Taaperokätilö

Ostin kotidopplerin jo ensimmäistä lasta odottaessa. Sitä tuli käytettyä viikoittain aina siihen asti, kunnes vauvan liikkeet alkoivat tuntu...

Ostin kotidopplerin jo ensimmäistä lasta odottaessa. Sitä tuli käytettyä viikoittain aina siihen asti, kunnes vauvan liikkeet alkoivat tuntua selvästi. Sitten se ei enää tuntuniut tarpeelliselta, koska liikkeet pitivät äidin tyynenä. Sen jälkeen se on ollut ainakin kahdella kaverilla lainassa, ja kun sain tietää tästä raskaudesta, pyysin sen takaisin.

Jo kymmenennellä viikolla sain hetken etsimällä ihan hennon pienen ja nopeasti katoavan sydänäänen kaiuttimeen. Nyt vauva on jo sen verran suurempi, että äänen saa heti ja selkeästi kuuluviin. Taapero on katsonut aina suurella mielenkiinnolla vierestä vauvan sydänäänten kuuntelua.

Sitten se otti ohjat omiin käsiin...

Ihan oikeaoppisesti kone päälle ja maha esiin. Sitten kuunnellaan.

Myös nilkat kannattaa ultrata tarkasti...

...ja koira...

Diagnosoimme kaikille sydämet. Paitsi nilkoille.

Tuleva kätilö? Lääkäri? – Ehkä kardiologi?

You Might Also Like

11 comments

 1. Voi ei, ihana :'D! Tosta huomaa niin hyvin, miten nuo taaperot tarkkailee jokaista liikettä ja oppivat ihan uskomattomia juttuja. Mä hämmästyn edelleen lähes joka päivä miten paljon silmät ja korvat seurailee täällä päivittäin ja sitten niitä matkittuja juttuja kuulee tai näkee mitä oudoimmissa tilanteissa. Voi hurja, kätilön ainesta selvästi teillä :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha! Ne on tarkkoja kaveteita nuo! Nyt se pyytää jo itsekin tuota laitetta, jotta pääsisi kuuntelemaan omaa mahaansa!

   Poista
 2. Hih, todella oppivainen taaperokätilö :D
  Hyvinvoivaa odotusta sulle!

  VastaaPoista
 3. :-D Selvästi lääkäri-ehkä kätilö?? tulossa :-D Ihania kuvia!
  Olen myös ajatellut doplerin ostamista..
  Mutta mietin stressaisinko ihan liikaa sitten että kuulenko vai enkö kuule... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhi, pieni kardiologimme! :)
   Mulla on itse asiasa vasta nyt tokassa raskaudessa käyny välillä niin, etten oo saanut kuulumaan. Sitten oon vaan pitänyt tauon, ladannu ehkä laitteen akkua ja kokeillut kohta uudelleen, niin oon saanut taas kuulumaan. Mutta heikkohermoisille en suosittele! ;)

   Poista
 4. voi että kuin ihana, en kestä!

  VastaaPoista
 5. Mahtava ipana :D

  Mulle terkkari neuvolassa sanoi aikanaan, että sellaisen koti-Dopplerinhan voi ostaa, jos stressaa. Mutta JUST SULLE en suosittele. Kai se tajusi, että rääyn räkä valuen päivystyksessä heti, jos laitteesta on patteri loppu enkä saa sydänääntä kuuluville.

  Nostan hattua kaikille, jotka voivat masiinaa käyttää :D

  VastaaPoista

Hae