Tietoa mainostajalle ›

Arkiruokaa: Hernerouheella paneroidut leipäjuustot ja tomaatti-kermakastike

6.3.2016

Ensimmäinen arkiruokapostaussarjan osa on täällä! Hurraa! Nirsoilupostauksen lopussa mainittu hernerouheella leivitetyt leipäjuusto...


Ensimmäinen arkiruokapostaussarjan osa on täällä! Hurraa!

Nirsoilupostauksen lopussa mainittu hernerouheella leivitetyt leipäjuustot herättivät mielenkiintoa ja niiden reseptiä on pyydelty, niin täällä blogissa, kuin Instagraminkin puolella. Tein taas viime viikolla paneroituja leipäjuustoja, joten se olkoon sarjan ensimmäinen resepti!

Leipäjuustojen kylkeen keitin jasminriisiä ja kokkailin nopean tomaatti-kermakastikkeen. Kastikkeen ohje myös siis tässä! Riisin ohjeen saa paketista. Löl.

Paneroidut leipäjuustot on ehkä maailman helpoimmat. Leipäjuusto leikataan mieleisiksi paloiksi, kostutetaan munaan ja pyöritellään nopeasti maustetussa hernerouheessa. Paistetaan ja syödään. Näm.

Kokkausaika: 30-40min.


Näillä määrillä syö meidän posse, eli kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta, mutta määriä samassa suhteessa muuttamalla saat tehtyä teidän porukalle sopivan satsin.

Hernerouheella paneroidut leipäjuustot:
300-350 g leipäjuustoa
1 kanamuna (keltuainen hyvin sekoitettuna valkuaiseen)
1 dl hernerouhetta, johon sekoitetaan:
- 1/2 tl suolaa
- reilut rouhaisut pippuria
- 1/2 tl juustokuminaa

1. Pyyhi enimmät kosteudet leipäjuuston pinnasta pois ja leikkaa se sopivan kokoisiksi "pihveiksi".
2. Kasta leipäjuusto munaan, pyyhi lautasen reunaan kevyesti ylimääräiset tipat pois.
3. Pyörittele hernerouheseoksessa.
4. Paista kuumalla pannulla, koko pannun pohjan peittävässä oliiviöljyssä.

VINKKI nro. 1:
Paneroinnissa kannattaa toisella kädellä dipata leipäjuusto munaan ja eri kädellä pyöritellä hernerouheessa juustot. Näin välttyy ylimääräisiltä munilta hernerouheessa, eikä hernerouhe ala paakkuuntua kulhossa ennen aikojaan.

VINKKI nro. 2:
Pannu saa olla paistettaessa hyvin kuuma, jotta pinta saa väriä ja tulee rapsakaksi, mutta ettei leipäjuusto ala sulaa venyväksi kumiksi. Nämä on myös tosi helppo polttaa (kuten kuvasta alla näkee), joten tarkkana sen kanssa.


Tomaatti-kermakastike:
1 Sipuli
(+2 isoa valkosipulinkynttä, jos tykkää, ei oo pakko)
30 g voita
1/2 tl:
juustokuminaa
inkivääriä
pippuria
paprikajauhetta
kurkumaa
rakuunaa
suolaa oman suolamaun mukaan. More is more.
200 g hyvää tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
Inasen hunajaa tai sokeria
2 dl kermaa. Kuohu on ihanaa, mutta käy ruokakermakin.

1. Kuullota sipuli(t) voissa.
2. Lisää kaikki mausteen jo kuullotuksen aikana.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree, sekä hunaja/sokeri. Keittele hetki.
4. Lisää kerme ja keittele miedolla lämmöllä vähän kasaan.

VINKKI nro 3:
Työjärjestys: Leipäjuustojen leivitys, riisit keittymään, kastikkeen valmistus ja samalla kun kastike keittyy hiljalleen kasaan, leipäjuustojen paisto!


Näistä tulee oikein rouheapintaisia, mutta jos haluaa smoothimpaa setttiä, voi kokeilla myös hienorakenteisimmilla hernejauhoilla panerointia! Olen paneroinut leipäjuustoa myös seesaminsiemenillä ja ihan perinteisillä korppujauhoilla!

Tietoisku hernerouheesta:
–Palkovihannesten proteiinipitoisuus on reilusti suurempi kuin muilla vihanneksilla.
–Ihmiselle välttämätöntä aminohappoa, lysiiniä on paljon, kun taas viljojen proteiineissa lysiiniä on vähän.
–Proteiinia on porkkanaan verrattuna herneessä kahdeksankertainen määrä. Rasvaa vain vähän, mutta kuituja runsaasti.
–Herne toimii hyvänä B-ryhmän vitamiinien sekä A-, K- ja C-vitamiinien lähteenä. Kivennäisaineita löytyy runsaasti, etenkin kaliumia.

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Jo vain! Enää tarttis tietää löytyykö hernerouhe normi AleCitySmarket-linjalta?
    Sus-anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa! Tässä Myssyfarmin jälleenmyyjät: http://myssypellolta.fi/j%C3%A4lleenmyyj%C3%A4t

      Ja jollei Myssyn löydy, niin Milletilläkin on! :)

      Poista
  2. Omg, menee kokeiluun! Nam! T. Tiina

    VastaaPoista
  3. Ostin tänään hernerouhetta sun innoittamana. Mihin muuhun käytät tuota kun leipäjuustoon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä tein siitä esim hernesosekeittoa, mutta muuhun en oo vielä käyttänyt. Ajattelin, että voisin tehsä siitä seuraavaksi falafel-palleroiden tyyppisiä! Kerron sit kuinka mun kävi! :)

      Poista
  4. Lurps, meillä koko perhe tykkäsi. Postaile vain lisää reseptejä, innolla odotan!

    VastaaPoista
  5. Täällä kanssa maistui tosi hyvin koko perheelle eli myös 1- ja 4-vuotiaille lapsille! :) Kiitos kivasta reseptistä!

    VastaaPoista
  6. Tuleeko tuosta hernerouheesta kuinka paljon samaa makua kuin hernekeitossa? Se on nimittäin meidän kuopuksen kaikkien aikojen inhokkiruoka eli mietin vaan uskallanko tätäkään testata kun mikään missä on hernettä ei yleensä mene alas...

    VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki