Yleispätevä sana

5.4.2016

Arvon cansalaiset! Saanen opettaa teille muutaman yleishyödyllisen sanan tyttäreni sanavarastosta! Ja muutamalla tarkoitan yhden. Mutta se o...

Arvon cansalaiset! Saanen opettaa teille muutaman yleishyödyllisen sanan tyttäreni sanavarastosta! Ja muutamalla tarkoitan yhden. Mutta se on sana, jonka saa eri äänensävyillä ja tavutuksilla taipumaan hyvin moneen eri tarkoitukseen.

Tiedän, että tämä on shokeeraava ja erittäin yllättävä uutinen, mutta tuo yleispätevä sana on siis kakka. OHHOH, ette olisi voineet ehkä ikinä uskoa!


Kakka ja kaikki sen tavut toimivat siis yksivuotiaamme sanavarastossa moneen eri käyttöön. Vaikka sanavarastoon kuuluu jo kivasti muitakin sanoja, on kakka kaikkein monikäyttöisin. Erot ovat vain tavujen rytmeissä ja äänenpainoissa.

Noniin, aloitetaan:

Kakka = Kakka

No, se oli aika ilmiselvä. Jatketaan.

Kak-kak-ka = Jack ja Quack, eli eräs piirretty, mutta kuopukselle se tarkoittaa mitä tahansa piirrettyä.

KAA-kka!* = Kiitos!

Kaa-kak-kaa-ka = Mitä ankka sanoo? Kana? Joku eläin yleensä.

Ja sitten lempparileikkimme:

"Kak-kaa!" eli... arvaatteko..? No kukkuupa juuri!

Ai että, kyllä oli mummuilla bussissa ihmettelimistä kun käsien takaa kurkittiin ja ainakin toinen meistä kakkaa huuteli. Priceless.


Sellasia. KAA-kka* ja hyvää yötä!

You Might Also Like

4 comments

 1. :D Mun pikkuveljeni aikoinaan aloitti kolmella sanalla: kukka, kekkä ja kakka. Ne tarkoitti kukkia, kenkiä ja kakkaa - tai jotain muuta. Joku siinä ka-äänteessä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on jotain taikaa! Tosin meillä toinen ei sano koota ollenkaan ja toinen senkin puolesta! :D

   Poista
 2. Tunnistimme miehen kanssa jutusta oman 1v5kk kakka-ankka-kakka miehemme 😂 Että ihmeellisesti sitä vaan vanhempi erottaa kakkaan kätketyt eri sanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kakka-ankka-kakka! Ihana! Siinä on paljon nyansseja, joista ymmärtää! :D

   Poista

Hae