Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hei hei pinnasänky!

11.8.2014

Tänään jätimme (toistaiseksi) hyvästit pinnasängylle. Kävimme päivällä lapsen kanssa ostamassa turvalaidan normaalisänkyyn, ja pinnasänky...


Tänään jätimme (toistaiseksi) hyvästit pinnasängylle. Kävimme päivällä lapsen kanssa ostamassa turvalaidan normaalisänkyyn, ja pinnasänky kannettiin koko perheen voimin vintille. Samalla ahtaaksi tungettu huone tuli huomattavasti väljemmäksi, kun vierassänkynä toiminut sohva muuttui lapsen sängyksi, eikä iso pinnasänky vie enää tilaa huoneessa. Yhdessä huoneessa onkin ollut tähän asti kolmen huoneen tavarat, nyt siellä on enää vain kahden...

En ole halunnut luopua puisesta vuodesohvastamme, sillä se on ollut mitä oivin sekä säilytystilana sen alaosan laatikoiden vuoksi että vieraiden petinä sen jatkettavuuden ansiosta. Koska kodissamme on huoneita rajoitetusti, emme voineet tehdä omaa lastenhuonetta lastensänkyineen kaikkineen.


Ikeasta aikoinaan ostettuun vierassänky-sohvahommaan olisi pitänyt ostaa neljä turvakaidetta, jotta ne olisivat peittäneet koko reunan. Luulin kahden riittävän, koska en tajunnut niiden jäävän yksistään niin matalalle ettei siitä suurta apua tippumisen estoon olisi ollut. Kaiteita oli laitettava siis kaksi päällekkäin, mutta tajusin sen vasta kotona. 

Olin viittä vailla lähdössä ostamaan lisää kaiteita, mutta päätin kokeilla josko vanhat kunnon tyynyt toimisivat tilan rajaajina. Lapsi kun ei kuitenkaan tarvitse kahta metriä pitkää sänkyä itselleen, siitä voi osan ottaa kokonaan pois käytöstä. Massiivinen kasa tyynyjä rajasi sopivasti lapsen nukkumaan turvakaiteen suojaamalle alueelle, ja nyt toivotaan ettei se unissaan keksi nakata niitä alas sängystä. Tuskin.


Taapero seurasi tarkkaan äidin ja isin sisustuspuuhailuja ja valvoi uusien kaiteiden asianmukaista kiinnitystä vierestä. Kun uusi viritelmä oli saatu valmiiksi, taapero kiipesi tohkeissaan uuteen sänkyynsä. Sinne piti päästä jo pari tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa,  ja siellä treenattiin nukkuvaa useaan otteeseen ennen varsinaista h-hetkeä.

Samaan syssyyn innostuimme siivoamaan toisenkin makkarimme, josta niin ikään heivattiin ylimääräistä tavaraa vintille. Yhtäkkiä molemmissa huoneissa oli parempi hengittää, kun ahdistavaa tavarapaljoutta saatiin vähennettyä.


Kun oikea nukkumaanmenoaika tuli, lapsi nukahti uuteen sänkyynsä siinä missä vanhaankin. Siellä sen nyt nukkuu. Muina isoina.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Ihana pikkumies :) Mekin ostettiin täysmittainen (kylläkin laidoilla) ja varasängyllä/vuodevaatelaatikolla varustettu sänky pojan huoneeseen, kun se on aiemmin toiminut vierashuoneena, niin on hyvä että siellä voin nytkin tarvittaessa aikuinen nukkua. Uskoisin että toimii, kun siirrytään pois pinnasängystä. Varmaan blokkaan myös osan sängystä tuolla tavalla tyynyillä. Toistaiseksi huone kyllä tyhjä, ei olla raaskittu 1,5 veen pinnistä edes vielä siirtää sinne omaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen on kätevä, meilläkin on kaikki extravuodevaatteet ja peitot ja tyynyt siellä laatikoissa säilössä. Se on yllättävää, että lapsen voivatkin sopeutua niin hyvin uuteen juttuun. En olisi uskonut, että ensimmäinen yö menee ihan normaalisti, eikä herätyksiä tule.

   Meidän lapsi siirrettiin nukkumaan vanhempien kanssa eri huoneeseen testimielessä n. puolentoista vuoden iässä. Lukijoilta tuli vinkkiä, että se voi auttaa yöheräilyihin, joista me silloin kärsimme. Tuolla "nukkuminen"-osiossa on meidän nukkumishommista, ja täällä on se postaus siitä siirtymisestä, jos sua kiinnostaa! :)

   Poista
 2. Mukava että siirtyminen kävi noin kivuttomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Jotenkin niin söpöä, kun tyyppi pääsee itse pois sängystä ja nousee ilmoittamaan, että tää olis nyt hereillä ;)

   Poista
 3. Jatkuuko vielä hyvin uudessa sängyssä? Meillä on poika just sen 1,5 v nyt, mutta siksikään ei kiirettä, kun kaikki nukutaan ihan hyvin, alle vuoden vanhasta alkoi jo nukkua kellon ympäri heräämättä esim. 21-09 ( ja päälle vielä päikkärit) . We are lucky bastards :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jatkuu! :) Yöunet ja päikkärit menee entiseen tapaansa. Paitsi että just tällä sekunnilla kun pistin kehuten, lasta yöunille vienyt mies joutui kirmaamaan sängystä karanneen taaperon perään! :D Hahha! Nyt sen keksi, että siellä pääsee kikkailee... oh no!

   Poista
 4. Nooou! Toivottavasti ei ota tavaksi karkailua =)

  VastaaPoista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki