Kun ei huvita – 5 käytännön vinkkiä synkkyyden poistoon

28.11.2016

Viimeksi jaoin  Netflix-herkkuja , joiden hellässä huomassa voi kääriytyä peiton sisään talven märkinä ja pimeinä iltoina. Nyt ajattelin jak...

Viimeksi jaoin Netflix-herkkuja, joiden hellässä huomassa voi kääriytyä peiton sisään talven märkinä ja pimeinä iltoina. Nyt ajattelin jakaa vinkit, joilla pääsee sieltä pois.

Joo, katsokaas kun sekin voi mennä vähän yli. Yhtäkkiä ei enää mikään muu, kuin se maittaisi. Pesiytyminen sinne peiton alle talviunille. Saattaa huomata, että mielikin olisi mieluummin niissä sarjojen parissa, kuin oikeassa räntäisessä elämässä.

Jotain juttua siis vaan olen kuullut, että jollain sillai niink... noniin, eteenpäin!

Tämä saattaa kuulostaa joltain markan self-help-oppaan matskulta, mutta tässä nyt kuitenkin omat vinkkini, kuinka kuoriutua ankeudesta! Silloin, kun mieli laahaa hetkellisesti, eikä mikään oikein huvittaisi.


5 käytännön vinkkiä synkkyyden poistoon:

1. Tee jotain
Silloin kun eniten on synkkää, ei jaksaisi, saati huvittaisi tehdä mitään, tee jotain. Jotain pientä kivaa askaretta. Lapsiperheessä vaikka askartelua, majan rakennusta tai leipomista – jotain käytännön puhdetta, jota tekemällä ei ehdi pohtia synkkiä. Lopputuloksellakaan ei ole niin väliä, kunhan tekee.

"Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka" ja muita kuluneita woimalauseita.

2. Ulkoile ja liiku
Kävelylle, lenkille, pihalle hommiin. Fyysinen rasitus kohottaa ihan tutkitustikin fiilistä. Ulkoilu on muuten vaan hyväksi.

3. Lähde ihmisten ilmoille
Mä oon joskus vähän huono lähtemään mihinkään yksin tai lasten kanssa keskenäni, jos ei ole mitään sovittua seuraa. Silti kaikkein ankeimmillaankin pitäisi muistaa, että lähteminen auttaa. Oikeasti. Että vetää sen takin niskaan, kampaa naamansa ja lähtee jonnekin. Kahvi tunnelmallisessa kahvilassa, lounas kivassa paikassa.

4. Anna armoa 
Se on ihan okei, ettei aina jaksaisi. On ihan okei, ettei tänään ole motivaatiota. Kyllä sitä vielä löytyy. Täytyy luottaa, että huomenna taas on. Itsensä moittiminen tällaisella hetkellä ei auta, mutta armo ja luottamus itseensä auttaa.

Ah, sepäs kuulosti ihanan aforismimatskulta.

5. Tapaa kavereita
Sovi treffit kaverin kanssa. Mihin vain. Kävelylenkille, leikkitreffeille lasten kanssa, kahville, viinille, syömään, leffaan. Seura ei ole koskaan pahitteeksi!

Parhaimmillaan saa toteutettua kaverin kanssa kaikki edellä mainitut kohdat kerralla!


Ja jollei mikään edellisistä auta, niin kissavideot. Niitä katsot internetwebsistä. Söpöjä kissoja. Toimii aina.

Noni, sellasia mulla oli mielessä. Muistutukseksi itsellenikin näihin hetkiin.

Jaksuhaleja ja woimarutistuksia hei kaikille! Kyl tää tästä!

You Might Also Like

0 comments

Hae