Reissuun jumalauta

25.6.2014

Pakko. Päästä. Reissuun. Olen niin täynnä tätä ympäristöä. Täällä kotona on nyt pönötetty kaksi vuotta. Ihan paikallaan. Ellei paria Oulun, ...

Pakko. Päästä. Reissuun. Olen niin täynnä tätä ympäristöä. Täällä kotona on nyt pönötetty kaksi vuotta. Ihan paikallaan. Ellei paria Oulun, muutamaa Helsingin ja yhtä viimekesäistä Tukholman reissua lasketa – ja niitähän ei lasketa. 

En edes ole ennen ollut mikää pakko-päästä-reissuun -henkilö, mutta ilmeisesti nämä samojen seinien tuijottelut ja samojen huudien kärrykäppäilyt ovat tehneet tehtävänsä. Olen niin kyllästynyt näihin mestoihin, että hämmästyn joka kerta, kun turistibussi kaartaa ohi kyydissään innokkaita japanilaisia kamerat räpsyen. Että mitä hittoa ne tässä kylässä ja jossain Turun linnassa näkee.

Aluksi olin ihan tyytyväinen ajatukseen vaikka Tallinan reissusta. Sitä ennen jopa Tampere kuulosti eksoottiselta. Sitten nälkä kasvoi syödessä, ja katsoin jo Rooman lentoja. Se meni jotenkin vaikeaksi ja vaihdoin kohteen Berliiniin, Prahaan ja takaisin Tallinnaan. Nyt mulla on sata sivua taas auki Rooman hotelleja ja Ebookersin lentoja, mutta oikeasti ei ole enää mitään väliä, kunhan jonnekin! 

Mitä lähemmäs mieheni loma tulee, sitä turhautuneempi ja hätäisempi olen. Se on vähän niin kuin pissahätä, mikä kovenee kotiovea lähestyttäessä. Pakko, siis pakko, päästä johonkin reissuun. 

Olen googlaillut halpalentoja, jotka oikeasti ei edes ole halpoja, etsinyt edullisia hotelleja, joista olen välillä ollut valmis tinkimään yllättävänkin paljon ilmastointia (Roomassa), kylpyhuonetta ja aamupalaa myöden, kunhan vain jumankauta johonkin pääsisi. Matkaetsintöjä ei tietystikään auta ihan sikana se, että hoitovapaalainen niitä etsii.

Krääh. Onko joku kaupunki mitä en oo vielä hokannut? Joku mihin pääsisi lentämään tämmönen kolmikko halvalla ja missä ois kivat yöpymiset edullisesti? Kaikki Riikat, Budapestit ja Gdanskit on jo aikoinaan koluttu. Ja miksei missään oo semmosta hakukonetta, mihin sais laittaa budjetin, aikavälin ja porukan koon, ja se vaan etsisi kaikki hiton lennot, hotellit ja muut. "Pystytkö siihen? Hotelli? Trivago." No et.

Tässä kuva minusta talvisessa Gdanskissa. Mukana myös pippeli. Tällä hetkellä se on otsassa.

You Might Also Like

11 comments

 1. Krakova on ihana! Ja suht halpa. Vilnakin on kiva. Ja myös edullinen.

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos vinkeistä! Pitää googlata niiden lentoja ja hotelleja!

   Poista
 2. Ah! Ihana blogi, hauska sinä <3 Miksi en ole löytänyt tänne aiemmin? Tänään on mun blogilistaa myllerretty isolla kädellä ja kiva kun saan lisätä sinne vielä yhden blogin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, tervetuloa! Pitääpä tulla ajan kanssa tutustumaan sunkin blogiin!

   Poista
 3. Meidän reissusuunnitelmat menee yleensä seuraavanlaisesti:

  "Vois lähtee viikoksi etelään. Tai jos ei etelään, niin vaikka Keski-Eurooppaan. Johonkin halpaan helppoon kohteeseen. Pidennetty viikonloppu vois ollaki parempi. Tai vaikka autolla Viroon. Niin tai laivalla, oltais siinä pari päivää. Tosin jos menis Tukholmaan, ei tarvitsisi passeja. Päivä Tukholmassa -risteilyllä yöpyminen hoituisi laivassa. Risteily kuulostaakin ihan hyvältä. Hmm.. Tosin Flamingo ajaisi saman asian. Voisi käydä kylpylässä. Paitsi miksi lähteä Vantaalle hotelliin ja kylpylään, jollei aio tsekata Vantaata? Tampereelle?"

  Viimeksi kyseinen reissu suuntautui Vaasaan, kotiovelta n. 70 km. Mutta oli hyvä reissu! :) Tällä hetkellä ollaan suunnitelminemme vaiheessa "Päivä Tukholmassa -risteily". Toivottavasti ei enää kovin montaa vaihetta iisimpään lopputulokseen päädytä... ;) Tsemppiä sulle Trivagon kanssa, toivottavasti löytyy hyvä kohde! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Mulla alko Tampereesta ja nyt ollaan Rooman kohdalla. Siitä kauemas ei sentään. Mutta toivotaan et johonkin päästään!

   Poista
 4. Mä suosittelen Ljubljanaa, Sloveniassa. Todella kaunis kaupunki ja sopivan pieni; kävelemällä näkee hyvin keskustan eikä aikaa tarvi kuluttaa metroissa jne.. Suhteellisen edullinen sekä majoituksen että ruokailun puolesta. Lentoaikakin alle 3 tuntia. Suomesta ei taida mikään halpalentoyhtö lentää suoraan, mutta me saatiin Finnairin kautta aika edulliset lennot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, googlasin Ljubljanan - ihanan näköistä! Katoin myös nopeesti lennot+hotellit verrattuna Roomaan, niin aika samalla hinnalla pääsee, ehkä vähän halvemmalla Ljublajaan. Onko se hintataso muuten siellä edullinen? Syöminen, shoppailu jne?

   Poista
  2. Me ei taidettu juuri mitään shoppailla, mutta syöminen oli melko edullista (riippuen tietty vähän ravintolasta, mutta jopa ns. turistipaikoissa söi kohtuullisen hintaan). Ja tosiaan kaupungissa ei kulunut meillä penniäkään julkiseen liikenteeseen, takseihin yms., bussi lentokentältä kaupunkiin maksoi muistaakseni muutaman euron. Kaupunki yllättä ainakin meidät kauneudellaan ja varmasti lapsenkin kanssa helppo matkustaa sillä kaikki toimii "länsimaiseen tyyliin". Toivottavasti löydätte budjettiin sopivan kohteen ja pääsette reissuun!

   Poista
 5. http://www.blitztours.fi/ Käys tutustumassa Blitztoursin matkoihin. Pääasiassa bussi+laivamatkoja aika kohtuuhintaan, niiltä voi varmaan kysyä jos pelkän majoituksenkin ottaisi jos välttämättä haluatte lentää. Me taas oltiin muutama kesä sitten heidän kyydillä Kaunasissa 10 pv, hotelli oli omasta takaa. Eli tosi joustavaa toimintaa :0)

  VastaaPoista

Hae