Minä, Putouksen uusi käsikirjoittaja?

4.3.2018

Viikko sitten sain korvanappiini vihjeitä, että Maikkarilla esitettävässä, Suomen yhdessä suosituimmassa viihdeohjelmassa, Putouksessa, olis...

Viikko sitten sain korvanappiini vihjeitä, että Maikkarilla esitettävässä, Suomen yhdessä suosituimmassa viihdeohjelmassa, Putouksessa, olisi lainattu minun yhtä perheaforismiani.

Sketsihahmokisan Kikka Vaara, ilmeisesti väsynyttä äitihahmoa esittävä oli laulamiensa biisien välissä tokaissut tuon Mamma rimpuilee -blogista tutun "jos se ei ole norovirus, se on tavallinen ripuli" -perheaforismin.

Tuolloinhan tein aforismit kaikkien vanhempien iloksi ja onkin tietysti kovin imartelevaa, että tuotoksistani on tullut lentäviä lauseita siellä täällä heitettäväksi.

Aforismeja perheille -postaus on noussut tasaisin väliajoin sen tammikuun 2016 julkaisun jälkeen uudelleen interentissä ihmisten silmille, enkä ihmettele, sillä: Minä olen sinun Coelhosi, ei sinulta mitään puutu.

Sen verran syvällistä matskua.

En ole katsonut kokonaista Putous-jaksoa sitten ensimmäisen jakson, mutta eilen satuin katsomaan sivusilmällä perheen kanssa.

Sain huomata, että minähän olen näemmä yksi Putous-ohjelman käsikirjoittajista!

Putouksen toiseksi viimeisen jakson sketsihahmokissaosuudessa Kikka Vaara piti Joulupukin kuumalinja -tyyppistä ohjelmaa, johon kuvitellut äitihahmot soittivat ja kirjoittivat Kikalle kysymyksiään. Ns. tekstarikysymysten joukossa olikin minulle varsin tuttuja otteita:


No tämä oli helppo tunnistettava, aforismien jäljillä kun aikaisemminkin oltiin oltu.

Tässä Aforismeja perheille -postauksestani sama läppä:


Sitten samassa kohtauksessa tuli muutama muukin tutuhkon oloinen "tekstari":

Kuten tämä "Onko ok, jos syön salaa yksin pimeässä kokonaisen täytekakun ja itken sen jälkeen itseni uneen":


Tämä on tietysti asia, mitä me kaikki olemme tehneet, eikä sillä lailla mitenkään uusi, mutta kun kurkkasin vanhaa "Lue nämä" -sivupalkissani koreilevaa 16 vastausta juhlajärjestäjän keskeisimpiin kysymyksiin -postaustani, löysin yllättävän samankaltaisen kysymyksen sieltä, ihan viimeisenä:


Noh, sattumaa tietysti, kuten sanoin, kaikille meille on käynyt näin.

Aivan kuten näinkin, että ihmettelemme, miten esikoisen synttärit voivatkin olla ihan joka vuosi!



Ja:


Siitä minullakin on ollut ihan kokonainen postaus, koska onhan se nyt yllättävää!

Tällaista tämä äitiys on, samanlaisia kokemuksia meillä kaikilla! Sinulla, minulla ja... sketsihahmoilla.

Ihanaa, että olen voinut vaikuttaa niin monien elämään antaen vertaistukea, olkootkin sitten vaikka kuviteltu hahmo.

Ai niin! Internetistä löytyi vielä Kikka Vaaran vinkit tuoreille mutseille, mitkä on julkaistu Me Naiset -lehden verkkosivuilla.



Niissäkin oli jotain tuttua, heti otsikosta alkaen. Aikanaan innostin kaikkia Silmä tottuu -haasteeseen, jossa kehotettiin unohtamaan sotkuröykkiöt ja haastettiin kaikki mukaan totuttelemaan silmiä ja kasvattamaan sotkutoleranssia. Siihen lähtikin ilolla porukkaa mukaan ja homma levisi muissakin blogeissa ja somessa. Se oli hienoa!

On hienoa myös huomata, että sketsihahmokin on löytänyt haasteesta itselleen, ja etenkin näin muille jaettavaksi tämän hauskasti keksityn elämänasenteen.

Mutta oli Kikalla muitakin hyviä vinkkejä:


Oho, pari aivan tuttua:


Jälkimmäinen on toki yleisesti kuultu viisaus lapsiperheissä, eikä varsinaisesti mikään minun aivojeni tuotos. Jos tarkkoja ollaan, sen on aikoinaan joku lukijanikin heittänyt kommenteissa. 

Mutta tällaistahan tämä on! Samasa venneesä, kuten Kikkakin eilisessä jaksossaan sanoi!

Me Naiset -jutun lopussa oli muuten vielä meille kaikille tuttu motto:

Elikkäs:


No, mennään etiäppäin, niin kuin Kikkakin varmasti sanoisi.

Tämä on toki täysin sattumaa, mutta siis tiedättekö mikä Kikan kuvitteelisen miehen nimi on? 

No siis Jere. Aivan kuten minunkin mieheni – niin ikään Oulusta. Mutta ei kai kukaan nyt aivan koko Mamma rimpuilee -brändiä käyttäisi? Eihän? 

On kuitenkin todettava, että on todella harmillista, että Kikka Vaara putosi toiseksi viimeisessä jaksossa pois, sillä minulla olisi ollut vielä yksi hyvä aforismi Kikalle käytettäväksi viimeiseen jaksoon:



Ja sitten kun sielunsiskollani on se hauska "oispa kahavia" -hokema, niin tein mää hänelle vielä oman meeminkin! Kun nehän on kanssa niin hauskoja ja internetistä tuttuja:


Elikkäs, ei tässä muuta kuin ensi vuotta ja uutta kautta ootellen! Voin alkaa ihan Putouksen palakkalistoille!

Tiedätte mistä minut löytää! 

You Might Also Like

52 comments

  1. Ohhoh. Onpas todella törkeää toimintaa ammattilaisilta. Uskomatonta.

    VastaaPoista
  2. No huh! Melkoista! Ymmärrän sen, jos hakee inspiraatiota ympäröivästä maailmasta, mut nämä on suoraan kaikki sulta otettu, eikä edes yritetty tehdä omannäköistä. Tulee olo, et Alina Tomnikov on yöt läpeensä lukenut sun blogia ja tehnyt kynä sauhuten muistiinpanoja. No mut jos yhtään lohduttaa, ni oot melkoisen pätevä vitsin iskijä, koska sun jutut pääsee maamme suosituimpaan (?) viihdeohjelmaan 😊

    VastaaPoista
  3. "jos se ei ole norovirus, se on tavallinen ripuli" reps jos sä olet ton muka keksinyt.
    Anoppini käytti sitä 90luvun alussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan mikään ole uniikkia, kaikki tässä maailmassa on jo keksitty. Jokainen sointu, vitsi, kaikki. Mutta se ei ollutkaan pointti! :)

      Poista
    2. No mikä se oli se pointti sitten?? Kun mun mielestä monikin noista SINUN aforismeista (variaatiot niistä) on tuttuja itselleni jo 10 vuoden takaa kun oma lapsi oli pieni. Olenko mä nyt sitten yksi tämän blogin kirjoittajista??? Aika noloa, minun mielestäni, huudella kun ei ne uniikkeja/täysin sinun keksimiäsi olekaan. En ole aikaisemmin blogiasi lukenut, ja tämän jälkeen tuskin tulen edes vahingossa enää lukemaankaan.
      :)

      Poista
    3. Se on ihan okei, "Mielensäpahoittaja vol.297". Tietynlainen huumori ei toimi kaikille ja tämä ei selvästi ollut sinun juttusi tämä blogi. Se on pelkästään hyvä asia, että ne ihmiset joiden huumorintaju ja aaltopituus kohtaa blogin juttujen kanssa viettävät aikaa täällä. Ei sinun kannata arvokasta aikaasi itsellesi sopimattoman sisällön parissa viettääkään! :) Aurinkoista kevään odotusta!

      Poista
  4. Surkea esitys koko Kikka Vaara. Onneksi putosi pois. Ihmetellä sopii, kuka moista edes äänesti.

    VastaaPoista
  5. Ite olen kolmen lapsen äitinä käyttänyt lähes kaikkia noita "aforismeja", jotka ovat lapsiperheessä kun lapsiperheessä aika totta. En lähtis ihan luutulla vielä soittamaan, että olis Kikka niitä täältä käynyt kopsaamassa. Ne kun ovat aika yleismaallisia sanontoja, joille jaksaa jopa nauraa juurikin siksi, että ovat tuttuja. Samaa on paljon myös suosikkihahmossani Tanhupallossa, joka toistelee ihan vaan niitä kliseitä, joita lasten suusta ja muutoinkin on totuttu kuulemaan ja vitsi tulee siitä, että esittäjä on aikuinen. Joten ei nyt lähetä mieltä pahottamaan vaan annetaan "hyvän" kiertää :) Peace and love.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Joo, kaikki on jo tietysti keksitty! Kyse ei ole siitä! :)

      Poista
    3. Huvittavaa, että toitotat tuota lausetta että "kyse ei ole siitä", mutta et tuo mitään korviketta tai vastausta kysymykselle. Sketsihahmo käytti yleisiä sanontoja, jotka ei ole millään tavalla sinun. Aluksi uhosit, että ne on sinun keksimiä "perheaforismeja", mutta nyt kaikki onkin jo keksitty :))) Taisit haluta vaan huomiota omalle blogillesi.

      Poista
    4. "Huvittavaa, että toitotat tuota lausetta että "kyse ei ole siitä", mutta et tuo mitään korviketta tai vastausta kysymykselle"
      Mikä kysymys? Mikä postauksen pointti oli? Pointti oli tämä: Postaus oli huumoria, vitsailua aiheesta, joka oli totta: Hahmo on lukenut blogiani, ottanut ylös asioita täältä ja käyttänyt hahmossaan. Blogini käyttäminen hahmonsa juttujen lähteenä hän myönsi avoimesti, menikö se sinulta ohi? Ymmärrän, jos meni. Monet ovat ehtineet nähdä vain IL:n lööpin, mihin en edes ole antanut yhtään haastatteluani.

      "Sketsihahmo käytti yleisiä sanontoja, jotka ei ole millään tavalla sinun."
      Sketsihahmo käytti sanontoja – ja muuta materiaalia täältä – , jotka oli löytänyt blogistani.

      "Aluksi uhosit, että ne on sinun keksimiä "perheaforismeja", mutta nyt kaikki onkin jo keksitty :))"
      En ole uhonnut. Tämä postaus on kaikkea muuta paitsi uhoamista. Perheaforismit taas todella ovat tekemiäni: Niiden koko vitsi on tavallisten totuuksien ja asioiden vieminen aforismeiksi. (Tämä on hankala toki ymmärtää, jos ei tunne aforismiskeneä). Ja kaikki asiat todella on jo keksitty. Sinun kommenttisikin on jo aika usein "keksitty" täällä, kun luet kaikki kommentit.

      "Taisit haluta vaan huomiota omalle blogillesi."
      Aivan kuten ihan jokaisella postauksellani, joita olen täällä kohta viiden vuoden ajan kirjoittanut.

      Toivottavasti tämä Jallu vastasi kysymykseesi! Oikein ihania kevätpäiviä sinulle!


      Poista
    5. No,, tulen myöhässä keskusteluun niin kuin, joka asiassa🙈..
      Mutta meillä on kolme lasta ja itsellä kolme sisarusta ,,ja mummolla oli vielä enemmän,, mutta en ole kyllä kuullut noita aforismeja ,,ja itseasiassa tuo norovirus on tullut tutuksi vasta omien lasten (2000-luvulla syntyneitä).. ei mummoni eikä äitini puhuneet Norosta enkä ole edes päivökotitötinö -90-luvulla puhunut/kuullut koko norosta!?
      Et ammattia vaihdoin -99 ,, ja ensimmäinen noro iski meidän perheeseen kun kuopus oli joku 3-4kktta,,ja maattiin kaikki lattialla tai vessassa paitsi kuopus,, joka onneksi nukkui paljon eikä saanut sitä ..
      No se siitä Norosta,,,mut turha tai siis kurja tauti on..
      Ja jostainhan aina noi sketsin vääntäjöt varmaan löytää juttunansa, mutta hämmästyttävän paljon on Alinan roolihahmossa sun aforismeja!?
      Jos hän lukee vielä tätä niin voisitte keskustella sun osuudesta😊...kyllähän tässä on nyt joku mättää🤔

      Poista
  6. No ompa vakavaa..... nuo on kyllä semmosia juttuja, että meillä ainakin kyllä tulee sanottua ja ajateltua, vaikken oo tätä sun blogia lukematkaan ikinä ennen (nyt piti kattoa ihan iltalehden linkistä, että mikä blogi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän nämä vakavaa olekaan, päinvastoin, huumoria! Mutta Alina on lukenut, ja sen hän myönsikin jo! :)
      https://www.mtv.fi/viihde/ohjelmat/putous/uutiset/artikkeli/osa-alina-tomnikovin-sketsihahmo-kikka-vaaran-lausahduksista-peraisin-perheenaidin-blogista-pyydan-anteeksi-koko-sydamestani/6794198#gs.Fa=urqU

      Poista
  7. valtamedialla nähtävästi oikeus varastaa muiden juttuja maksamatta korvauksia

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Ihminen hänkin on. Minäkin varastan kaikkea netistä, mitä sinne porukka laittaa. Turha valittaa, mitäs olet laittanut. Tottakai tämä Alinakin olisi voinut sinuun vaikka ihan yksityisviestillä lähentyä asian tiimoilta, mutta tehty mikä tehty.

    VastaaPoista
  10. No eipä nuo "sinun" aforismitkaan mitään kovin originelleja ole! Saitpahan nimes iltalehteen ja blogillesi ilmaista näkyvyyttä! Mun mielestä Alinalla ei ole mitään anteeks pyydettävää. Hän kerto kun kysyttiin mistä on matskua keränny ja se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän mikään asia ole sellainen, ettei sitä olisi jo jossain keksitty. Kaikki on jo keksitty, joka ikinen juttu, sointu ja vitsi. Ihmisille tulee tuon tuosta samoja asioita mikeleen, eikä siltä voi välttyä. Eikä aforismipostauksessa ne aforismien tekstit oo se juttu, vaan se että ne on aforismimuodossa. Ihan varmasti joku jossain on sanonut ne kaikki joskus.

      Mutta se että sen ottaa noin suoraan blogista muutamasta eri postauksesta, eli pitää selvästi yleisesti sisältöpankkinaan blogia hahmon vitseille on eri asia. Eikä nämä aforismiin viedyt totuudet olleet ainoita, suoria lainauksia on myös ihan tavallisista teksteistäni. Ja Alina myönsi jo käyttäneensä blogiani pankkinaan, ei kai siinä ole sitten mitään epäselvyyksiä. :)

      Poista
    2. Olen kyllä ihan samaa mieltä! Ja minusta pelkkä myöntäminen, että kerännyt sun blogista, siis sullaha on sun kuviin ja kirjoituksiin tekijänoikeus! Ja vaikka kuka vööntäis, et joku on keksitty niin noin suorat lainaukset ja materiaalin kerääminen ilma, että olisi kysyn lupaa on mun mielestä kyllä ihan Norosta💩

      Poista
  11. Tuo viimeinen meemi on huippu ☺.

    VastaaPoista
  12. En oikein ymmärrä tätä. Eihän nuo sun letkautukset ole lainkaan omaperäisiä. Varsinkin tuo "rään syöminen kasvattaa vastustuskykyä" on ihan tieteellisesti todistettu fakta, ei mikään sinun tekijänoikeuksillasi varustettu vitsi. "Kaada vain sen verran maitoa, minkä jaksat lattialta siivota" ohjeisti äitini minulle jo 6 vuotta sitten, kuten myös "laita sen verran ruokaa, mitä jaksat ympäriltäsi siivota". Ihan yleisiä ajatusmalleja ja aforismeja, minkä vuoksi hiukan huvittaa, että omit ne nyt itsellesi ja vielä vähän ylimieliseen sävyyn: "katsokaa, minä olen nyt Putouksen uusi käsikirjoittaja!"

    Eniten kuitenkin huvitti tuo "Miten lapsen synttärit voivat olla joka vuosi?". Vanhempani ovat toitottaneet tuota koko elämäni ajan, ja mekin kaveriporukan kanssa ollaan vitsailtu siitä niin kauan, kun meillä on ollut omia lapsia. Ihan kuin tuo letkautus ei olisi ollut olemassa ennen sinun blogipostaustasi, joka on julkaistu 9/2017. :D

    Vaikka nuo lausemuodot olisi kopioitu blogistasi suoraan, niin älä hyvä ihminen luule, että olet keksinyt ne aivan itse. Suurin osa on ollut käytössä jo ennen sinun syntymääsi. Saanko kysyä, mikä tämän postauksen pointti sitten on, jos ei kerta kopiointi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olin tuloss kysyyn, että mistähän tässä sit mahtaa olla kyse, jos ei kerta kopioinnista?

      Poista
    2. Eihän mikään asia ole sellainen, ettei sitä olisi jo jossain keksitty! :) Kaikki on jo keksitty, joka ikinen juttu. Ihmisille tulee tuon tuosta samoja asioita mikeleen, eikä siltä voi välttyä. Eikä aforismipostauksessa ne aforismien tekstit oo se juttu, vaan se että ne on aforismimuodossa. Ihan varmasti joku jossain on sanonut ne kaikki joskus.

      Mutta se että sen ottaa noin suoraan blogista muutamasta eri postauksesta, eli pitää selvästi yleisesti sisältöpankkinaan blogia hahmon vitseille on eri asia. Eikä nämä aforismiin viedyt totuudet olleet ainoita – suoria lainauksia on myös ihan tavallisista teksteistäni. Ja Alina myönsi jo käyttäneensä blogiani pankkinaan, ei kai siinä ole sitten mitään epäselvyyksiä. :)

      Poista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Minkku! Eihän mikään asia ole sellainen, ettei sitä olisi jo jossain keksitty. Kaikki on jo keksitty, joka ikinen juttu, sointu ja vitsi. Ihmisille tulee tuon tuosta samoja asioita mikeleen, eikä siltä voi välttyä. Eikä aforismipostauksessa ne aforismien tekstit oo se juttu, vaan se että ne on aforismimuodossa. Ihan varmasti jonku mummo jossain on sanonut ne kaikki.

      Mutta se että sen ottaa noin suoraan blogista muutamasta eri postauksesta, eli pitää selvästi yleisesti sisältöpankkinaan blogia hahmon vitseille on eri asia. Eikä nämä aforismiin viedyt totuudet olleet ainoita, suoria lainauksia on myös ihan tavallisista teksteistäni. Ja hienosti Alina myönsi ja kaikki nyt ok!

      Laita sinä toki lähteet, mielelläni katson! :)

      Poista
  14. Onnea! Sait paskan blogisi paskalehtien otsikoihin! Koko maapallo ei pyöri sinun napasi ympärillä mutta onhan se ajan mukaista loukkaantua joka vitun asiasta :D ketään ei kiinnosta jos joku putoushahmo käyttää muka sun keksimiä juttuja.

    VastaaPoista
  15. Ihan yleisiä lausahduksia, sanontoja nuo ovat. Ovat olleet jo vuosikymmeniäkin, et voi sanoa että sinä olet ne keksinyt. Mutta tää on tätä nykyaikaa kun kaikesta pitää mielensä pahoittaa, päästävä sanomaan painava sana. Tietysti pitää huutaa niin että oma blogi saa julkisuutta. Kohta pyöritkin lehtien kannessa julkkis-bloggaajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole halunnut julkisuutta blogilleni. En tarvitse sitä, minulla on ollut tosi hyvä meininki jo vuosia ihan omien lukijoideni kanssa, jotka ovat ymmärtäneet myös tämän humoristisen postaukseni! :)

      Kyse ei ollut yksittäisistä lauseista, vaan ihan blogini pitämisestä materiaalipankkina. Sen Alina myönsi ja pahoitteli. En oikein ymmärrä tällaista puolestaloukkaantumista, kun oikeatkaan asianomaiset ei ole pahoittanut mieltään. Enkä minä ole missään kohtaa syyttänyt tai ollut pahastunut. Minun postaukseni oli humoristinen reagointi asiaan. Jos toinen saa käyttää blogiani vitsipankkinaan, enkö minä saisi myös vitsailla asiasta?

