Kaikki valmiina vauva! Not.

Noniin, tässähän alkaa kuukauden päästä äitiysloma ja kaikki on valmiina vauvaa vart... eiku heeeeetkinen! Enhän mä oo tehnyt mitään!  Saa...

Noniin, tässähän alkaa kuukauden päästä äitiysloma ja kaikki on valmiina vauvaa vart... eiku heeeeetkinen! Enhän mä oo tehnyt mitään! 

Saatuamme tietää tästä raskaudesta, ajattelimme, että tämähän on helppo homma – ainakin varustelun kannalta. Että meillähän on jo kaikki, mitä vauva tarvii. Nooh, tavallaan onkin, paitsi että ei ihan. Toki vaatteet, vaipanvaihtoalustat, kaukalo ja muut jo löytyvät, mutta silloin alussa kun ei esimerkiksi tullut miettineeksi, että tuo esikoinen on kuitenkin aika pieni vielä, joten ainakin tuplarattaat pitänee hommata. Ellei muuten, niin ainakin oman mielenrauhani ja liikkumismukavuuteni vuoksi.

Toinen, sellainen niin ikään mukavuushankinta, on vauvan ensisänky, minkä saa kiinnitettyä oman sängyn viereen kiinni, ikään kuin sivuvaunuksi. Sellaisen meinasin hommata jo esikoisen vauva-aikana, mutta silloin se jäi. Nyt kun taapero rössyää lähes joka aamu (tai aamuyö) vauhdilla väliimme jatkamaan uniaan, tai vaihtoehtoisesti herättämään meidät, sellainen vauvan oma sivusänky kuulostaa enemmän kuin hyvältä ajatukselta. Siinä vauva olisi aivan käteni ulottuvilla, mutta omassa, turvallisessa tilassaan.

30+1
Sitten on vielä kaiken muun varustelun laittelu. Minulla ei ole hajuakaan, missä kaikki esikoisen vauvanvaatteet ovat. Osan olen pakannut vintille, osan olen antanut pois ja osan olen lainannut jollekin. Olen saanut niitä takaisin, mutta mihinköhän olen vienyt ne sitten? Meidän vintti on eräänkinlainen kaaoshelvetti, että siinä menee hermo tovi jos toinenkin, kun alan kaivella vaatteita esille. Äitiyspakkaus on toki pönöttänyt makuuhuoneessa siitä asti kun se kotiin tuli, joten on meillä jotain aivan hollilla. Sitten olisi vain se kaikkien niiden vaatteiden ja varusteiden pesu ja viikkaus kaappiin. Kaappiin, jota ei muuten ole, koska kaikki paikat ovat jo täynnä. 

Että ei meillä nyt kaikki sitten ihan ollutkaan valmiina. Mutta eihän nuo nyt pahoja rasteja ole. Nyt vaan odotellaan sitä pesänrakennusviettiä ja kaikki hoituu kuin itsestään... eikö vain?

You Might Also Like

9 comments

 1. Juu juu, kaikki hoituu ikään kuin itsestään ;)

  Mä muistan ihan itkeneeni, kun raskausviikkoja alkoi olla jo hyvin kasassa ja me ei oltu valmistauduttu toisen lapsen syntymään mitenkään. Rääyin miehelle, kuinka (syntymättömästä) lapsesta tuntuu, että me ei välitetä siitä - ja jo oli seuraavana päivänä pinnasänky taas koottuna ja muutkin vermeet varastosta haettuna :D Toisen lapsen kohdalla sitä ei todellakaan ole niin hoppu noiden varusteluasioiden kanssa. Ja toisella kertaa tosiaan tietää paremmin mitä tarvitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo naisen draama toimii tosi usein miehiin juuri noin! :D Meillä esikoisen sängyn kokoamisen aloituksen hoiti mun visiitti sairaalassa viikoilla 34, kun luultiin että lapsi tekee jo tuloaan. Haha!

   Poista
 2. Täällä on la kymmenisen päivää sua myöhemmin ja valmistautuminen on edelleen aika vaiheessa. Jotenkin on sellanen olo ettei haluis hankkia mitään turhaa, mutta sit taas kun on eka lapsi kyseessä niin ei ees ole mitään tietoa mikä mahdollisesti vois toimia tai mikä ehkä on turhaa. Ristiriitaista. No kaipa kaikki järjestyy ajallaan - ja ollaan me onneks saatu paljon kavereilta lainaksi, ettei bebe ainakaan joudu ilman vaatteita olemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, se on hyvä, että kavereiltaon saanut jo jotain! Ei niitä tarpeita oikein voi kaan tietää vasta kun itse toteamalla. Meille oli hyödyllisiä erityisesti (siis vaunujen ja muiden lisäksi) esim. BabyBjörnin Balance -sitteri, missä lapsi viihtyi hyvin, vaikka monelle sitteri on ollut ihan turha vehje. Sitteri käytiin ostamassa vasta kun lapsi oli syntynyt, kun todettiin, että tarvitaan välillä joku viihtyisä mesta, johon lapsen saa laitettua hetkeksi, jotta kädet saa vapaaksi muuhun :)

   Mutta tosiaan kunhan jotain vaatteita ja vaippoja on, niin alkuun pääsee! ;)

   Poista
 3. no se riittää että kaivat kolmet vaatteet, kaukalon, jotain puklurättejä ja ulkovaatteet. ja ostat vaippoja paketin :D niillä äkkiseltään pärjäis vaikka vauva syntyis ÄNYYTEENYT, ei niillä muilla kamoilla niin päivän päälle oo kiire, näin niinkun kolmen lapsen mutulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooooo, ja onhan meillä tuosta esikoisen vauva-ajasta kaikki tarpeellinen tallella, että ei tässä hätää ole. Pitäis vaan just hakea edes ne kolmet vaatteet ym. ja vaikka pestä valmiiksi! ;)

   Poista
 4. Aiheesta poiketen: tuo sun mekko on aivan toooodella upea. Mistä se on? Olen ihaillut sitä jo jonkin aikaa ja nyt tuntuu, että on pakko saada samanlainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on H&M:n äitiysosastolta ostettu raskaus- ja imetysmekko! Menee sitten raskauden jälkeenkin vielä, kun boobsit saa esille helposti! ;) Mutta ei tämä silleen musta näytä sellaiselta mekolta, että ihan hyvin menisi, vaikka ei oliskaan raskaana/imettäisi!

   Poista
  2. Oi ihanaa, kiitos, monikäyttöinen mekko! :) Täytyy käydä katsomassa, löytyykö vielä. Sulle sopii ainakin tosi hyvin!

   Poista

Hae