Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lemmikit, lapset ja Popeda-fanit kielletty taloyhtiössä

7.8.2014

Kotitalouskriisi -blogistakin tuttu Maria Nordin törmäsi Helsingissä asunto-osakeyhtiöön, jossa lemmikit ja lapset olivat kiellettyjä. Tuoss...

Kotitalouskriisi-blogistakin tuttu Maria Nordin törmäsi Helsingissä asunto-osakeyhtiöön, jossa lemmikit ja lapset olivat kiellettyjä. Tuossa järjestyksessä. Maria tviittasi aiheesta ja kohta Maikkarikin tarttui uutiseen. Myös Iltalehti uutisoi asiasta.

Maikkarin uutisessa minua nauratti kohta: "Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Kristel Pynnönen sanoo, että asunto-osakeyhtiön osakkeiden omistajalla on vapaus valita asunnon ostaja tai vuokralainen. Valintaperusteet eivät kuitenkaan saa olla syrjiviä tai hyvän tavan vastaisia." Eli lasten syrjiminen ei oikeastaan ole syrjimistä? Asiaa kun ei tuomittu jutussa ollenkaan. Iltalehden jutusta taas selviää heti, ettei moinen käytäntö ole lain puolesta ok.

Sen suuremmitta herneitä nenässä jäin miettimään, mihin vedetään syrjimisen raja? Mitä kaikkea voi kieltää? Toiset ei siedä lapsia, koska... öö, niistä tulee ääntä ja ne on ärsyttävän pieniä? Jotkut jopa ällön söpöjä. Minä taas haluaisin taloyhtiön, mihin ei huolittaisi Yön, Popedan tai Mamban faneja. Myöskin sandaali+sukka -yhdistelmiä käyttävät, alkoholisoituneet, karaoken luukuttajat, alkoholisoituneet karaoken luukuttajat, lapseni päikkäriaikana rappukäytävässä kulkevat ja silloin pihalla tupakkaa polttavat kun tuuletan ja kun mulla on aamupahoinvointia, voisi myös kieltää.

Mutta taaskaan tämä maailma ei ole reilu meille mielemme pahoittajille. Taloyhtiöissä on elettävä ihan kaikenmoisten henkilöiden kanssa, oli niillä sitten väärän väriset sukat tai pahempaa: lapsia. 

Jännityksellä jään odottamaan jatkouutisointia aiheesta. Saako taloyhtiö jatkaa linjaansa? Jos saa, mulla on muutama ehdotus meidän taloyhtiön hallitukselle.

Kuva Maria Nordinin Twitter-tilitä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Jos ei halua muiden ihmisten kanssa elää, ei pidä asua kerrostalossa. Voi muuttaa johonkin skuggeen ihan omaan rauhaansa ilman naapureita. :) Lapsien syrjimisessä on jotain.. en tiedä, voiko sanoa sairasta? Ei tarvitse rakastaa tai tykätä, mutta sietää pitää. Vielä sairaampaa on se, että nykyään taitaa olla ihan ok sanoa että vihaa lapsia. Vaihdapa tilalle ulkomaalaiset, vanhukset, kehitysvammaiset tai ihan vaikka koirat. Hmm, ei kovin asiallista, sanoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mä olen jotenkin aina (salaa) ajatellut, että lapsienvihaajissa (kuten myös koirien ja yleensä lemmikkien) on jokin mennyt henkisellä puolella rikki. Siis ymmärrän, ettei kaikesta tarvi hulluna pitää tai haluta itselleen, mutta jos Vihaa... Viha on muutenkin aika kuluttava tunne.

      Poista

Hae

 

 

Ruokablogien kärki