Lääke ankeuteen: 16 parasta Netflix-sarjaa

Vettä sataa. Tuulee, on suaterin kylmä. Tekee mieli vain käpertyä peiton alle nököttämään ja ahtaa itsensä täyteen herkkuja. Hitaasti vaipua...

Vettä sataa. Tuulee, on suaterin kylmä. Tekee mieli vain käpertyä peiton alle nököttämään ja ahtaa itsensä täyteen herkkuja. Hitaasti vaipua sumeaan horrokseen odottelemaan kevättä – tai edes kunnon talvea, for crying out loud!

No sehän ei aivan onnistu, kun on yks tuollainen perhekin tuossa, mutta iltaisin pyrin toteuttamaan tätä kuumaa horros-fantasiaani. Päivisin olen toki hienosti kyennyt tuota herkkujensyömishommaa toteuttamaan, koska sitä ei niin lapset haittaa – ja valitettavasti se näkyy myös naamassani. Ihanan turpea olo.

Niin mihinhän minä olin tulossa. Ainiin!

Iltaisin, siinä samassa kun käperryn villasukkineni täkin alle ja huomaan, että omat ajatukseni ovat liian tylsiä/ankeita/häiritseviä täydellisen hygge-fiiliksen luomiseen, napsautan läppäriltä Nettiflixin päälle ja hyppään ihanasti muuhun maailmaan. Voin ihan myöntää rakastavani sitä hetkeä. Odottavani jopa iltasella sitä.

Ajattelinkin näin vanhana Netflix-horona jakaa myös teille parhaat sarjat, jotka löytyvät ainakin Netflixistä, mutta osa toki myös muualtakin.


Kuten tulette huomaamaan, hajontaa on. Sieltä löytyy niin pukudraamaa, huumeparonia kuin terroristejakin. Rankkaa, synkkää, kevyttä, ihanaa.

Alla on kerätty aakkosjärjestykseen mun kaikkein eniten lempparini muutamilta viime vuosilta. Pidätän oikeuden lisätä sinne jälkikäteen jotain unohtamiani.

Merkkasin myös Netflixistä löytyvät kaudet sarjojen perään. Itse ainakin olen joskus sillä lailla ronkeli, etten ala katsoa sarjaa, jos siitä ei heti saa ahmittua montaa kautta. Silti alla olevat yhdenkin kauden sarjat kandee kyllä katsoa.

Noniin.


16 sarjaa, jotka kannattaa katsoa Netflixistä:

1. Aquarius (1 kausi)

Olenko kertonut, että rakastan David Duchovnya? Niin, sitä X-Filesin jamppaa, mutta minulle Californiationin jamppaa. No. Jos haluaa nähdä hänet Californicationin coolina Hank Moodynä, mutta poliisivivahteella – eli tavallaan X-Filesin ja Californicationin fuusiona –, niin suosittelen Aquariusta.

Sarjan juoni varsinaisesti pohjustaa Charles Mansonin tarinaa ennen kuuluisan kamalia veritöitä. Siinä nuoret, kauniit hippitytöt lakoavat psykopaattisen, välillä hurmaavan, välillä jäätävän Mansonin jalkoihin. Tekevät kaiken mitä hän haluaa ja ilman epäilyksen häivää uskovat Mansonin olevan parasta mitä heille on koskaan tapahtunut.

David Duchovny esittää  Mansonin kintereillä väijyvää LAPD:n etsivää  Sam Hodiakia. Paaaaljon samoja maneereita kui Han Moodyssa. Mutta minua ei haittaa!

Ei mikään rennoin sarja, mutta toimii!

2. Californication (7 kautta)

Tämä sarja on minun lohtusarjani. Se tuli aikoinaan aina myöhään sunnuntai-iltaisin ja jo sen alkutekstit biiseineen, siinä sunnuntaina, hetkeä ennen päivän vaihtumista masentavaksi maanantaiksi, toi jotenkin sellaista melankolista lohtua. Vaikkei ne alkutekstit sellaiset todellakaan ollut, mutta mielleyhtymä on jäänyt sellaiseksi. Että tämän jakson minä vielä katson, enkä mieti huomista alkavaa työviikkoa.

