Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Taaperoagilitya ihmemaassa

7.4.2014

Jostain syystä minulla on mennyt aivan ohi, että meillä Turussa järjestetään joka sunnuntai jotain näin upeaa – ja vielä aivan ilmaiseksi! Y...

Jostain syystä minulla on mennyt aivan ohi, että meillä Turussa järjestetään joka sunnuntai jotain näin upeaa – ja vielä aivan ilmaiseksi! Ympäri Turkua on sunnuntaisin yhdeksässä eri paikassa Lasten liikunnan ihmemaa, mihin voi osallistua 1–12-vuotiaat lapset vanhempineen. Meidän puolitoistavuotias on paikoittain täysin maaninen kiipeilijä, juoksija ja yleinen rössyilijä, joten tällainen ihmemaa tuli kuin tilauksesta sunnuntaipäiviämme ilahduttamaan.

Monesti lastentapahtumat järjestetään heti aamupäivästä, jolloin ainakin meidän päivätirsarytmillä se tarkoittaa, ettemme voi osallistua juuri mihinkään. Meillä kun rössypena menee nukkumaan päiväuniaan vähän ennen puoltapäivää ja herää kahden–kolmen maissa. Tämä meno sen sijaan alkaa vasta 16.30, joten meillä on siihen mennessä hyvin ehditty jo nukkumaan päiväunet, syömään ruoka, ja vielä jää hyvin aikaa siirtyä mestoille. Hallin ovella oli jo jono, kun me muina innokkaina saavuimme kymmenen minuuttia etuajassa paikalle. Kun kello löi puoli viisi, lapset aikuisineen päästettiin sisään, ja kaikki olivat ennätysnopeasti kuoriutuneet ulkovermeistään. Suuri Kupittaan urheiluhalli oli hetkessä täynnä touhottavia kanssarössyilijöitä, ja koko kenttä täyttyi muurahaiskekoa muistuttavaksi hässäkäksi. Lapset kirmasivat aikuiset kannoillaan kohti pomppupatjoja ja taitoratoja. Hyvä että pipot ja kengät ehdittiin riisumaan, kun meidänkin taapero oli jo kovaa vauhtia matkalla myllertämään. 

Äkkiä ajateltuna voisi kuvitella, että kouluikäiset ja taaperot pomputtelemassa samoja palloja ja hyppimässä samoissa pomppulinnoissa saattaisi olla turhan holtiton yhdistelmä. Siltä se ei kuitenkaan vaikuttanut, vaikka pallot lenteli sinne tänne, ja vaikka liikunta tapahtui "omalla vastuulla", kuten kylteissä painotettiin. Viimeistään ikäryhmiin jaotellut pomppimisvuorot pitivät huolen, ettei liian vaarallisia tilanteita päässyt syntymään eri ikäisten lasten kykyeroista johtuen.


Kaikissa Liikunnan ihmemaissa on myös pieni buffet, missä voi käydä tankkaamassa eväät kiduksiin. Kupittaan urheiluhalli oli mukavan laaja paikka, ja osa kaikesta hauskuudesta olikin vain kirmailla juoksemisesta innostuneen taaperon kanssa hallin päästä päähän. Vastikään hyppimään harjoitellut rössypentti hihkui onnesta päästessään harjoittamaan hyppytreenejään pehmeälle alustalle.

Liikunnan ihmemaassa saa riehua iltaseitsemään saakka, ja yllätyksekseni myös me olimme melkein valomerkkiin saakka leikkimässä. Illan viimeiset polkumopoajelut ja pomppupatjalla juoksentelut tosin alkoivat jo aiheuttamaan pieniä väsymysitkuja, eikä loppujen lopuksi enää kävelykään meinannut onnistua kaatumatta. Uni tuli kotona arvatenkin aika pian – ja ihan koko posselle.


You Might Also Like

11 kommenttia

 1. Mahtavia kuvia! Onpa kiva, että siellä järjestetään tuollaista toimintaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Mä oon tosi ylpeä meidän Turusta tämän asian kohdalla! :)

   Poista
 2. Me ollaan nyt käyty poikien kanssa pari vuotta aktiivisesti Liikunnan ihmemaassa - tosin käytännön syistä Ilpoisten palloiluhallilla. Mun kunto kun en kestäis kahden eri suuntaan juoksevan perässä menoa,eikä hermot sitä että vähän väliä ois jompikumpi hukassa :D. Toi on kyllä aivan loistava palvelu - meillä poikien (3 ja 6) suurin onni on,kun ollaan päättymiseen asti paikalla ja pääsevät keräämään patjoja ja kärryn päälle kyyttiin. Kupittaalla sekin riemu taitais jäädä väliin...

  VastaaPoista
 3. Me ollaan nyt käyty poikien kanssa pari vuotta aktiivisesti Liikunnan ihmemaassa - tosin käytännön syistä Ilpoisten palloiluhallilla. Mun kunto kun en kestäis kahden eri suuntaan juoksevan perässä menoa,eikä hermot sitä että vähän väliä ois jompikumpi hukassa :D. Toi on kyllä aivan loistava palvelu - meillä poikien (3 ja 6) suurin onni on,kun ollaan päättymiseen asti paikalla ja pääsevät keräämään patjoja ja kärryn päälle kyyttiin. Kupittaalla sekin riemu taitais jäädä väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hieno juttu kaupungilta! Me mentiin muina miehinä heti suurimpaan mestaan, mutta voi olla että tulee testattua muitakin paikkoja tässä :)

   Poista
 4. Kiva paikka, oispa ollut tuollaista kun mun sällit oli pieniä..

  hei- vastasin viiden kysymyksen haasteessen, vihdoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tosi mainio homma tämä!

   Hyvä, määpä tuun kattoo! ;)

   Poista
 5. En ole hoksannutkaan ennen, että olet Turusta, kivaa! Välillä tuntuu, että Turku on bloggaamisen osalta niin kuollut paikka.

  Mekin ollaan löydetty Ihmemaa, tosi kiva keksintö kaupungilta. Ja kiva on blogisikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl maar määki Turuus (ja muut Turku-kliseet) :D Nii ja kiitti! Ehkä törmätään joskus ihmemaassa!

   Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki