Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mahtavia retrolöytöjä yhteen kerättynä – Kontti-kierrätystalon Retropäivät tulevat!

6.2.2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Suomen Punaisen Ristin  Kontti-kierrätyskeskus ja Suomen Blogimedia . Tutun näköinen astia lapsuudesta! Ka...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ. Suomen Punaisen Ristin Kontti-kierrätyskeskus ja Suomen Blogimedia.

Tutun näköinen astia lapsuudesta! Kattila, jossa meillä keitettiin aina perunat! Nojatuoli, jollaisessa vaari luki aina meille satuja!

Ah, nostalgiaa.

Oletteko olleet joskus tilanteessa, että löydätte jonkin teidän lapsuudestanne tutun tuotteen ja ilahdutte siitä älyttömästi? Kuinka hyvä fiilis voikaan tulla suloisista kahvikupeista, joista muistaa aikuisten juoneen aina mummolassa kahvit, tai kuinka aarteelta voi tuntua, kun löytää juuri samanlaisen lelun, kuin itsellään oli lapsena.

Nostalgia sananmukaisesti tarkoittaa koti-ikävää tai kotimaan kaipuuta. Yleisesti sitä käytetään tarkoittamaan tarkoittaa menneen ikävöintiä.

Muistelemme lempeällä kaiholla vanhoja aikoja, sisustamme kotiamme vanhoilla, kenties lapsuudenkodistamme löytyneillä tavaroilla ja tasaisin väliajoin pukeudumme entisaikoijen muoteja mukaillen.

Mutta mikä nostalgiassa sitten viehättää?

Siinä on jotain turvallista ja hektisenä aikana se edustaa tiettyä pysyvyyttä. Se kertoo tarinaamme ja luo juuremme näkyviksi.

Ja koska ihminen tarvitsee juuria ja kaipaa tarinaansa, miten ollaan tultu sieltä tähän, tietynlainen entisen ajan ihannointi tuntuu hyvältä. Se selittänee, miksi eri aikakausien trendit nousevat tietyille ikäryhmille uudelleen käyttöön – kuten nyt vaikka vahva retrohenkisyys sisustuksissamme.

Arabian kahvikuppi 8€ + tassi 8€, maatuska 6€, villapaita 5€, Sarpanevan kattila 30€, emalikattila 5€, Kesti-kattila Oriental 35€,  .

Minä rakastan sitä hetkeä, kun tekee jonkin mahtavan löydön kierrätyskeskuksesta tai vanhan tavaran liikkeestä. Viimeisin kalustelöytö oli retrotuoli ja sitä edellinen upea, upea lipasto Nauvosta. Retrotuolia lähdin etsimään vartavasten, lipaston löysin tuurilla.

Tuolin vuoksi ajettiin kaupasta ja kaupungista toiseen, ja silti oli suoranainen ihme, että se todella löytyi, kun sitä hakemaan lähdin. Yleensä tuntuu, että aina kun oikein etsimällä etsii, ei sitä oikeaa varmana löydy. Kadehdinkin aina tyyppejä, jotka vain löytävät jostain roskalavalta jotain vanhaa tanskalaista huippudesigniä. EI NIIN VOI OIKEASSA ELÄMÄSSÄ KÄYDÄ.

Kävin viime viikolla etukäteisihastelemassa Suomen Punaisen Ristin Kontissa torstaina 9.2.17 alkaville Retropäiville esille pantavia aarteita. Kontin Retropäiviä varten on otettu sivuun ihmisten lahjoittamia menneen ajan parhaimmistoa, ja nyt ne herkut tarjoillaan torstaina alkavilla Retropäivillä kaikissa Punaisen Ristin Kontti-kierrätystaloissa ympäri Suomea.

Esimerkiksi kuvissa näkyvät ihanat Arabian kahvikupit on Turun pisteessä hartaudella ja rakkaudella kerätty, jotta tarjolle on asettaa yksittäisten kuppien sijaan kerralla suurempi määrä (näissä kuvissa noin puolet kaikista). Miten nerokasta! Joku, joka haluaa juuri noita kuppeja sarjan, saa ne ilman kauheaa ravailua ympäri kierrätyskeskuksia!

Ja mitä vertailin internetwebsin hintoihin, kuppi-tassiparit ovat yli jopa puolet edullisempia Kontissa!


Retropäivillä esille nostetaan erityisesti 50-90-lukujen kodintavaraa, vaatteita ja huonekaluja.

Kontti itsessään on paikka, johon voi lahjoittaa hyväkuntoista, ehjää tavaraa, jotka sitten Suomen Punainen Risti myy eteenpäin kierrätystaloissaan. Sen tuotosta 50 prosenttia menee Punaisen Ristin paikalliseen ohjelmatyöhön, 25 prosenttia Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja 25 prosenttia Kontti-ketjun kehitystyöhön. Lisäksi Kontti työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden koulutkseen.

Minä ostin Kontista kuvissa näkyvät retrokattilat, maatuskat ja kuopuksen villapaidan. Hypistelin myös ihanan värikkäitä retrokankaita ja haaveilin muutamista lisäkalusteista (pari helmeä tuolia löytyi ja tuo ylhäällä kuvassa näkyvä pikkutaso), mutta realiteetit tulivat vastaan.

Vaikka kuinka uskon osaavani mitä vain jos vaan yritän, on meillä nytkin kaapissa Marimekon ihania retrokankaita, joille en ole kymmenessä vuodessakaan tehnyt mitään – koska en osaa. Kalusteitakaan alati ahtaammaksi käyvään asuntoomme ei enää mahdu. Ei, ennen kuin jotain on myyty pois, tai lahjoitettu vaikka Konttiin.

Lisäksi olisin todella halunnut suurena kuppifanina nuo kaikki Arabian suloiset kupit meille, mutta niitä ei meille vasta mahdukaan! Nytkin kaapissa on yli 40 muumimukia, joita vain lapsemme käyttävät. Äkkiä laskettuna eri tusinoita tai puolitusinoita on ainakin viittä eriä sarjaa Arabiasta, Marimekkoon ja ihan johonkin Indiskaan...

Joten voitteko pliis käydä ostamassa nuo kaikki ihanuudet puolestani torstaina pois! Samalla teette hyvää – niin monella eri tasolla.

Retropäivät järjestetään jokaisessa Kontti-kierrätystavaratalossa 9.-11.2.2017. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Hae

 

 

Ruokablogien kärki