arkiruokaa
kasvisruoka
pääruoka
thai
vegaaninen
vegaaniruoka
Arkiruokaa: Kasvis-thai riisillä (vegaaninen)
1.5.2016 20.16
Teen tosi usein pikaiseksi lounaaksi jotain thaihenkistä riisiruokaa. Tämäkin ruoka on sovellettavissa eri tavoin, vaikkei juuri jotain tiettyä raaka-ainetta olisikaan. Kuha on (tähän kuhameemi) liemikuutioita, valkosipulia, suolaa, jotain kasviksia, jotain soijaa ja jotain kermaa.
Niin, ja jotta siitä ruoasta saa sitä thaimakua irti, niin punainen currytahna jääkaapissa on aika must. Mutta on sitä ilmankin tehty.
Tässä on mun thaihenkinen riisiruoka meidän posselle (kaksi aikuista, kaksi minihenkilöä).
Tajusinpa tätä kirjoittaessa, että tämä sopii myös vegaaneille! Hurraa! Joten:
Vegaaninen kasvis-thai riisillä
2 salottisipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 chili ilman siemeniä
Suolaa, pippuria
5 dl vettä
2 liemikuutiota
3 dl soijasuikaleita
1/2 pakastepussillinen thaikasviksia, tai mitä tahansa kasviksia mistä tykkää
4 reilua teelusikallista Red Curry -maustetahnaa
1 prk (165ml) kookoskermaa
+ tujaukset soijakastiketta (tai kalakastiketta, not so vegaaninen though)
+ tujaukset Srirachaa tai muuta chilimöhnää oman tulisuusmaun mukaan
Tuoretta korianteria
1. Paista hienonnetut sipulit ja chilit kookos- tai oliiviöljyssä. Laita jo tässä vaiheessa suolaa ja pippuria.
2. Lisää vesi. Odota, että vesi kiehuu ja lisää sitten liemikuutiot.
3. Lisää soijasuikaleet ja anna hautua, kunnes soija on pehmennyt ja vettä on vain reilu pohjallinen jäljellä.
4. Lisää punainen curry, pakastekasvikset ja kookoskerma. Anna hautua ja maustua tovi.
Tarjoile jasminriisin kanssa! Päälle sopii ihanasti tuore korianteri, mutta ilmankin pärjää just ja just. Samainen soosi sopii myös nuudelin kanssa pyöriteltynä.
VINKKI nro.1:
Kookoskerman voi hyvin korvata myös kuohukermalla, jos sellaista kaapista ennemin löytyy!
VINKKI nro.2:
Muista suola. Valkosipuli ja suola, siitä se kaikki lähtee!
Noni. Buenos tardesta sitten vaa!
0 comments