Olipa kerran lumi ja leikit

2.2.2014

Ja niin koko perhe heräsi aamuseitsemältä, ikkunanverhot avattiin ja kaikki tuijottivat innoissaan ulos ikkunasta: "Katso lapseni, vih...

Ja niin koko perhe heräsi aamuseitsemältä, ikkunanverhot avattiin ja kaikki tuijottivat innoissaan ulos ikkunasta: "Katso lapseni, vihdoin niin paljon lunta, että pääsemme pulkkamäkeen!", äiti hihkaisi toiveikkaana. "Haetaan joululahjaksi saatu pulkka kellarista ja lähdetään mäkeen. Sinä saat istua pulkassa, ja äiti ja isi kävelevät", äiti kertoi lapselle. "Ja kun pääsemme perille, liu'utaan hurjaa vauhtia mäkeä alas!", isä jatkoi innoissaan. 

Lapsi, isä ja äiti nousivat verkkaisesti ylös sängystä ja aamun askareet aloiteltiin. Kahvia keittäessä ja aamun sämpylöitä paistaessa, ajatuksissa siinsi jo vauhdikkaat mäet, pöllyävä lumi ja lapsen riemunkiljahdukset. Aamupala syötiin, ja sitten oli aika valmistautua lähtöön. "Jee, aura-auto ei ole vielä ehtinyt käymään, pääsee pulkalla hyvin menemään!", äiti hihkui. "Lähdetään äkkiä, nyt ulkovaatteet niskaan!".Vanhemmat aloittivat tohinalla lämpimien ulkovaatteiden etsinnän. Sopivat kerrastot löytyivät pian ja perhe alkoi pakkautumaan vaatteisiin. Jostain tuntemattomasta syystä lapsi kuitenkin alkoi kiukuttelemaan pukemista vastaan, vaikka vanhemmat yrittivät selittää kaiken kivan olevan ulkovaatteiden pukemisen päässä. "Mennään pulkkamäkeen, se on hauskaa kulta", yritti äiti.

Kohta perhe pääsi ulos ja matka alkoi. 
Täydellisen tyyni sää, sopiva kylmyys ja pieni suloinen lumisade. Ei aikaakaan, kun porukka oli mäellä ja lumileikit saattoivat alkaa. Huoletonta lumessa kierimistä, lumen pöllyttelyä, alas leijailevien lumihiutaleiden pyydystämistä kielelle, lumienkeleitä ja ilon kiljahduksia. 

Äidillä.

Lasta ei voinut vähempää kiinnostaa koko lumi tai leikit. 
Lähdettiin kotiin. 


You Might Also Like

2 comments

 1. :D no just näin!

  Yksi ystäväni kertoi myös hiljattain mulle, että oli lähtenyt 2,5 -vuotiaan poikansa kanssa pulkkamäkeen. Kerran olivat laskeneet mäen alas ja sen jälkeen poika oli kysynyt "voidaanko mennä tuonne kuusen juurelle leikkimään, että grillataan makkaraa?"

  Ja niin he olivat sitten menneet. He olivat "grillanneet" makkaraa tunnin verran jonka jälkeen teki mieli lähteä jo kotiin.

  Pulkkamäki taitaa olla so last season :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! Se on just tätä kun vanhemmat ovat enemmän tohkeissaan jostain ja sitten lapsi haluaa tehdä jotain ihan (älyvapaata) muuta! :D

   Tänään käytiinkin heti uusiks. Yrittänyttä ei laiteta sano mamma lumessa...

   Poista

Hae