Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Unelmieni kulhoruoka: Herkullinen teriyaki-tofu villiriisi-hernepedillä

11.9.2018

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GoGreen & Suomen Blogimedia . Ensinnäkin: Luulitko, ettei tofusta voi saada herkullista? Jatka lukemista. To...

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GoGreen & Suomen Blogimedia.

Ensinnäkin: Luulitko, ettei tofusta voi saada herkullista? Jatka lukemista.

Toiseksi: Rakastan kulhoja. Niitä posliiniesineitä, mutta myös sitä ruokalajia, bowleja. Tiedän, tiedän, olen jonkun valovuoden taas trendistä perässä, mutta kun täällä Turussa vähän kestää, ennen kuin ravintolat ymmärtävät halujeni päälle – joita en itsekään siis vielä tiennyt.

Nykyään Turussa saa kulhoruokia noin kolmesta paikasta ja voin kertoa, että ne annokset olen syönyt jo useaan otteeseen. Niin ihania kuin ne ovatkin, tuli silti olo, että haluan tehdä version myös itse. Unelmieni kulho, tiedättehän.


Kulhoissa parasta taitaa olla se, että niihin voi laittaa mitä vaan. Kaikki ihanat raaka-aineet somasti sekaisin ja hyvää on. Omia lempijuttuja kulhoissa – niiden varsinaisten täytteiden lisäksi – on jokin soijatyyppinen kastike, majoneesi ja tietysti riisi, jonka päälle kaikki kasataan.

Valkoinen riisi on ihanaa ja voisin syödä sitä aina, mutta ehkä sille voisi olla joku ns. fiksumpikin vaihtoehto?

JA ONHAN SILLÄ!

Ainakin kaksi: GoGreenin uudet luomusekoitukset Riisi & Herne sekä Kvinoa & Kikherne. Molemmat ja varsinkin ne yhdessä tekee kulhosta ihanan. Eikä vain ihanan makuisen, vaan helposti ja nopeasti pikkuisen ravinteikkaamman.


Sitä aina kuulee sanottavan, ettei tofu maistu miltään ja se on vain semmosta kumia. Joo, nii ne ei ole maistaneet tätä tofua, juuri tällä maailman ihanimmalla soosilla! Lupaan, että tämä maistuu.

Sääntö nro. 1: Tofu ei saa olla märkää. Sen suurimmat nesteet pitää imeyttää pois siitä.

Itse leikkaan aina tofulevyn ohuemmiksi levyiksi (kolmeen osaan) ja painelen ensin suurimmat nesteet vaikkapa talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Sen jälkeen vielä jätän nesteet imeytymään uuteen paperiin siksi aikaa, kun pilkon muita aineksia* ja teen teriyaki-kastiketta.

Täydellisen ihana teriyaki-kastike tofulle:
(noin neljän nälkäisen aikuisen tarpeisiin)
4,5 rkl hyvää soijakastiketta
2-2,5 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
1,5 rkl valkosipulia raastettuna (noin kolme tosi isoa kynttä)
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

+ 2 tl maissitärkkelystä ja 1 dl vettä

+ Paketti maustamatonta tofua

1. Sekoita teriyaki-kastikkeen ainekset sekaisin
2. Pilko kuivattu tofu kuutioiksi
3. Paista tofukuutiot kuumalla pannulla, esimerkiksi kookosrasvassa
4. Kun tofukuutiot ovat saaneet väriä ja rapsakkuutta pintaan, nakkaa noin 2/3 teryaki-kastikkeesta mukaan ja pyöritä hetki tofuja kastikkeessa (loput soosista lisätään valmiin kulhon päälle)
5. Lisää lopuksi maissitärkkelysseos (tai osa siitä) seoksen suurustamiseksi

*Kulhon muut ainekset:
Punakaalia
Avokadoa
Kirsikkatomaattia
Lehtikaalia paahdettuna ( uunissa: öljyä, vähän suolaa, 150 astetta, 20 minuuttia)
Pavut (ostin torilta suomalaisia papuja ja keitin kokonaisina muutaman minuutin suolavedessä, mutta tähän käy myös vaikka härkäpavut)
Tuore chili
Seesaminsiemeniä päälle
(Näitä kaikkia ei tarvita kerralla, jos tuntuu paljolta, vaan osakin täytteistä riittää!)

+ Majoneesi, esimerkiksi vegaaninen chilimajoneesi
+ GoGreen Riisi & Herne tai/ja Kvinoa & Kikherne -seosta paketin annostusohjeen mukaan

Keittoaika seoksissa on vain kymmenen minuuttia, joten ne ehtii valmistaa kun tofut ovat jo paistumassa ja muut ainekset valmiiksi pilkottu!


Tykkään koota kulhon siten, että alle laitetun riisiseoksen sisään teen ikään kuin majoneesipesän, joka paljastuu kulhoa kauhoessa. Muut raaka-aineet voi koota omiin osioihinsa riisin päälle.

Valmiiksi kootun kulhon päälle jokainen voi lisätä lopusta teriyaki-kastikkeesta oman makunsa mukaan. Myös pelkkä soijakastike toimii, mutta ai hyvä jumala tämä teriyaki-kastike on taivaallista.

Kulhon voi tehdä yhden ison, koota jokaiselle omansa tai tehdä kulhobuffan, jossa kaikki ainekset on erikseen pienissä kulhoissa ja kaikki saa rakentaa omansa. Viimeisin vaihtoehto on itselläni harkinnassa esikoisen synttärijuhlille!

Lue myös:
Punajuuripestoipitsa 
Perinteisen makuinen kasvisnakkikastike

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Ihana respeti, kokeilen! Mutta kerropa mistä Turussa saa (hyviä) kulhoruokia? Ei ole tullut vielä vastaan, itsekin myöhäisherännäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fontanasta saa kulhoa, Kadossa on välillä lounaalla kulhoannos ja sitten Powaussa syön noin kolme kertaa viikossa kulholounaan! :D

      Poista
  2. Moi! Tuleeko soijakastiketta ja riisiviinietikkaa tosiaan noin hurjasti kastikkeeseen? Vai pitäisikö olla mittana ruokalusikka?

    VastaaPoista
  3. Hei! Olen tykännyt kovasti kaikista ruokaresepteistäsi ja kokeilin myös tätä viikonloppuna. Tosin sillä desilitrojen mitoituksella.�� Yskin ruokaa syödessäni ja ajattelin, että tätä ei kyllä tarvitse tehdä uudestaan. Onneksi tulin tsekkaamaan tämän uudestaan ja pitää kyllä kokeilla vielä oikeilla mitoilla. ��

    VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki