Vauvaviikko – kulttuuria ja taidetta vauvoille ja taaperoille

Hyvä hyvä meijän Turku taas ! Tällä viikolla Turussa vietetään vauvaviikkoa, mikä tarjoaa kulttuuri- ja taide-elämyksiä vauvoille ja taapero...

Hyvä hyvä meijän Turku taas! Tällä viikolla Turussa vietetään vauvaviikkoa, mikä tarjoaa kulttuuri- ja taide-elämyksiä vauvoille ja taaperoille. Vauvaviikko on suunnattu 0-3-vuotiaille lapsille, ja sen tapahtumat ovat täysin ilmaisia. Suurin osa ohjelmasta järjestetään Vanhalla Raatihuoneella ja Brinkkalan talossa.


Me suuntasimme heti aamusta Seikkailupuistoon, missä piti olla ohjelman mukaan sirkuskoulua. Olimme jo innokkaina paikalla hyvissä ajoin sirkusbiisiä hyräillen, mutta valitettavasti sirkuskoulun vetäjää ei kuulunut. Menimme vielä kyselemään sirkuskoulun perään Seikkiksen toimistosta, eikä sieltäkään osattu luvata vetäjän tulevan varmasti. Ehdottivat odottelemaan hetken, josko vetäjä saataisiin paikalle. Odottelimme 20 minuuttia, ja sitten päätin että lähdemme kohti seuraavia ohjelmia.

Katsoin ohjelmasta, että kymmeneltä alkaa Brinkkalassa – siellä joulurauhan julistus -mestassa – Musataikaboxi, ja päätimme ajella sinne. Vasta perillä hoksasin, että taikaboxi olikin vauvoille, ja se tarkoitti muskaria. Nooh, me muina taaperoina ässähdimme rinkiin mukaan ja mentiin ihan vauvoista. Tai ei, mutta hyvin meidät otettiin vastaan. Taapero tosin ei halunnut lentää kuin pörriäinen, soittaa rytmimunaa kuin hiirulainen, kipautella kepeästi kapukoilla tai tehdä muutenkaan mitään, mitä oli tarkoitus. Me pääosin siis katselimme, mitä ne vauvat tekivät. Vähän meinasi taaperoakin hymyilyttää, kun äidin etusormista tehty sarvipääöppiäinen (vai mikä lie) kutitti masua ja kaikki hihkuivat yhteen ääneen "hui!".

Tämän jälkeen otimme suunnan kohti Vanhan Raatihuoneen kolmoskerrosta, missä oli leikkihuone ja taaperotanssia. Leikkihuoneessa oli pehmokylpyjä, leikkikaluja ja temppurata. Taaperotanssia aloitimme, mutta taapero tykkäsi mielummin käpytellä eri suuntaan kuin muut ja heittäytyä vatsalleen. Tavallaan tanssia sekin, jotain breikkimuuvsseja kenties. Kakkoskerroksessa on muuten hiljainen huone, mihin pääsee pötköttelemään tai syömään ja rauhoittumaan. Me jätimme hiljaisen huoneen tällä kertaa väliin ja lähdimme kotiin päikkäreille.

Vaikka ensimmäinen aamupäivämme kulttuurin ja taiteen parissa ei sujunutkaan aivan Louvren tyyliin, eikä meistä vielä tänään tullut Cirque du Soleilin uusia jäseniä, aiomme sinnikkäästi suunnata takaisin taaperotaiteen pariin heti huomenna. Tällaiset ovat mahtavia juttuja kaupungissamme.

Tulkaa hei kaikki muutkin varsinaissuomalaiset ja huudeilla pyörivät! Vauvaviikon Facebook-sivut löydät täältä.

Hyvä hyvä meijän Turku!

You Might Also Like

2 comments

 1. Onpa kivaa! Varsinkin, kun nää taaperot on just tollasia, haha :) Ihan mahtava muuten toi vika kuva teidän ukkelista pikku pipo päässään.

  Yksi pieni omanapainen jakaminen tähän kohtaan: me käytiin Levillä katsomassa poroja. Esikoinen totesi, että kyseessä on aasi, kuopus, että hauva. Ja sitten paikalle pelmahti kissa, jota molemmat huokailujen ja innokkaan hölinän saattelemana silittelivät, paijailivat ja jahistivat minkä ehtivät. Porot siinä seisoa tönöttivät vieressä ilman minkäänlaista huomiota. Että kyllä kannatti lähteä ihan Lappiin saakka kissoja katsomaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha! Aasi ja hauva! Kyyyllä kannatti lähteä, onhan ne Lapin kissat ihan eri maata :D

   Sen vikan kuvan kuvateksti vois olla vaikka "En." ;)

   Poista

Hae