Itse sarja kertoo charmantista, mutta tahattomattomasti(?) hieman epäluotettavasta kirjailijasta Han Moodystä. Sekoilua alkoholin, huumeiden ja naisten kanssa. Mustaa huumoria, mustaa silmää, sekopäisiä sattumuksia. Mukana rakkaustarina, jossa kaiken usein kämmännyt Moody saa uusia tilaisuuksia takaisin ex-puolisonsa (ja heidän yhteisen tyttärensä) elämään, mutta yleensä, surkeiden sattumusten kautta onnistuu pilaamaan aina kaiken.

Oikeasti yksi legendaarisimmista sarjoista ikinä.

3. Downton Abbey (6 kautta) 

Ah, englantilaista ylimystöä. Palvelijoita, dinner jacketeja, pukijoita, suuria saleja, naimakauppoja. Vanhan ajan murrosta uuteen aikaan. Mahtavat henkilöhahmot, suhdedraamat ja maailman ihanin Maggie Smith viiltävine kommentteineen.

4. Gilmore Girls (7 kautta)

Tämän sarjan katsomisen aloitin vasta tänä vuonna! Sitä on kehuttu iät ja ajat, mutta nyt kun se lumpsahti kerralla Netflixiin päätin katsoa sen! Hauskaa sanailua, ja ihanan turvallista pikkukaupunkitouhua, jossa naapurin kissan kuolema on kamalinta mitä sarjassa tapahtuu – ja sekin heti ekalla kaudella.

Täysin turvallinen sarja herkille. Ja aivan täydellinen nukahtamissarja! Täällä aikaisemmin kirjoittamani juttu sarjasta.

HUOM! 25.11.16 alkaa sarjan 8. kausi – kymmenen vuoden tauon jälkeen!

5. Homeland / Isänmaan puolesta (4 kautta)

Tämä. Koukuttaa.

Sarjassa CIA-agentti Carrie Mathinson taistelee terrorismia ja muita pahiksia vastaan. Rikkoo sääntöjä, mutta vain koska tietää olevansa oikeassa. Kaikki eivät vain nää tätä, ja pahimmillaan se ajaa Carrien suljetulle.

Ihan saatanan kova sarja. En voi muuta nyt sanoa. Katso se.

6. House of Cards (3 kautta)

Jos et ole vielä katsonut tätä sarjaa, katso se ensi tilassa. Mieletöntä Valkoisen talon juonittelua ja valtapeliä. Uskomattomat näyttelijät Robin Wright ja Kevin Spacey. Top kolmosessani tämä sarja.

Extraplussat yllättävistä neljännen seinän rikkomisista. Tämäkin sarja on Netflixin oma sarja.

7. How I met your mother / Ensisilmäyksellä (9 kautta)

Apua! Tämän olin unohtaa! Lyhyesti: Päivitetty, ehkä jopa parempi versio Frendeistä – ja tämä on paljon sanottu minulta, joka olen katsonut Frendien kaikki kaudet noin 14 kertaa.

8. Jälkiä jättämättä / The Killing (4 kautta)

Synkkä sarja. Hieman nordic noir -henkinen jenkkiversiointi tanskalaisesta Rikos-sarjasta. Toisena tähtenään ihana Joel Kinnaman. Välillä vihasin sarjaa ja sen henkilöitä, mutta lopulta... kai mää siitä sitten tykkäsin, kun kaikki jaksot katsoin. Mutta synkkä oli. Sanoinko jo synkkä?

9. Modern family (6 kautta)

Okei. Ehkä yksi viimeaikojen parhaimmista huumorisarjoista. Paikoin mockumentary-kuvattu sarja suvusta, jossa jokainen henkilöhahmo on niin herkullinen. Ihanan awkwardeja (anteeksi finglishini) hetkiä ja purevaa huumoria.

Vahva 5/5!

10. Narcos (2 kautta) 

Nyt ei ehkä riitä sanat kuvaamaan! Sarja kertoo huumeparoni Pablo Escobarin urasta, noin alusta loppuun. Samaan aikaa vastapuolesta, eli siitä poliisista, DEA-agentti Steve Murphystä, jonka joukot lopulta saivat kiinni (tappoivat) Escobarin pitkällisen työn jälkeen.

Sarja on Netflixin alkuperäissarja ja kuten Netflixin sarjoissa tuppaa olemaan, sarja kannattaa jo katsoa pelkkien alkutekstien vuoksi.

Sanoisin, että myös tämä sijoittuu koko listan top kolmeen!

11. New Girl (4 kautta)

Kevyttä hassuttelua. Ihanaa urpoilua. Ja tietysti sympaattinen Zooey Deschanel, joka ei suinkaan ole ehkä tämän sarjan mielenkiintoisin hahmo. Vaikka hauska hahmo hänkin!

12. Orange is the new black (4 kautta)

Sarja perustuu kirjaan Piper Kermanin vankilakokemuksista. Nuoruuden virhe vie Piper Chapmanin reiluksi vuodeksi vankilaan ja pois kivasta elämästä, kivan sulhasen luota. Äkkiä Piper on kuin kotonaan vankilassa ja sulhanenkin tuntuu unohtuvan.

Hauskoja henkilöhahmoja, mustaa huumoria.

13. River (1 kausi)

Tämä brittiläinen poliisisarja, niin ikään originaali Netflix-tuotanto on koskettava, mystinen ja inasen synkkä, mutta jotenkin toivoa antava sarja. En voi kertoa siitä ehkä mitään, etten paljasta. Mutta Stellan Skarsgård roolissaan, täynnä hienosti rytmitettyjä vivahteita on mitä parhain.

14. Suits (4 kautta)

Mikäli tahtoo vähän rakastua tyyppiin, jonkalaiseen ei ehkä normaalissa maailmassa rakastuisi, niin lakisarja Suits ja lakifirman osakas Harvey Specter... Ai että. No ei siinä, sarja on kyllä muutenkin aika tykki. Ensimmäinen kausi ja heti ensimmäinen jakso tarraa mukaansa.

Ei tavallinen lakisarja lakimiehistä, vaan lakisarja lakimiehistä ja yhdestä huijarilakimiehestä, jolla kyllä kyvyt riittää, muttei paperit. Näppärää sanailua, kuumottavia tilanteita, flirttiä ja sen sellaista.

15. The Affair (2 kautta)

Yksi erikoisimmista tarinankerronnoista! Hämmentävä ja nerokas. Kolmas kausi on juuri alkanut HBO:lla, mutta tässä sarjassa taitaa (valitettavasti) olla niin, että ykköskausi puhuttelee eniten, sen jälkeiset ei niin paljon. Mutta ehdottomasti yllättävimpiä ja mielenkiintosimpia lähestymistapoja tarinankerrontaan!

16. The Crown (1 kausi)

Erittäin puhutteleva tarina Englannin kuningatar Elisabetista, siitä tämänhetkisestä, joka peri isältään kruunun – jota ei alunperin pitänyt heidän perheelleen edes tulla. Tarina ns. kruunun ja henkilökohtaisen minän taistelusta, jossa kruunu voittaa aina.

Yksi lempihahmoistani kuningattaren lisäksi on hänen miehensä, veikeä, hieman kapinoiva Prinssi Philip. Ja tietysti heidän rakkaustarinansa ja osuvat dialoginsa. (Kausi 1, jakso 7 loppu – en kestä, niin hyvä.)

+ Pakko vielä lisää listaan yksi Netflixistä löytymätön, mutta HBO:sta löytyvä kaikkien sarjojen sarja Game of Thrones. Mikäli tämä on vielä katsomatta, niin katso! Heti. HBO:n kuukausimaksun voi maksaa ihan vaan tämän sarjan vuoksi!

Muita katsomisen arvoisia sarjoja Netflixissä ovat myös:

Better call Saul
Black Sails
Breaking Bad
Mr Selfridge
Walking Dead
Mr Selfridge

Huh, olipa listaus.

Mun täytyy kyllä sanoa, että kadehdin kaikkia teitä, jotka ette ole vielä katsoneet näitä. Teillä tulee olemaan niin hyviä hetkiä heidän parissaan!

Olisin myös kiitollinen, jos joku osaisi keksiä mulle uutta katsottavaa. Nämä vuosien varrella hartaasti katsomani sarjat ovat jokainen tahollaan jättäneet aina sarjan päätyttyä tyhjän olon. Ainakin siihen asti, että olen löytänyt seuraavan.

Viimeksi katsomani The Crownin jättämä aukko illoissani odottaa täyttäjäänsä. Saa vinkata!

You Might Also Like

31 comments

 1. Hyvä toi kommentti Gilmoren tytöistä nukahtamissarjana! Makaan kotona kipeänä, päiväunet otin aiemmin kesken juurikin edellä mainittua sarjaa. Ja tälläkin hetkellä Gilmoren tytöt pyörii, jos vaikka sattuis saamaan unen päästä kiinni ;)
  Madi

  VastaaPoista
 2. Meillä on paljon samoja suosikkeja! Suosittelen katsomaan seuraavaksi: The Fall, Dexter, Uusi sherlock, Marcella ja The Americans. Nää nyt tuli ekana mieleen hyvistä sarjoista, jotka on Netflixissä.

  VastaaPoista
 3. Hakekaa kätilö!!! :)

  VastaaPoista
 4. Netflixista Black Mirror. HBO:lta tällä hetkellä huippu on Westworld, mutta sitä joutuu nyt kyllä katsomaan sen jakson kerrallaan. Niin ikään HBO:lta True detective, en kyllä tiedä löytyykö tällä hetkellä palvelusta. Nyt en valitettavasti ehdi enempää perustella, mutta tsekkaa nämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisätään vielä HBO:n klassikko poliisisarja the Wire, 5 kautta puhdasta kultaa! Tulkitsin siis että sulla on myös HBO nordic suositukset tulikin enemmän siltä puolelta, sori siitä :p Toivotyavasti tunnukset on edelleen voimassa.

   Poista
  2. Täältä myös vahva suositus black mirrorille! Todella hyvä, ja ahdistava, ja mielenkiintoinen.
   Nyt alan koluaan tätä listaa läpi, kiitos siitä :D

   Poista
 5. Yle arenasta Metsolat. Timanttinen!

  VastaaPoista
 6. Aah, voisin katsoa noi kaikki :D Nyt menossa House of Cardsin 4. kausi ja se on kyllä aivan käsittämättömän mahtavaa kamaa. Seuraavaksi toi huumeparonihistoriikki. Jee!

  VastaaPoista
 7. Suosittelen lämpimän ehdottomasti kokeilemaan poliisikomediasarjaa Brooklyn 99!

  -Jonsku

  VastaaPoista
 8. Suurin osa sun listasta jo katsottuna tai parhaillaan työn alla, joten veikkaisin, että mut täysin koukuttanut Kovat kaulassa (White Collar) vois olla sulle sopiva sarja!

  Seuraavaksi työn alle toki tuo uusi Gilmore Girlsin kausi ja ehkä Homeland.

  VastaaPoista
 9. Meillä 13 v tytär on katsonut How I met your Motherin vissiin kohta kahteen kertaan... englanniksi ilman tekstitystä... Ei ihme että enkun kielitaito alkaa olla jo loistava.

  Pitäs joskus kattoa noita sarjoja putkeen... telkkarista tutut Downtown ja Gilmore ainakin viehättää...

  VastaaPoista
 10. Aika täydellinen toi sun listä :) Ihan voisin saman litanian luetella itsekin. Muutama ehdoton helmi tuolta vielä puuttuu kuitenkin:

  - Paljastavat valheet
  - Crossing Lines (varsinkin ensimmäiset kaudet!)
  - Designated Survivor (tämä ei kyllä sovi Netflixnisteille, koska jaksoja tulee kerran viikossa; vain kohtuukäyttäjille siis!)

  Ja ihan paras viimeisenä: Blacklist. Jos et muuta katso, niin katso tämä. Sarjan toinen päähenkilö Raymond Reddington on hurmaavan ihana pahis-eikun hyvis-eikun pahis-eikun hyvis -tyyppi ja naispäähenkilö Elizabeth synnyttää mussa joka kerta lievän girl crushin. Viihdyttävä ja koukuttava sarja, näitä meni pahimmillaan viisi jaksoa illassa...

  Näillä kohti talvea, suosittelen!

  p.s. saattoi tulla vahingossa kommentti kahteen kertaan, poista toinen jos näin kävi... :)

  VastaaPoista
 11. Kaikki on tietysti katsoneet 24:n ja Sillan jo miljoona kertaa? Grace ja Frankie on hyvä, 2 kautta, Netflixin oma. Ja just eilen huomasin, että sinne on tullut Star Trek: Deep space nine. Jippii!

  Tuo House of cards ei jostain syystä aukea mulle ja mun miehelle, muutama jakso ollaan väkisin pinnistetty, mutta ei vaan koukututa eikä ymmärretä, että miksi se on muiden mielestä niin mahtava. Joo, Kevin Spacey on hyvä kuten aina, mutta muuten sarja on vaan tylsä ja käsittämätön. Kun ei ymmärrä jenkkien poliittista järjestelmää, niin on pihalla kuin lumiukko.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Californication on myös mulla lohtusarjojen kiistaton kuningas! Aina,kun veljeni tulee käymään Suomessa, on meillä muodostunut perinteeksi katsoa kolmoskauden 8. jakso. Legendaarisista legendaarisin :)

  Jos et ole vielä katsonut (tai vaikka olisitkin) niin suosittelen Outlanderia! Ihan älyttömän hyvä. En tiedä, onkohan kakkoskausi jo nähtävillä Netflixissä.. Mutta ykkösen pitäisi ainakin olla.

  VastaaPoista
 14. Uuuh, Suitsia jaksoin ekan kauden katsoa joskus aikanaan kun se tuli, mutta toka kausi alko jo tökkiin. Paraneeko se yhtään loppua kohden? Oisiko aika uudelle mahdollisuudelle? Olisinko kypsynyt aikuisuuteen ja suitsiuteen? Hm!

  Täältä kans vahva suositus HBO:n True Detectiven ekalle kaudelle. Tykkäät satavarppina (tai sitten et mutta ehkä luultavasti kuitenkin!)

  Ja edelleen liputan Vikingsiä, vaikka Pääkkönen vie intialaisella aksentillaan vakavatkin tilanteet välillä komiikan puolelle :,D Palaa kohta HBO:lle näkyviin 4. kauden toisen puolikkaan kera.

  (HBO:lla toki myös ikirakkaus, paluun tehnyt ja juuri Simpsoneissakin esiintynyt Flight of the Conchords kahdella alkuperäiskaudellaan <3_<3 Vain kaikkein ankeimmille päiville muistuttamaan paremmista päivistä nuoruudessa.)

  Meillä ei tosiaan paljoo tota Netflixiä katota, ehheh.

  VastaaPoista
 15. Täältä äänet myös Kovat kaulassa - ja Blacklist -sarjoille, ihan mahtavia kumpikin! Lisäksi suosittelisin Elementarya eli Sherlock Holmes NYC, joka oli mielestäni parempi kui tuo Uusi Sherlock. Mikään näistä ei kyllä sovellu nukahtamissarjaksi, sen verran kouluttavia mielestäni ovat :) Minusta alkaa vain tuntua siltä, että Netflixistä loppuvat kohta kaikki kiinnostavat rikossarjat...

  VastaaPoista
 16. Rita kannattaa myös katsoa. Myötähäpeää, naurua ja myös koskettavia juttuja ja aivan loistavia roolihahmoja.

  VastaaPoista
 17. Hei mahtavaa kiitos kaikille avusta! Alan kahlaamaan läpi ehdotuksia! Just katsoin Gilmoren uusimmatkin. Ääää!

  Joitakin oon aloitellut joskus, mutta paljon mielenkiintoisia uusia mainittu! Jee!

  VastaaPoista
 18. Netflixin oma sarja Stranger Things on paras ja jännittävin sarja pitkään aikaan!

  VastaaPoista
 19. En käytännössä koskaan kommentoi mitään mihinkään, mutta nyt oli ihan pakko! Törmäsin sun blogiin jotenkin sattumalta instagramin kautta ja luin ekana postauksena just tän Netflix-sarjalistauksen. Koko listan luettuani ajattelin, että jos on näin hyvä maku telkkasarjojen suhteen, niin on pakko olla hyvä blogi! :D Ja niin todella on, kiitos! Oon lueskellut jo aika monta postausta sieltä täältä poukkoillen, ja jään kyllä innolla seuraamaan, ihanan sarkastinen tyyli ja tosi samansuuntaisia ajatuksia lapsiperhearjesta kuin itsellä :)

  Ja koska itsekin on viime aikoina tullut perehdyttyä netflixin ja muiden palvelujen sarjatarjontaan, niin tässä muutamia huippuja, jotka sun jo tosi kattavalta listalta kyllä traagisesti vielä uupuu:
  -You're the worst (2 kautta Netflixissä, muistuttaa huumoriltaan ja tyyliltään ehkä vähän Californicationia)
  -Mad Men (HBO, ihan huippu!)
  -Boardwalk Empire (HBO, ihan yhtä huippu suorastaan)
  -The Knick (HBO ja Clive Owen)
  -The Wire (HBO, tätä onkin jo muutkin täällä kehuneet, mulla meni varmaan 5-6 jaksoa ennen kuin lämpesin, mutta sitten olinkin ihan koukussa!)
  -True Detective (HBO, varsinkin eka kausi tunnelmaltaan huippu, ja Matthew McConaughey samoin)
  -Silta (Netflix, tätä ei vaan voi katsoa muuta kuin kaikki jaksot yhdeltä istumalta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Great minds ja sillee! :D Kiitos sun vinkeistä!

   Poista
 20. Yksi parhaista fantasiahistoriasarjoista tuli syyskuun lopussa Netflixin valikoimaan. Valtiatar eli Reign kertoo Maria Stuartin vaiheista Ranskan hovissa ja sen jälkeen Skotlannissa (Mary, Queen of Scots). Kolme kautta on Netflixissä ja neljäs kausi saa ensi-illan Jenkeissä 10.2.2017. SUB-kanava on näyttänyt sarjaa Suomessa, mutta vielä ei ole tietoa, milloin Suomi-ensi-ilta on.

  VastaaPoista
 21. Eikö kukaan ole maininnut Orphan Blackia? Mä tykkäsin tosi paljon!

  VastaaPoista
 22. Peaky blinders- kaikkea rakkautta, toiminta
  Shameless- elämä, komedia
  gossip girl -raha, rakkautta, juonitelua

  VastaaPoista
 23. Kiva lista ja paljon samoja suosikkeja, taidan napata tuolta seuraavaksi Narchosin. :) Rita, Marcella, Happy valley ja Velvet muotitalon tarina vaihdossa. :)

  VastaaPoista
 24. Iltasarjan valisemisessa on juurikin se vaikeus ettei siinä saisi olla liian ahdistavia asioita, myös tempo ja tarinankerronta saisi olla mielellään aika lungia. Olemme tekemässä nyt monen vuosen jälkeen siirtymää hbosta takaisin netflixiin. Lempisarjoja on olleet mad men, californiacation, Casual (joka on vähän californiacationin kaltaista mustaa huumoria), Girls, Nurse Jackie. Wire ja Treme ei ole iskenyt parempaan puoliskoon. Jotain varmaan unohtui, mutta nyt netflixiin palatessa uudet sarjan kiinnostelee. Pamela Adlonin Better Things on kans aika räävitön ja hauska.

  VastaaPoista
 25. Modern family fanille uppoaa satavarmasti Life in pieces!

  VastaaPoista
 26. The Fall oli hyvä sarjamurhaajasarja. Gillian Anderson poliisina jahtaa aika charmanttia murhaajatyyppiä.

  13 reasons why kertoo teinitytön itsemurhaan johtaneet syyt.

  Skam, ei tuu Netflixistä, mut ihan paras.

  VastaaPoista
 27. Mä suosittelen netfliksistä mm: sellasia sarjoja ku broadchurch, happy valley, luther, la mante, la foret / metsä, dark, tauko. Nää tulee mieleen äkkiseltään :)

  VastaaPoista

Hae