Pottahommat ekalla nappiin

3.10.2013

Käyttöönottoon pääsyä odotellut potta haettiin eilen sisälle vintiltä. Olemme saaneet potan jo lapsen syntymän aikoihin, ja nyt lapse...Käyttöönottoon pääsyä odotellut potta haettiin eilen sisälle vintiltä. Olemme saaneet potan jo lapsen syntymän aikoihin, ja nyt lapsen ollessa vuoden, ajattelin aloittaa potan ja lapsen tutustuttamisen toisiinsa. 

Pottatreenit aloitettiin aamupalan jälkeen, mikä meillä on otollinen aika pottasisällön saamiseksi. En ollut ollenkaan perehtynyt miten treeni olisi hyvä aloittaa, mutta koirankasvatusmetodeita soveltaen ajattelin, että potasta kannattanee tehdä kiva paikka lapselle ja siihen tutustuminen kannattaa aloittaa hiljalleen ja lapsen ehdoilla.

Siinä kohtaa kun meinasin mennä hakemaan herkkupaloja palkinnoksi, tajusin, että kaikkia koirankoulutuskonsteja ei tarvinne soveltaa lapseen.

Sen sijaan keräsimme leluja ja pari lempikirjaa lähettyville. Potan ollessa lapselle ilmeisen mukava istumapaikka, söipä hän banaaninkin siinä ollessaan. Kun potalla olo meinasi käydä tylsäksi, ja koska tiesin, että isompi hätä on aivan varmasti tuloillaan, yllytin lasta vielä istumaan tovin potalla Uki-piirrettyä Youtubesta näyttäen.


Olin aivan varma, että tämä menee ykkösellä nappiin ja hätä saadaan pottaan. 

Kaikista äidin kommervenkeistä huolimatta, lasta ei ihan noin vain suostuteltu asioimaan pottaan. 

Lopputulos: Pissa lattialla, kakka vaipassa, potta tyhjä.

Otetaan huomenna uusiks.


You Might Also Like

8 comments

 1. Kyllä se siitä ajallaan! :) Meidän poika 1v3kk huutaa kun joutuu potalle, tykkää kyllä tutkiskella ja leikkiä potan kanssa, vaan siinä istuminen ei oo kivaa. En oo väkisin viitsinyt sitten yrittää, kyllä sen aika tulee. :) Teillä nyt on istumisenkin kannalta jo parempi tilanne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tässä hätä ole. Pikkuhiljaa totutellaan ja reenaillaan. Ja tosiaan, ei väkisin yritetä mekään, kyllä se sieltä tulee kun on tullakseen! :) Tsemppiä teidänkin pottailuun!

   Poista
 2. Meillä potta on tällä hetkeläl nounou. Jäbää on siinä istutettu puolesta vuodesta eteenpäin, mutta nyt viimeiset pari kuukautta on ollut sitä, ettei ihan millään malttaisi siinä istua. Kivempaa on viilettää pakarat paljaana pitkin kotia ja pissiä esim. olohuoneen lattialle. Myös kylppärin nurkassa oleva shampoohylly on jännä paikka, sen antimia tutkiessa saattaa myös pissiä kylppärin lattialle. Sinänsä ookoo, että on aika helppo siivota.

  Että ei se pottailu mee aina putkeen vaikka sen alottais kuin aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha! Ei se helppoa oo. Ja onhan se nyt hauskempaa juosta ja pissiä mihin sattuu..

   Kyllä se sieltä vielä tulee, ollaan luottavaisin mielin!

   Poista
 3. Mä jo pelästyin, että oikeestiko teillä vedettiin pottailut kuosiin thuosta nuin vain - se olis jo suorastaan väärin ;) Heh.

  Kaikki oppii omalla ajallaan. Pojat kuulemma keskimäärin hitaammin kuin tytöt. Meillä poitsu jätti vaipat asteittain. Reilu kaksvuotiaasta on ollut ilman vaippaa aina kotona, ulkoiluvaippa jätettiin pois 2v4kk iässä ja kokonaan päiväkuivaksi oppi 2v5kk ikäisenä. Yövaippa jäi pois joskus kesän alussa. Näin täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis toi eka laini on ihan oikeasti vitsi. Ihan ihan oikeasti :)

   Poista
  2. Hehehee, tajusin! :D
   Ei kait näistä kannata ressiä repiä, enkä kyllä revikään. Huvittaa vaan omat oletukset! Enkä mä missään nimessä kuivaksi oppimista kuvitellutkaan tapahtuvan aikoihin, mutta ajattelin että kakat ois vaikka kiva saada pottaan. Niitä kun ei enää kauan huvittais hinkata pepusta irti! Haha!

   Poista

Hae