivällisen jälkiä siivotessa niin ei tarvitse muksun jo väsyessä enää keitellä ja jäähdytellä.

   Poista
  2. No hei! Ei muuten hassumpi idea! Mä olen tehnyt aamupuuron kaa kotona niin, että kun oon halunnut suolata meidän muiden puuroa, niin oon ottanut vauvan annoksen aika löysänä ja keskeneräsenä ennen suolaa pois kulhoon ja laittanut kannen päälle ja sit jatkanut muiden puuron keittoa. Siinäkin on vauvan annos kypsynyt ihan ittekseen, mutta enpä ollut ajatellut tuota teidän kikkaa! Me tosin ollaan reissun päällä vähän sellasia häsliä, että sovitaan ohjelmaa aamusta iltaan, ja joskus se ilta on semmostakin säätöä, että en tiedä oisko meistä olemaan noin hyvin ennakoivia! Hahha! Mutta erinomainen idea kuitenkin, pannaan korvan taa! :)

   Poista
 5. Meillä kulkee nimellä pussisose :D

  Hei mulla on sulle haaste! gravid-raskaana.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussisose on hyvä! Mun mies kertoi, että oli kuullut joidenkin kutsuvan tota tuotetta pussihilloksi! :D

   Poista
 6. Mä katselin näitä meidän tulevaa reissua silmällä pitäen kun olisivat kovin käteviä, mutta huomasin, että näissä on suolaa. Ihan minimaalisen vähän tosin (0,08%), mutta kuitenkin jäi mietityttämään (vauva 7,5 kk). Tai ehkä friikkaan tästäkin taas turhaan :D

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki