Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syntymäpäiväjuhlintaa ja valmiiksi siivottu koti! (Myös sulle!)

22.9.2016

Yhteistyössä Freska . Syksy tuntuu olevan yhtä juhlaa. Syksyn juhlasarjan aloittaa aina esikoisen synttärit, joita juhlittiin viime sun...

Yhteistyössä Freska.

Syksy tuntuu olevan yhtä juhlaa. Syksyn juhlasarjan aloittaa aina esikoisen synttärit, joita juhlittiin viime sunnuntaina. Seuraavaksi tiedossa on minun synttärini, minun ja miehen hääpäivä, kihlapäiväkin – tosin se unohtuu aina – ja koko syksyn juhlaputken kruunaa joulu.

Jokaiseen väliin mahtuu vähän blogiin liittyviä gaaloja ja kaiken maailman pikkujouluja. Eikä siinä! Juhlat on aina kivoja!

Vaikka mä olen innokas järkkäilemään juhlia, iski mulle viime talvena totaaliuupuminen niiden kanssa. Kun oli jo ollut ne esikoisen synttärit ja kaikki muut edellä mainitut ja siihen päälle se joulukin.

Heti joulun perään kuopuksen synttärit, jotka lopulta ulkoistin kokonaan. Juhlat vietettiin muualla ja herkutkin valmisti joku muu. Valvotut, rikkonaiset yöt ja jatkuva järkkäily väsytti, joten siinä kohtaa oli huippumukavaa tulla itse paikalle vieraan tavoin, valmiiseen pöytään.Nyt kun kesä on lepäilty laakereilla (hah), jaksoi taas innostua juhlajärjestelyistä. Tosin aika se on silti rajallista, vaikka innostusta löytyisi. Kö ei se riitä, että ostaa koristeet ja ripustaa ne ja tekee jonkun kakun, kun sitä ennen pitää tehdä kasa tylsiä juttuja, että pääsee tekemään kivoja.

Vaan eipä mittään! Tällä kertaa meidän kuukausisiivous oltiin sovittu synttäreiden alle, joten noin vaan pääsinkin suoraan itse asiaan. Vessan siivous, imurointi, lattioiden pesu ja pölybisnekset oli jo hoidettu kotiintullessani, ja minä sain sen ajan olla hoitamassa muita asioita. Eli ostamassa koristeita ja leivontatarvikkeita.

Ainoa harmillinen juttu on, että lapsiperheessä mikään ei pysy kauaa paikallaan. Perjantaina illalla oli siivous, mutta synttärit sunnuntaina, joten sen yhden välissä olevan lauantaipäivän aikana sai kaiken irtotavaran siivota noin 31 kertaa uudelleen pois. Se saikin mut miettimään, miksi teen tämän uudelleen ja uudelleen, enkä vasta kerralla kaikkia sunnuntaina, juuri ennen juhlia.

Kai siinä oli jokin epätoivoinen yritys pitää siitä siististä fiiliksestä kiinni, eikä myöntyä sille luonnon laille, että tavarat ei vaan pysy lapsiperheessä paikallaan kahta sekuntia kauempaa. Onneksi sentään muuten koti pysyi tarpeeksi siistinä juhlia varten.


Varsinainen synttäripäivä meni yhtä nopeasti kuin aiemminkin. Ensin kauhea valmistelu ja hikipäässä puserrus, odotus ja häsläys – sekä lapsen että vanhemman –, sitten talo täyteen ihmisiä, lisää hässäkkää ja kohta huomaa juhlien jo olevan ohi.

Jossain kohtaa muistaa syöneensä jotain ja kai jutelleensakin jonkun kanssa. Pääosin kuitenkin juosseensa hakemassa lisää haarukoita, keitelleensä lisää kahvia ja paimentaneensa koiria, sekä koirien perässä juoksevia lapsia.

Itse synttärisankari puhui kaksi vuorokautta ennen synttäreitään taukoamatta kovasti toivomastaan Ryhmä Hau -bussista. Synttärijuhlia edeltävänä iltana sainkin hyvän yön toivotukseeni vastaukseksi vain maininnan bussista.

Kun sitten pitkästä odotuksesta lähes järkensä menettänyt nuorimies viimein sai iltapäivällä synttärivierailta hartaasti odottamansa bussin, riemu repesi niin, että yks sun toinenkin kaivoi kännykän esiin ikuistaakseen sen mielettömän, pakahduttavan, yltäkylläisen riemun.

En ole koskaan nähnyt mitään lasta noin sekopäisen onnellisena. Voin vain kuvitella sen riemun ja helpotuksen yhtäaikaisen purskahduksen, kun oikeasti saakin sen, mitä ehkä on eniten elämässään (tai kahden päivän aikana) halunnut.

Priceless. Vieläkin laittaa hymyilyttämään se hetki.

Kuten arvata saattaa, koko ilta meni sen lelun parissa. Ja kaikki seuraavat päivät myös aina tähän asti ja tästä edelleen, uskoisin.


Tiedättekö muuten, mikä näin aikuisen kannalta on tällaisissa kesteissä parasta?

Se, kun illalla on saanut kaikki juhlien tiskit tiskattua, kaikki ylimääräiset tuolit ja pöydät vietyä varastoon, pöydät pyyhittyä ja lelut korjattua. Kaikki koristeet ovat vielä paikallaan, rauha on laskeutunut ja jääkaapissa on vielä herkkuja juhlien jäljiltä.

Koti on edelleen siisti, koska se juuri ennen juhlia puunattu ja nyt voi vain istahtaa alas ja nauttia. Katsella viirejä ja ilmapalloja ympärillään ja nauttia hetken juhlavasta tunnelmasta. Huokaista raukeudesta pitkän päivän jälkeen, ottaa vielä yksi rieskarulla lautaselle ja kaataa lasin punkkua. Lapset nukkuu, ihana rauha ja ympärillä kaunista.

Siinä punkkulasilliseni kanssa, puhtaista lattioista ja pestystä vessasta kiitollisna mieleeni juolahti, että ihan varmana aika moni muukin nauttisi tästä hetkestä. Kun olisi saanut aikaa johonkin muuhun, kuin pakolliseen pahaan (ellei sitten just nauti eniten maailmassa siivoamisesta, nii ei sit mitään). Siksi ehottelinkin Freskalle, joka siis hoitaa siivouksemme (täältä löytyy syvempi analyysi siitä), että jos annettaisiin yksi koko huushollin perussiivous jollekin mun lukijalle.

Vaikka just näin jonkun juhlan alla, tai ihan muuten vaan!


Jätä kommentti ja kerro mitä sää tekisit sillä ajalla, jos pääsisit luistamaan kodin siivouksesta! Sillä sitähän sillä siivouspalvelulla saadaan – aikaa johonkin muuhun, mieleisempään!

Palkintona jaetaan yhdelle osallistujalle Freskan perussiivous! 

Jätä myös ainakin nimimerkkisi, jos olet kirjautumaton kommentoija (myös s.postiosoitteen jättäminen helpottaa minua tavoittamaan sinut, jos onni potkaisee). Aikaa vastata on 28.9.2016 loppuun!

Ja jos innostuit heti tilaamaan siivouksen, niin koodilla 30RIMPUILEE saa 30 euron alennuksen kertasiivouksesta ja koodilla 50RIMPUILEE saa 50% pois ekasta siivouksesta jos tekee säännöllisen buukkauksen! (Koodit voimassa marraskuun 2016 loppuun)

Tutustu Freskaan ja sen toiminta-alueeseen täällä! Mun aikaisempia kokemuksia Freskasta voit lukea täältä!

(Ps. Sain viestin korvanappiini, ettei mobiililla kommentointi ehkä toimi. Asiaa selvitellään!)

You Might Also Like

47 kommenttia

 1. Oi. Meillä on tulossa kuopuksen nimiäiset, jotka olosuhteiden pakosta täytyy ehkä järjestää kotona. Nyt tulis siivous niin täydellisen sopivaan saumaan! Pikkuvauva-arki kun on haastavaa itsessäänkin - plus uhmis esikoinen ja kolmivuorotyössä käyvä mies. Että sillä omalla ajalla mää ostelisin ne herkut ja koristeet, ja kävisin vaikka ihan kaffella. Pienet on haaveet! -VäsyMama
  h.malmlund@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Ihana arvonta, olisipa ihana, jos joskus koko talo olisi kerralla siisti...tuntuu, että aika riittää vaan aina muutaman huoneen siivouksen kerrallaan. Lähtisin lasten ja koiran kanssa metsäretkelle. MarikaKoo

  VastaaPoista
 3. Käyttäisin ajan lasten kanssa olemiseen. Uusi haastava työ syö nykyisin aivan liikaa aikaa ja siihen kotityöt vielä päälle.

  Lindabjork.bjrk(at)Gmail.com

  VastaaPoista
 4. Lähtisin perheen kanssa pyöräilemään ja ottaisimme eväät mukaan.
  heidi-ojala@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Mies on viikot reissutöissä, esikoinen käy eskarissa ja 1-vuotias on kotihoidossa, äiti tekee kolmivuorotyötä, joista yövuorot kirjoitellaan gradua. Mummot ja kummit asuvat satojen kilometrien päässä, äidin stressitasot on taivaissa. Siivouksesta äiti kyllä tykkää, mutta ei siihen yksinkertaisesti ehdi/kykene "riittävän" usein. Todennäköisesti äiti siivouksen ajan kuskaisi esikoista treeneihin. Mutta sen jälkeen.. nauttisi puhtaasta kodista, makoilisi sohvan kulmassa, jalat ylhäällä, sydän sykkyrällä, vilttiin käpertyneenä ja olisi onnellinen.

  VastaaPoista
 6. Jaa mitä tekisin? Jättäisin lapsen isänsä kanssa johonkin puuhailemaan ja menisin rauhassa juomaan kupillisen hyvää kahvia. Lukisin samalla jotain muuta kirjaa kuin Pupu Tupunaa.

  VastaaPoista
 7. Sillä ajalla nukkuisin, ihan sama missä, vaikka rappukäytävässä :)
  mrsundell@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Meillä vietettiin keväällä tyttären 1-v synttärit ja tässä kuussa oli miehen synttärit. Ensi kuussa tää mummo vanhenis vuodella ja oishan se aika mehevää kun joku muu tekisi siivouksen mun puolesta ����
  Sillä aikaa kun joku pistelee paikat kuntoon, mä menisin perheen kanssa varmaan keskustaan jonnekin syömään ja sen jälkeen tultais vatsat pystyssä puhtaaseen kotiin köllöttelemään!
  heini_maria_saarinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihana arvonta :) Lahjoittaisin siivouksen rakkaalle ystävälleni, jonka aika menee pikkulapsiarjen ja vaativan työn kanssa. -Larissa

  VastaaPoista
 10. Noo täällä järjestettäisiin kanssa niitä synttäreitä �� Meillä kaksi kertaa vuodessa tuollaiset tuplasynttärit= 4 lasta. Parin viikon päästä seuraavaksi. Melkoisen tutulta kuulosti tuo järjestely / siisteydenylläpitohärdelli, josta kirjoittelit ... Pidän arpaonnipeukkuni pystyssä!
  -Inkeri-
  inakun00@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Kävisin syömässä tai hieronnassa tai leffassa tai treffeillä tai kävelyllä tai mitä nyt vaan mieleen juolahtaisi. En usko että ongelmaksi tulisi keksiä tekemistä. Nimittäin normaalistikin kun pitäisi alkaa siivoamaan niin kummasti keksisi vaikka mitä kaikkea muuta puuhaa, mikä pitäisi just sillon tehdä ja hoitaa ennemmin kuin siivota :)

  kukkavarvas@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Tekisin piiiitkän kävelylenkin yksin ja sen jälkeen leikkisin lasten kanssa��

  VastaaPoista
 13. Kävisin lenkillä, lukisin kirjaa tai käyttäisin ajan vaikka kosmetologilla tai hierojalla.

  VastaaPoista
 14. Koppaisin nuo kolme sekoboltsia muksua ja ukkoloisen mukaan ja lähtisimme nauttimaan Turun keskustan (ei puolueen, eh) palveluista. Se olis nannaa, se!

  VastaaPoista
 15. Oi, voittaisinpa. Juuri pari päivää sitten tutkin ko. firman sivuja ja haaveilin puhtaanraikkaasta kodista... Ylimääräisellä ajalla liikkuisin yksin tai perheen kanssa. Tai hengailisin kaupungilla yksin tai ystävän kanssa. Tanja M.

  VastaaPoista
 16. Lukisin niin paljon kirjoja lapsille kuin he vaan haluaisivat kuulla. Ilman mitään stressiä seuraavasta kotityöstä! Ninnu S

  VastaaPoista
 17. Mahtava palkinto:) Ollaan juuri muutettu ja odotellaan perheen toista pienokaista saapuvaksi maailmaan päivänä minä hyvänsä. Olen haaveillut siitä, kuinka saapuisin vauvan kanssa puhtaaseen uuteen kotiin jonka siivous olisi hoitunut kuin itsestään. Siivouksesta vapautuvalla ajalla siis synnyttäisin :D Tai keskittyisin esikoisen ja koiran kanssa ihastelemaan pikkusiskoa <3

  Nimimerkki "synnytys vai siivous, kas siinä pulma"

  Nimimerkki "

  VastaaPoista
 18. Täällä myös syksy on vain yhtä partya. Olisipa ihanaa, jos joku siivoaisi kodin ennen kuopuksen synttärikekkereitä, jotka aloittavat juhlaputken. T. Neljän äiti

  VastaaPoista
 19. Jemmaisin tämän siivouksen joulukuulle, kun silloin esikoisen laskettu aika olisi. Kenties olemme synnyttämässä! Tai sitten koppaan miehen kainaloon ja menisimme elokuviin.

  VastaaPoista
 20. Meillä on joulu se pahin painekattila. Jouluaattona on paitsi joulu niin myös tyttären syntymäpäivä. Aattoaamuna Kummit ja Rakkaimmat tulevat aina juhlimaan synttäreille...joka tarkoittaa sitä, että äiti leipoo, siivoaa, paketoi, siivoaa, kokkaa, siivoaa jne. Joulun aluspäivät aamusta iltaan...Jos joku muu hoitaisi siivouksen, ehkä kerrankin saisin aikaiseksi vaikka ajan kanssa tehdyn kauniin synttärikakun enkä kiireessä kasattua kerma-kakku-kasaa 🙈😉 Syntymäpäiväkakku on perinne josta ei tingitä, se on oltava joka aattoaamu. - cee seikkis

  VastaaPoista
 21. Lähtisin perheen kanssa pitsalle. T. Leena E

  VastaaPoista
 22. Käyttäisin ajan tekemällä kivan retken perheen kesken. Mentäisiin vaikka sadonkorjuujuhliin, metsään patikoimaan tai merta katsomaan ja nuuhkimaan. Otettaisiin eväät mukaan. Retken jälkeen nukuttaisiin päiväunet koko porukalla!

  -Nuununen

  VastaaPoista
 23. Menisin leffaan, yksin <3 - Saija

  VastaaPoista
 24. Mä menisin mieheni kanssa Tintåån "viimeiselle ehtoolliselle"! Saimme työporukaltani lahjakortin, joka oli tarkoitus käyttää ennen vauvan syntymää. Vauva on 3kk.

  Ei siitä ajan käytöstä sit enempää.

  VastaaPoista
 25. Ou mai gaad, tähän arvontaan on pakko osallistua! :D Äippälomalla puoli vuotta oltuani tuntuu siltä, että kaikki vauvavapaat hetket vierähtävät joko siivotessa tai huonoa omatuntoa potien, etten siivoa?! Pitäisi varmaan käydä enemmän tuulettumassa kodin ulkopuolella, ettei siivous ja siisteyden tavoittelu olisi näin maanista.. Luulenpa, että mieskin olisi mielissään, jos saataisiin siivousvapaata. :D Ehkä ostettu apu voisi saada vihreää valoa meillä myöhemminkin, jos kokeilu olisi onnistunut. Ainakin joulusiivouksen ostaminen kuulostaa taivaalliselta!! :)

  -Tinde

  VastaaPoista
 26. Lähtisin pojan kanssa ulkoilemaan jonnekin kivaan paikkaan, vaikka Seurasaareen.

  eeva_2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Meillä tulossa esikoisen 2-vuotissynttärit marraskuussa, ja nyt mukana valmisteluissa tulee olemaan myös silloin reilu 3kk vanha kuopus. Vaikka siivoaminen on kivaa, olisi juhlaviikonloppua varten kiva saada myös apua.

  VastaaPoista
 28. Voitin tämmösen arvonnan yhestä toisesta blogista, ilahduin niin suunnattomasti,mutta valtabaksi pettymykseksi toiminta-alueeseen ei kuulunu Järvenpää. :( mummu oli kyllä tyytyväinen kun siivoja kävi sitten heillä. Nyt jos voitan, lahjoitan siivouksen parhaalle ystävälleni ja sieppaan hänet mukaani kahville. Omat sotkut odottakoon! :)

  VastaaPoista
 29. Vietettäisiin perheellä laatuaikaa pienen vauvan kanssa ja unohdettaisiin hetkeksi kodista hössöttäminen. Ollaan muutettu uuteen kotiin kuukausi sitten ja tuntuu, että siitä asti kaikki ylimääräinen aika on mennyt kotihommiin.

  nim. Ulpu

  VastaaPoista
 30. Voi että. Mää haaveilen tämmösestä siivouksesta ihan huijaamatta. Olisi ihanaa tulla kotiin kun oltas perheen kanssa käyty vaikka uimassa ja syömässä. Mutta freska ei toimi vielä täällä joten lahjoittaisin kortin ystävälleni joka viettää esikoisen kanssa ihanaa mutta väsynyttä vauvavuotta. :)

  Riina

  jamrii.m(a)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Voih, en muusta ole viikkoihin haaveillutkaan kuin siistimmästä kodista. Meillä on kaksi isoa karvaista koiraa, mies viuhuu työmatkoilla vielä kun voi ja minä makaan aamusta iltaan sohvalla lähes täydellisessä liikuntakiellossa supistelujen vuoksi (rv32). Siivoojan sijaan ollaan palkattu koirille ulkoiluttaja näille viikoille, molempiin ylellisyyksiin ei ole varaa. Niinpä täällä aivastellaan pölyn ja hiekan keskellä... pärskistä vaan!

  joia.brai@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Ihan itkettää pelkkä ajatus, että voisin voittaa tämän palkinnon.

  Kolmen 4-7-vuotiaan kanssa yksin asuva, kokopäivätyössä käyvä äiti-ihminen käyttäisi siivouksesta vapautuneen ajan ehdottomasti lasten kanssa. Menisimme metsäretkelle, uimahalliin tai kylään isomummun luo.

  Että olisi siisti koti ilman rähinää ja kiukuttelua, väsymystä ja kiukkua...

  VastaaPoista
 33. Mä menisin pyörälenkille tai uimaan. Koska liikkumiseen on ihan liian vähän aikaa. Tai lapsen kanssa sienimetsään.

  VastaaPoista
 34. Teidän pariskuntakuvista <3 inspiroituneena pakkaisin viinin, viltin ja miehen mukaan ja polkaisisin Ruissaloon pussailemaan.

  Tai sitten menisin ruokakauppaan, koska olisko mikään ihanampaa, kuin päästä kokkaamaan valmiiksi siivottuun keittiöön?!

  jippurajr(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Oi, toi yllä oleva on ehdotuksista parhain! Itse olisin kuiten niin arkisen laskelmoiva että lähtisin koiran kanssa lenkille metsäpoluille, jälkikasvun kanssa kun pääsee harvoin riittävän kauas.
  humppalulla (at) gmail.com

  VastaaPoista
 36. Loistava arvonta! Mä lähtisin purkaan höyryjä niistä kaikista edellisistä yksin toimitetuista siivouksista yksin lenkkipolulle miehen ja pojan sillä aikaa sivusta seuraten miten SIIVOTAAN! :D -Lallu

  VastaaPoista
 37. Ihanan näköiset pippalot teillä! No niin, tässä on nyt juuri pidetty kuopuksen nimiäiset, ja syyskauteen sisältyy vielä sekä omat että miehen synttärit, hääpäivä 7-v. sellainen, oman sekä miehen äidin synttärit, oman isäni synttärit ja kyllähän se isänpäiväkin sieltä vielä tulee! Huh huh. Koska yleensä toimin kaikkien mainittujen kakkuvastaavana, en siivouksesta jäävällä ajalla ainakaan leipoisi vaan vaikka leikkisin 3,5 vuotiaan esikoiseni kanssa legoilla ja junaradalla! Ihan vaan sen vuoksi että voin. Olla vähemmän "aikuinen". :) Jotain muuta kuin stressata itsekseen ympäri taloa levittäytyvistä likapyykkivuorista ja haisevista vessoista kolmen miehen ja yhden naisen taloudessa. :)

  VastaaPoista
 38. Meillä on koti tällä hetkellä ihan kaaoksen vallassa, koska molemmilla on niin paljon opiskelu- ja työjuttuja, että siivoaminen on viimeinen asia mielessä. Sotkuinen koti kuitenkin häiritsee opiskeluun keskittymistä, joten olisi ihanaa joku päivä tulla puhtaaseen kotiin ja tämän jälkeen keskittyä vaan ja ainoastaan siihen opiskeluun, vaikkei se aina kyllä niin mukavaa olekaan. Ainakaan ei olisi tekosyitä, miksi ei voi opiskella ;) janniina . heinonen (at) gmail . com

  VastaaPoista
 39. Veisin ipanat uimaan, sitä on suunniteltu luvattoman pitkään ja on edelleen toteuttamatta. Siivous olis huippu ennen tulossa olevia 3v. Syntsiä. Marjaana.heinonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 40. Siistin kodin laittaisin myyntiin ja vapaa-ajan lepäisin. Töissä käynti ja pikkulapsiarki+raskaus uuvuttaa...
  Amanda

  VastaaPoista
 41. Veisin lapsen isoäidille hoitoon ja nauttisin kahdenkeskisestä ajasta mieheni kanssa. Varmaankin nukuttaisiin päikkärit kun ei ole kukaan mini-ihminen määräämässä tahtia. Sitten tultaisiin illalla puhtaaseen kotiin, missä voitaisiin jatkaa vaan olemista koko perheen voimin.
  Mira L.

  VastaaPoista
 42. Miten kiva arpajaispalkinto! 3,5-vuotias esikoinen saisi päättää mitä tekisimme yhdessä koko perhe. Todennäköisesti menisimme Föri-ajelulle ja kylään isovanhemmille :) Voin kuvitella sen fiiliksen, kun palaisimme puhtaaseen kotiin!

  VastaaPoista
 43. Ääh, saako osallistua vaikka ei oo Turussa eikä perheeseen kuulu pieniä lapsia? Jos voittaisin siivouksen, en luultavasti tekisi sillä aikaa mitään (siinä olen hyvä, siksi meillä ylipäätään kaivattaisiin siivousta) ja teinikin varmaan olisi kavereitten kanssa. Mutta siivouksen jälkeen me ei hetkeen niin muristaisi toisillemme eikä meidän sukanpohjiin tarttuisi leivänmuruja tai villakoiria.

  Aino

  VastaaPoista
 44. No lähtisin ehdottomasti lasten kanssa pihalle tai fillaroimaan! :)
  tiinasaarin@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Mahtava ja ah niin tarpeellinen palkinto! Minä menisin shoppailemaan uutta sisältöä vaatekaappiin mammaloman vedellessä viimeisiään ja kohta uusien työtuulien puhaltaessa lujaa! Tuija.lonnblad(a)gmail.com

  VastaaPoista
 46. Ah. Lisää aikaa ja vähemmän siivousta, kelpais. Olipa täällä ihania ja yleviä lisää perheaikaa -kommentteja. Sitäkin olis tietty kiva saada lisää, mutta kaikesta arjen ja perheen ja työn yhdistämisen hektisyydestä uupuneena haluasin kyllä ihan vaan aikaa itselleni. Mies vois mennä lasten kans leikkipuistoon tai jotain muuta messevää, mä haluisin vaa löhötä jossain. Vaikka sillan alla. Ja tietty räplätä tätä vähä-älypuhelinta...
  Ida

  VastaaPoista
 47. Ihana arvonta! Siivouksen ajan viettäisin aikaa perheen kanssa vaikka uintireissulla ja varastaisin myös itselleni omaa aikaa - niin monta kertaa olen nämä nurkat siivonnut ihan yksin! Oudidoudi

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki