Liikutus

Olin tekemässä ruokaa, kun taapero käveli taakseni repimään talouspaperirullasta paperia. Ohimennen pyysin, ettei taapero ottaisi koko rulla...

Olin tekemässä ruokaa, kun taapero käveli taakseni repimään talouspaperirullasta paperia. Ohimennen pyysin, ettei taapero ottaisi koko rullaa, vaan vain yhden palasen. Taapero kiskoo talouspaperia tosi usein huvikseen, joten oletin sen tekevän taas niin. Autoin repimään paperia lapselle, mutta rullasta repesi vain puolikas palanen. Lapsi jatkoi kuitenkin määrätietoisesti matkaansa, pieni paperiarkin palanen kädessään. 

Katsoin taakseni taaperon perään, ja samaan aikaan mieheni huomasi lapsen yrittävän pyyhkiä jotain lattialta. Lapsella oli tullut pissa lattialle kesken pottatreenien. Omissa ajatuksissaan olleet vanhemmat eivät heti huomanneet vahinkoa, joten taapero tarttui toimeen itsenäisesti. 

Voi pientä taaperoa. Sen takia se sitä paperia halusi – itse meinasi pissansa siivota. Puolikkaalla paperinpalalla. Nyyh. 

Kuva Mamma rimpuileen Instagramista


You Might Also Like

10 comments

 1. Niisk. Isoveljen elkeet. Onnea vielä iloisista ultrauutisista!
  (Meillä kolmosen syntymä on pakottanut molemmat isoveljet ylittämään oman mukavuusalueensa vessa-asioissa; isoin joutunut opettelemaan itse pyyhkimisen jalon taidon - jollei tahdo odottaa yhden ikuisuuden kestävän imetyssession loppuun asti apua - ja keskimmäinen on opetellut käymään itse pöntöllä, kun äidin reaktionopeus on… hitaanlaista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. <3 Ja kiitos, oli yllättävät uutiset!
   Voi että, äidistä tuntuu varmasti liikkikseltä kun toiset itsenäistyvät isoina poikina, vaikka ovatkin vielä niii-iin pieniä. Voih.

   Poista
 2. Oltiin taannoin telttailemassa ja 2,5-vuotias retkeläinen nukkui päiväuniaan teltassa. Kun menin herättelemään, koko lapsi oli yltäpäältä märkä ja vettä oli toki myös makuupussi ja teltan lattia täynnä. Litimärkänä oli myös lapsen unirätti, mihin hän totesi " kuivasi rätillä!".

  Telttaan oli siis jäänyt vesipullo, josta lapsi oli halunnut ilmeisesti unta hakiessaan ottaa huikkaa ja koko pullo oli tietenkin kaatunut ympäriinsä. Sen sijaan että lapsi olisi huutanut apua (istuskelin lukemassa metrin päässä teltan ulkopuolella koko ajan), hän oli yrittänyt itse unirätillään kuivata ja lopulta nukahtanut sitten sinne lätäkköön. Voi liikutus.

  VastaaPoista
 3. Ihana!
  Meillä kanssa tyttö 1v8kk tekee samaa. Jos vahingossa tulee pissa lattialle tai vaikka kaatuu maitomuki pöydässä, niin neiti kipittää itte hakemaan siivouspyyhettä ja vie vielä märän pyyhkeen kylpyhuoneeseen. Aika ihania nää on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne melkoisia pikkuapinoita kaikessa tarkkailussaan ja matkimisissaan! Ihania!

   Poista
 4. Voi apua, ihana! Meillä kans tuo 1v10kk neiti osaa hakea keittiöstä pyyhkeen, jos kaataa jotain. Oia pissojaan ei kyllä siivoa, niissä kun on kiva tassutella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsihhi, no onhan niissä nyt kiva tassutella. Meilläkin tehtiin aiemmin samaa!

   Poista
  2. Tulittepa mieleen, kun neiti tänään haki pyykkinarulta pyyhkeen siivotakseen pissalätäkkönsä :)

   Poista

Hae