Tarkka apuri

Taapero  auttaa mielellään kotitöissä. Kauppakassien purkaminen ja lelujen siivoaminen menee kuin vettä vaan, kun taapero jeesaa. Hän osaa l...

Taapero auttaa mielellään kotitöissä. Kauppakassien purkaminen ja lelujen siivoaminen menee kuin vettä vaan, kun taapero jeesaa. Hän osaa laittaa lelut omiin laatikoihinsa ja purkaa kauppaostokset oikeille pöydille, lähelle niiden tavallisia säilytyspaikkoja.

Äsken, juuri ennen nukkumaanmenoaan, taapero halusi välttämättä auttaa isiä pesukoneen tyhjentämisessä. Siinäkin hommassa taapero on osoittanut useasti tietävänsä mihin kaikki kuuluvat. Ne astiat, kattilat ja ruokailuvälineet, mitä hän ei yletä laittamaan paikoilleen, hän ojentaa äidille tai isille ja loput vie itse.


Astianpesukonetta tyhjentäessä vastaan tuli sininen lasi. Sellainen minun matkassani iät ja ajat kulkenut vanha sininen grogi. Taapero nappasi lasin ja vei sen olohuoneeseen. Laski sen tarkoin sohvapöydän reunalle, sohvan puolelle, ja jätti siihen. Meidän mielestämme lasi olisi kuulunut pesukoneen päällä olevaan astiakaappiin, mutta taapero oli vankasti eri mieltä. Ei suostunut tuomaan lasia takaisin keittiöön pyynnöistämme huolimatta.

Tovin ihmeteltyäni taaperon päättäväisyyttä lasin paikasta, hoksasin: Kohta, johon taapero asetteli lasin, on minun vesilasini paikka. Siinä minä sohvalla möllötellessäni aina pidän sitä ja siinä taapero on sen sinisen lasin tottunut näkemään. Siihenhän se tietysti kuuluu!

Kyllä taapero tietää. Tarkka jätkä kun on.


You Might Also Like

4 comments

 1. Voi ihana iso pieni apuri. <3 P.s Kiva seurailla blogia jossa vietetään vauva-arkea. Itse odotan kolmatta pientä saapuvaksi 9 ja 3,5 v. isoveljien kanssa. Suloista päästä kokemaan vielä vauvavuosi viimeisen kerran.

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen ihana se on! <3 :)
   Kiva kuulla, että tykkäät! Ihanaa vauva-aikaa sinne, kun se koittaa. Ja voi että, mahtaa iseveljet olla jo innoissaan! Isommasta saattaa olla jo jotain pientä apuakin vauvan hoidossa :)

   Poista
 2. Kyllä taapero tosiaan tietää <3 Ihana!

  VastaaPoista

Hae