Rooman matkavinkit jakoon!

15.7.2014

Hii-haa! Se on viisi yötä enää, kun tämä posse suuntaa Roomaan. Olen tässä jo ehtinyt googlailemaan yhtä jos toistakin matkaan liittyvää asi...

Hii-haa! Se on viisi yötä enää, kun tämä posse suuntaa Roomaan. Olen tässä jo ehtinyt googlailemaan yhtä jos toistakin matkaan liittyvää asiaa, mutta muutamia juttuja on, mitä ei Googlestakaan tahdo löytyä kunnolla. 

Sain tärkeää tietoa Turun Pizzariumin tyypeiltä raskaana olevan ruokailuhommiin liittyen Italiassa. Tässä asiassa mä tykkään Twitteristä paljon: kontaktin saa suoraan ja usein nopeasti haluamaansa tahoon. Passiin liittyvissä probleemeissa sain muuten validimpaa tietoa Twitterin Turun poliisilta, kuin poliisin nettisivuilta. Mahtavaa, kiitti tyypit avusta!

Nyt ajattelinkin hyödyntää tätä omaa väylääni ja fiksuja lukijoitani kysymällä parhaat matkavinkit lapsiperheelle Roomaan. Että siis mihin kannattaa ja ei kannata lapsen kanssa mennä? Onko Roomassa leikkipaikkoja lapsille – tuo tapero kun janoaa leikkiä ja leikkiseuraa – ja onko jotain kulkuneuvovinkkejä rattaiden kanssa matkustaville? Maksaako muuten rattaiden kanssa kulkeva erikseen, vai onko Italiassa sama systeemi kuin Suomessa? Ja sitten kaikki parhaat ravintolavinkit kehiin myös! 

Me asumme Trasteveren kaupunginosassa, koska sitä kehui kaveri jos toinenkin ihanaksi, lähes turistivapaaksi alueeksi. Siellä ei kuulemma turistimenuja turistihintoineen näy. Myös ostosten tekeminen on siellä edullisempaa kuin ytimessä.


Kokemuksia ja tietouttanne Roomasta kaivataan tänne, ekaa kertaa lapsen kanssa Tukholmaa kauemmas matkustaville. Tai vaikka et olisi juuri Roomassa matkustanut, myös muut, yleisluontoiset matkavinkit tulevat tarpeeseen.

Lisäksi kaikki lentokonematkavinkit ovat tervetulleita. Millä olette viihdyttäneet taaperon pysymään aloillansa koneessa?

You Might Also Like

9 comments

 1. Colosseum pitää ehdottomasti nähdä, vaikka se ei ihan täysin esteetön (muistaakseni) ollutkaan. Ei kuitenkaan paljoa rappuja/käveltävää, lapsikin varmaan jaksaisi ja yks raskaana hilluva mutsi myös :)

  Ja kyllä sinne Pietarinkirkkoonkin kantsii lapsenkin kanssa mennä, sen verran vaikuttava mesta! Ja niin paljon väkeä ettei kukaan varmasti kiinnittäisi huomiota vaikka lapsi päättäisi just sillon vetää kilarit :D Itse kiipesin myös kirkon katolle, mistä oli mielettömät näkymät yli Rooman. Tänne pääsi myös osan matkaa hissillä (saatoin itsekin käyttää tätä tsäänssiä, kröhöm)!

  Villa Borghesessa tuli myös käyskenneltyä, varmasti näin keskikesällä aivan ihana chillailupaikka! Täältä löytyi myös eläintarha, ymmärtääkö teidän käppänä sellaisten päälle?

  Oikein ihanaa matkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Joo Colosseum on must! Ja se kirkko! Niin ja tuo puisto kuulostaa ihanalta, sinne on pakko päästä! Kyllä tuo käppänä jo eläinten päälle saattaa ymmärtää, ja ymmärtääkseni tuo tarha on ihan sellanen eettinenkin paikka? On pelastettuja eläimiä jne? Kun mulla tulee muuten paha mieli! ;)

   Poista
  2. Tuosta eettisyyshommasta en nyt mene ihan takuuseen, en ainakaan muista että sitä olisi kauheasti siellä mainostettu? Coolimpia eläimiä siellä ainakin oli kuin meidän Korkeasaaressa, esim norsu, kirahvi ja virtahepo!! Mutta miinuspuolena häkit/aitaukset olivat paaaljon pienempiä kuin meillä, siitä tuli itselle vähän paha mieli :/

   Poista
 2. http://blogit.kaksplus.fi/suomiaitinewyorkissa/2014/04/08/vauvan-kanssa-lomalle-12-vinkkia-lentomatkalle/ http://blogit.kaksplus.fi/suomiaitinewyorkissa/2014/04/22/10-vinkkia-mahtavaan-lomamatkaan-vauvan-kanssa/ tässä pari linkkiä Suomi äiti New Yorkissa blogiin jossa oli tästä asiasta kattavat ja hyvin suunnitellut listat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kiitos! Noi oli vähän vauvapainotteisia, mutta sain bongattua sieltä meillekin kätsyä! :)

   Poista
 3. Olimme kesäkuussa Espanjassa viikon lapsemme 1v 7kk kanssa ja ekaa kertaa lentokoneessa siis. Hyvin meni, vaikka etukäteen kuulukin pelottelua korvakivuista ym. Kannattaa Hki-Vantaalla hyödyntää lapsiperheen turvatarkastus- ei jonoja!! Koneessa meillä oli mukana lapsen lemppari-smoothia, jota veteli tyytyväisenä pillillä, kun kone alkoi nousta ja laskea. Keskittyi siihen :). Kannattaa antaa lapsen touhuta vanhempien sylissä siihen saakka, kun on ihan pakko laittaa vöihin. Kaikinpuolin sujui hyvin. Lapsi lähinnä ihmetteli koneessa ollessaan ympärillä olevia ihmisiä, ei ehtinyt pitkästyä. 😊 Mukavaa matkaa teille!! T. Tiinahema

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi turvatarkastusjuttu on hyvä muistaa! Ja kiitos smoothiemuistutuksesta – täytyy ottaa niitä hedelmäpruutteja mukaan! Kiitos vinkeistä ja pyrimme pitämään oikein chillin matkan! :)

   Poista
 4. Colosseumille kannattaa yrittää hankkia lippu etukäteen, pääsee jouhevasti pitkän jonon ohi. Vessoja on vähän niukasti suomalaiseen vessakulttuuriin tottuneelle, mutta löytyy. Käsidesi ja vessapaperirulla laukussa ei ainakaan haittaa, jos paperi sattuu olemaan loppu. Pietarinkirkko on upea, ja sinne jono etenee mukavasti. Isoja laukkuja ei tainnut saada ottaa mukaan ja vaatetuksessakin oli jotain vaatimuksia, ei liian paljastavaa muistaakseni.

  VastaaPoista
 5. Hyviä vinkkejä Rooman matkalle löytyy Tripsteristä:

  http://www.tripsteri.fi/rooma/

  VastaaPoista

Hae