karppaus
kasvisruoka
lihaton lokakuu
pääruoka
reseptit
ruoka
Vähähiilarinen
Herkullista vähähiilarista kasvisruokaa: Sieni-pinaattikastike vihannespedillä
9.10.2013 18.07
Lihattoman lokakuun vuoksi kasvisruoilla mennään edelleen. Lisäksi minulla on meneillään kurinpalautus, jonka vuoksi syön vähähiilarisesti.
Tässä helppo ja nopea, sekä tietysti herkullinen vähähiilarinen kasvisruoka!
Halusin tehdä sienikastiketta ja sille piti keksiä hyvä peti. Vihanneksiksi valikoitui ruusukaalit, kesäkurpitsa ja sipuli. Sienikastike sai kaverikseen pinaatin.
Kermainen sieni-pinaattikastike vihannespedillä neljälle:
Kastike:
350g kantarelleja
40g tuorepinaattia
kourallinen basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tuore chili
4dl ruokakermaa
ripaus jauhoja
voi
oliiviöljy
suola
pippuri
Paista sieniä pienessä voissa hetken. Ylimääräisen nesteen poistuttua lisää vielä öljyä ja voita, ja lisää pieneksi pilkotut valkosipuli ja chili. Heitä pinaatit ja basilikan lehdet sekaan (tässäkin kohtaa tykkään vielä lisätä vähän öljyä päälle). Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Paista hetki seosta. Ripottele inasen jauhoja pinnalle suurustamiseksi (tämä ei ole välttämätöntä, mutta itse pidän paksusta kastikkeesta) ja paistele vielä hetki pyöritellen seosta pannulla. Lisää ruokakerma ja laita kastike hautumaan vihannespedin valmistumisen ajaksi.
Vihannespeti:
300g Ruusukaalia
3-4 sipulia
1 kesäkurpitsa
muutama basilikan lehti
oliiviöljy
suola
pippuri
Leikkaa ruusukaalit puoliksi, pilko sipulit ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Nakkaa vihannekset kulhoon ja ripottele melko reilusti suolaa ja pippuria ja pyörittele öljyssä. Anna maustua hetki. Paista vihannekset öljyssä melko kuumalla pannulla, kunnes kasvikset alkavat saada väriä. Rehut saa ja pitää jäädä al denteksi, eli pureskeltaviksi, ei siis liian pehmeiksi.
Kokoa vihannespeti ja lisää kastike, pyöräytä vielä myllystä pippuria koristeeksi.
Noin! Tarjoile kynttilänvalossa hyvän viinin kanssa. Nautitaan hyvässä seurassa, tietty.
Hyvää ruokahalua!
Käy kurkkaamassa muitakin ruokia täällä!
0 comments