Uusi postaussarja: Arkiruokaa

28.2.2016

Nirsoilupostaus keräsi toivomuksia arkiruokapostauksesta. Oli tosi ihana saada palautetta meidän herkullisilta näyttävistä ruoista, ja juur...

Nirsoilupostaus keräsi toivomuksia arkiruokapostauksesta. Oli tosi ihana saada palautetta meidän herkullisilta näyttävistä ruoista, ja juuri äskön, kesken kommentteihin vastaamiseni keksin, että aloitan uuden postaussarjan: Viikon arkiruoka!

Tarkoitus on viikon varrelta napata yhden syömämme aterian resepti talteen kuvineen ja laittaa se tänne blogiin. Postaus tulisi sunnuntaina ja siitä sitten voisi perspiroitua... eiku inspiroitua seuraavaan viikkoon, jos on inspiroituakseen! Miltäs kuulostaa?


Tänään minä söin ulkona (kuva yllä) ja perhe söi pitsaa, hah, mutta ensi viikolla voisin aloittaa sarjan!

Tässä kuitenkin mun jo täällä olemassa olevista resepteistä meidän tälläkin hetkellä ihan vakiokäytössä olevat safkat:

Lehtikaalipasta, joka taipuu muuten myös todella hyvin risotoksi – siitä lupaan tehdä myös postauksen – ja edelleen niin erinomainen linssikeitto, jota mukailemalla tein vastikään myös hernerouhe-linssikeittoa! Falafelpalleroita teen myös aika usein, mutta ei aina pitaleipien väliin, vaan vaikka ihan riisin ja kastikkeen kanssa.

Tällä viikolla tein myös tätä piirakkaa, mutta vuohenjuusto-tomaattitäytteellä. Samalla meiningillä kuin tuo, mutta tonnikalan ja fetan tilalla 200g vuohenjuustoa (ihan sairaan kevyttä, tiedän), tavistomaatin tilalla kirsikkatomaatteja puolitettuina ja vain kaksi munaa kermaviilin kanssa.


Mun vakiovarusteet keittiössä ovat valkosipuli, sipuli, oliiviöljy, tomaattimurska ja kerma. Kun laatikoista löytyy vielä lähes poikkeuksetta linssejä, erilaisia papuja, riisiä, pastaa, perunaa ja tietysti mausteita, liemikuutioita ja tavallisia kuiva-aineita, on aina jotkut matskut ruokaan.

You Might Also Like

6 comments

  1. Teidän arkiruoka on meidän juhlaruoka...Eli anna palaa vaan! Reseptejä odotellessa... :-)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava idea, jään innolla odottamaan!!

    Mun pitikin kommentoida silloin sitä sun Nirsoilupostausta, mutta koska makasin silloin pädin kanssa sängyssä ja pädillä naputtelu on niin työlästä, se sitten jäi (firstworldproblems...). Olen niiiiiin samoilla linjoilla sun kanssa nirsoilun suhteen: "Millä ihmeellä tuo lapsi pääsee nirsoudestaan yli, jos minä alan myötäillä hänen, täysin kypsymättömän ihmisolennon kehittymätöntä tahtoa?" Minä myös teen rakkaudella ruokaa päivittäin ja sitä syödään edes vähän, maistui tai ei. Nyt 8-vuotias alkaa jo olemaan voiton puolella (öh, pyysi jopa tuossa yksi päivä, että "saisinko tänään parsakaalia" - wtf???), mutta muutama vuosi oli kyllä tosi hankalaa aikaa.

    Kuten sanottua, jään odottamaan uutta postaussarjaa. Kuten odotan kaikkia sun postauksia, tää on ihan paras blogi! Luen välillä sun juttuja ääneen miehelle, vähän niinkuin iltasaduksi :)

    karkauspäiväterkuin,

    Emma / Harkittuja herkkuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana parsakaalilover! :D Ja ihana sinä! Kiitos, tuli hyvä mieli kehuista! <3 <3 Mä oon muuten kuullu muutamasta muustakin naisesta, joka lukee miehilleen tätä! Haha, ihan parasta!

      Poista
  3. Hih, juuri laitoin tässä lapsosten sairastelun lomassa blogiini yhden meidän arkiruuista ( http://ainalahellani.blogspot.fi/2016/03/arkiruokavinkki-tonnikala-pastakastike.html ). Siinä tosin vähän oikaistaan käyttämällä valmiskastiketta tai paria, mutta kätevä emäntähän tekaisee siihen soossit tuossa tuokiossa ;)
    Jään innolla odottamaan arkiruokasarjaa! Kuten Vanha jääräkin kommentoi, teidän arkiruoka on meidän juhlaruoka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, tulossa on! Tänään just tein ja nappasin kuvat ekasta! Eikä tää oikeesti niin erikoista ruokaa ole! Niinku ainakaan vaikeaa tai työlästä! :)

      Poista

Hae