Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesäkuntoonkeitto

22.5.2013

Vielä ehtii kesäksi kuntoon, lupasivat. Vielä saa vatsamakkarat kyytiä, lupasivat. No pakkohan se on yrittää! Pari viikkoa Juttadieettiä t...

Vielä ehtii kesäksi kuntoon, lupasivat. Vielä saa vatsamakkarat kyytiä, lupasivat. No pakkohan se on yrittää! Pari viikkoa Juttadieettiä takana, ja nyt on kolme kiloa lähtenyt. Ei päätä huimaavasti, mutta parempaan päin! Enää seitsemän kiloa ja tämä mamma on tyytyväinen. Tai ainakin tavoitteessaan. 

Ikuista kesäkuntoa etsiessä, maistuva ruoka ainakin helpottaa laihiksella olemista.
Tällä keitolla ei voi tehdä harmia tavoitteelleen. Mikä parasta, tämä on ihan oikeasti hyvää! Vaikka kuinka inhoaisi rehuja, hyvin maustettuna (ja muussattuna, niinkuin minä teen keitoille lautasella) ennakkoluuloisenkin kasvisvälttelijän mieli saadaan muuttumaan!


Tässäpä siis Kesäksi kuntoon -keittoni resepti!
Tästä keitosta tulee n. kolme-neljä annosta. 

3 kokonaista kevätsipulia
1/2 purjoa
1 kokonainen kukkakaali
2 kokonaista parsakaalia
(yht 750g. vihanneksia)

300g paistettua kalkkunan jauhelihaa (vegeversioon sopii tumma soijarouhe hyvin maustettuna tai marinoituna)

1 kpl Reformi kasvisliemivalmiste
1 kpl Reformi kanaliemivalmiste (vegeversioon tuplamäärä kasvisliemivalmistetta!)

4 kpl laakerinlehtiä
5 oksaa tuoretimjamia
Kourallinen tuorepersiljaa hienonnettuna
Valkosipulia (laitoin muuten pari suihkausta mullistavaa Spray Italia valkosipulisuihketta, on hyvää!)
Chiliä jauheena
Pippuri
Suola

Niin ja tietysti vettä... Mulla oli neljän ja puolen litran kattila, mittasin siihen sopivaksi kasvisten kanssa veden.
Kukkakaalit ja Parsakaalit kannattaa heittää kauiten hengaamaan kiehuvassa vedessä. Muut lisätään vähän kaalien pehmennyttyä. 

Yön yli nukuttuaan, keitto on vielä maukkaampaa, kaikken aineiden kunnolla maustuttua. Keittoa voi tehdä vaikka tuplamäärän, mikäli tarpeeksi suuri kattila hyllystä liikenee.

Keitto sopii myös Fitfarmin superdieettiläisille, like me. Ryhmästä riippuen, kalkkunan ja kasvisten grammamäärää muuttamalla, saa itselleen sopivan keiton. (En toki mene vannomaan, onko liemivalmisteet niin no no, ettei se sovi Fitfarmin pirtaan. Jos en laihdukaan, syytämme siis liemivalmisteita, eh..)

Kunhan muistaa käyttää rohkeasti mausteita ja tuoreita yrttejä, voin taata, että keitto on menestys! Jopa mieheni, joka ei pidä muka kukkakaaleista ja parsakaaleista, eikä muuten edes persiljasta, tykkää tästä keitosta!

Mikäli mielesi halajaa jotain leiväntyyppistä keiton seuraksi, mutta et halua paljoa hiilareita, käy tsekkaamassa siemennäkkärini resepti, maistuu!
Timjami
Purjo ja ystävänsä kevätsipuli
Persilja
Laakerinlehdet
Soppa miun maun mukkaan muussattuna.

Buon appetito, sanois italialainen! 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Olipa sairaan hyvää! En ois uskonu, itekki oon vähän ollu skeptinen noista raaka-aineista, mutta hitto että yllätti! Kiitti reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että maistui! Se on kyllä yllättävän hyvää. Mieheni velikin kertoi irtisanoutuneensa 'Vihaan kaalia ry:stä', tehtyään tällä reseptillä keittoa! ;)

      Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki