Juonitteleva vaimo

Pssst... Tässä kohtaa kun kirjoitan tätä, mies makaa sohvalla autuaan tietämättömänä tulevasta. Aamupalat on syöty, lounaskin, synttärilahja...

Pssst... Tässä kohtaa kun kirjoitan tätä, mies makaa sohvalla autuaan tietämättömänä tulevasta. Aamupalat on syöty, lounaskin, synttärilahja annettu ja kynttilät puhallettu. Lapset on päikkäreillä ja mies luulee, että hänen synttärihypetyksensä oli nyt tässä.

Aamulla tein tuttuun tapaan aamupalaa ja ripustelin jokavuotiset synttäriviirit. Kakkua en ollut "ehtinyt tehdä", joten kakun virkaa toimitti aamulla synttärimämmi. Ai että. Oikein strösselit panin päälle ja kynttilän tökkäsin läjään. Viehättävää.

Lahja, jonka annoin oli muuten väärän kokoinen paita. Se ei ollut tarkoitukseni, mutta sopi nyt sitten sattumalta tähän vedätykseen. Tällainen semiankea synttäri, luulee hän. Ei mitään kummallista.

Raukka oli yrittänyt joillekin kavereille tuossa viikolla laitella viestiä, että käytäiskö vaikka yhellä tänään illalla, mutta juonessa mukana olevat jätkät vissiin ilmoitteli, että kattellaan, ei ehkä ehdi. Voi että toista. Paitsi että mies ei ole sellainen synttäristressaaja, kuten eräät, joten ei se ole mistään moksiskaan.

Ja nyt suora leikkaus iltaan, kun olemme tekemässä lähtöä syömään. Siis "syömään".


Miehelle tulee puhelu studiolta (eli töistänsä), että työkaveri on jättänyt avaimet sisälle ja itsensä oven ulkopuolelle, apua, tule jeesaamaan. Siinä sattumalta ollaan just tekemässä lähtöä illalliselle, joka muka on minun yllätykseni miehelle. Lapsenvahti on juuri astunut sisään ovesta.

Kun sitten sattumalta mies on juuri sopivasti kammannut naamansa ja laittanut nättiä päälle, lähdemme avaamaan ohikulkumatkalla ulos jääneelle työkaverille oven.

Ja sitten: ULLATUUUUUS! 

Ah. Voi että. Minä niin rakastan yllätyksiä.

Vähän jännittää itseänikin, sillä minä en ole voinut muuta kuin organisoida etäältä asioita, ettemme paljastu. En ole itse käynyt paikan päällä järkkäilemässä, enkä ole tehnyt ruokia. Olen vain jaellut kotoa käsin tehtäviä ja vedättänyt miestä, hah!

Meidän ihanat ystävämme ovat jokainen tahollaan hoitanut käytännön jutut. Yhdet ovat tehneet safkat, toiset koristelleet paikan, kolmas hoitanut musat ja neljäs juomat. Niin siistiä! Tähän sata sydäntä teille!

Nyt kun postaan tämän, olemme juuri matkalla juhlapaikalle. Mies täysin tietämättömänä vielä siinä uskossa, että käymme vain syömässä ulkona ja tulemme pian kotiin.

Kjäh kjäh.

Toivomma, että yllätys onnistuu! Tsihihhihii! Peukut pystyyn!

Toivottavasti mies ei saa sydäriä – tommonen vanha pappa kun kuitenkin jo on. 

You Might Also Like

4 comments

 1. Huippu! Mitä mies tykkäsi? :)

  VastaaPoista
 2. kuulostaa ihanalta! Menikö ihan täydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Pahoitteluni myöhäisestä vastailusta! Meni ihan täydestä. Ei sillä ollut hajuajaan! Ihan täydellinen ylläri! Pyyhki silmäkulmiaan kun tajusi yllärin! <3

   Poista

Hae