      Poista
  16. Pakko vielä kommentoida, vaikka en sinua tunnekaan, että vastauksistasi huokuu sekä aikuisuus että huumori. Ihan mahtavan hyvässä hengessä jaksoit näille kaikille vastata. Ehkä henkäsit syvään ja olit että no niin... vähän samaa kun välillä Tenavien kanssa. Mutta loistavasti tässäkin käy ilmi, miten erilaisia tyyppejä mahtuu mukaan ja sehän se vasta rikastaakin tätä matkaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  17. Oikeesti ihmiset! Luitteko te edes koko juttua läpi. En ole aiemmin tätä blogia lukenut, mutta kyllä mun korvaan teksti oli osittain huumorilla kirjoitettu. Saahan sitä ihmetellä jos omia kirjoituksia on selkeästi lainattu hahmon käsikirjoitukseen.

    VastaaPoista
  18. Herttileili mitä kommentteja! A-pu-va! :D
    Huumorin kukka on paras kukka. Se on ilmeisesti monelta mennyt herne nenässä ohi. Kuten myös lähdekritiikki.. Ei voi olla ok jos materiaalia ammentaa suoraan netistä. Ei hyväksyttävää millään muotoa missään taiteenlajissa.

    VastaaPoista
  19. Nyt kyllä ihan turhaan ihmiset ymmärtäneet väärin tekstin ja vetäneet herneen nokkaan! Eihän tuossa ollut mitään negatiivista vaan huumorilla kirjoitettu. Onhan se selvää, että kaikki on keksitty ennen. Mutta jos blogiin ne on suht vasta kirjoitettu ja hahmon tekijä on sieltä monta eri kohtaa ottanut käyttöönsä niin silloinhan hän on juuri blogia käyttänyt pohjana.

    VastaaPoista
  20. Small businesses vs enterprises revolve around the application of the engineer, as they do not have to care about the company per se. In truth, though, their reputation is on the line.

    VastaaPoista
  21. Situs Joker Gaming ini tersedia puluhan permainan slot online dan juga permainan tembak ikan. Untuk memainkannya sobat hanya perlu menggunakan 1 user id saja sebab sudah dikemas dalam satu akun permainan.
    Slot Joker Gaming
    Slot Online
    Slot Joker123
    Joker Gaming
    Joker123

    VastaaPoista
  22. Thanks for sharing a great article.
    You are providing wonderful information, it is very useful to us.
    Keep posting like this informative articles.
    Thank you.

    PLEASE VISIT MY WEBSITE TO

    joker123 slot
    joker123 gaming
    slot joker123
    joker123
    joker slot
    joker123 online
    apk joker123
    joker123 apk download
    judi slot joker123

    VastaaPoista
  23. This is well written post. I found very useful blog on your site. I have bookmarked your site and mumtaj blog, There are really amazing post.

    VastaaPoista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Thank you so much for providing good quality information. I think it would not have been easy to collect this information and organize it in an easy to understand way.
    sexologist in delhi

    VastaaPoista
  26. I like your all post. You have done really good work. Thank you for the information you provide, it helped me a lot. I hope to have many more entries or so from you.
    Imposition Wizard Crack

    DeepL Crack

    reWASD Crack

    Luminar Crack

    iMyFone AnyTo Crack

    VastaaPoista
  27. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and wonderful design.
    VMware Workstation Pro Crack
    HMA Pro VPN Crack
    FIFA Crack
    Lantern Pro Crack
    LetaSoft Sound Booster Crack
    Nicepage Crack
    Movavi Video Editor Plus Crack
    Football Manager Crack
    HitPaw Watermark Remover Crack
    TapinRadio Crack

    VastaaPoista
  28. wow, your article is very informative. i really enjoyed your blog. Z3x samsung tool pro edition crack

    VastaaPoista

Hae