Jäätelö, jossa on 72% kotimaista marjaa!

19.7.2018

Kaupallinen yhteistyö: Pakkasmarja & Suomen Blogimedia Meidän perheen lapset eivät ehkä ole ainoat maailmassa, jotka voisivat s...

Kaupallinen yhteistyö: Pakkasmarja & Suomen Blogimedia

Meidän perheen lapset eivät ehkä ole ainoat maailmassa, jotka voisivat syödä jäätelöä koko ajan, vuorokauden ympäri. Varsinkin näin kesällä he olisivat valmiita elämään vain sillä, mikäli me, heidän tosikkovanhempansa, niin heille soisimme.

Olen jo onnistunut hämäämään nuo kupeitteni hedelmät nauttimaan mehujäänsä itsetekemistäni marjaversioista, mutta ihanalle jäätelölle en ole omin voimineni keksinyt ns. pikkuisen parempaa korviketta. Mutta koska tämähän on kaupallinen yhteistyö, me olemme tulossa siihen, toverini:

Mitäs jos sanoisin sinulle, että on olemassa jäätelö, jossa on 72 prosenttia kotimaista marjaa ja se on maidoton, gluteeniton ja vegaaninen?

Kyllä, luit oikein.


Olemme testanneet nyt monin hyvin eri tavoin (terveiset vaan kaikille meillä koko kesänä käyneille) aina tätä nykyä pakastimestamme löytyvää Pakkasmarjan Marja-jäätelöä. Erilaisten yhdistelmien jälkeen olemme todenneet, että ns. tårta på tårta, elikkäs marjaa Marjalla toimii erittäin hyvin. Tarkoitan täydellisen hyvin.

Itsehän olen sillä lailla rajoittunut henkilö, etten ole koskaan päässyt kiinni vaniljajäätelö + mansikka -yhdistelmään, mutta jostain syystä, kun jäätelöstä tipahtaa se maidon maku pois, marjat jäätelöllä onkin parasta mitä ihminen voi tehdä vaatteet päällä. Korjaan: ei tähän vaatteitakaan tarvita.

Toinen, vähän villimpi hulluttelu on marenkikakun päälle aseteltu Marja-jäätelö, joka kruunataan kinuskilla – ja tietysti myös marjoilla. 

Lapset ovat fiilistelleet myös strösselöityä Marjaa, mutta omaan makuuni vähemmän on ehkä tässä kohtaa enemmän. Koska Marja on tehty pääosin marjoista, sen herkullisen kuohkeuden salaisuus paljastuu, kun sen antaa hetken olla pois pakkasesta ja sulaa kunnolla. Jäisenä se käyttäytyy samoin, kuin marjapakasteet, mutta sulaessaan tekee taikansa muuttuen ihmavaksi, helposti lusikoitavaksi ja pehmeän makuiseksi. Esille nousee tällöin sen kermaisen kuohkea maku, sekä sen viettelevä, juuri sopiva makeus. 

Marja-jäätelöitä on kahta makua: Mansikka & punaiset marjat, sekä Mustikka & mustat marjat. Sokeria Marja-jäätelössä on jokseenkin saman verran tai vähän vähemmän perinteisiin jäätelöihin verrattuna. 

Lapset ovat rakastaneet tasapuolisesti kumpaakin makua. Omaksi lempparikseni nousi alussa punainen versio. Se muistuttaa etäisesti mielipuuroani vispipuuroa, vaikkakin paljon pehmeämmän makuisena, joten ehkä siksi kiinnyin siihen.

Myöhemmin kuitenkin maistoin oikein kunnolla sulannutta mustikkaversiota ja se syöksyi ykköspaikalle.

Oikeasti en osaa päättää. Riippuu kai päivästä.


Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu ja siksi vitamiinit, sekä muut luonnon hyvyydet ovat tallella, kuten Marja-jäätelön sivuillakin kerrotaan. 

Tuotteen maku on kaikessa marjaisuudessaan heleä, kuohkea ja eroaa siinä mielessä vaikkapa sorbetista, että tämä maistuu jopa kermaiselta, vaikkei siinä tippaakaan kermaa ole. 

Aivan tavallisen maitojäätelön makua ei kannata odottaa, mutta ehdottomasti kannattaa maistaa avoimin mielin! Ja sen todella kannattaa antaa sulaa kunnolla, sillä sitä kuohkeammaksi (=ihanammaksi) se muuttuu! 

Tuote muuten säilyy jääkaapissa vuorokauden pakkasesta ottamisen jälkeen, eikä muutu nestemäiseksi, kuten tavanomainen jäätelö. 


Ja muista se tarjoiluvinkkini: marjoja Marjalla.

Ihaninta!


Lue myös:

You Might Also Like

0 comments

Hae