Ilahduttava tapaus

Kirkassilmäinen, huumorintajuinen kaksivuotiaamme. Hauska jätkä, joka saa vanhempansa hihittämään jutuilleen päivittäin. Söpö rutiinireijo, ...

Kirkassilmäinen, huumorintajuinen kaksivuotiaamme. Hauska jätkä, joka saa vanhempansa hihittämään jutuilleen päivittäin. Söpö rutiinireijo, joka haluaa tehdä tietyt asiat aina tietyllä tapaa.

Kun isi lähtee aamuisin töihin ja antaa suukot kaikille, taapero tekee isin lähdettyä koko ruljanssin perässä. Käy antamassa ensin vauvalle suukon, sitten äidille ja toisinaan myös leluautolle sekä talouspaperitelineelle. Lopuksi vinkkaa heipat, aivan kuten isikin. 

Jos taaperolta kysyy, haluaako hän lähteä katsomaan jääkiekkoa isin kanssa, hän vastaa yleensä ei. Mutta kun kysyy, haluaisiko hän lähteä katsomaan jäähallille tanssityttöjä, vastaus on aina varma joo. Usein taapero onkin matsissa kääntyneenä selkä jäälle päin ja naama tanssityttöihin päin. Meneehän se matsi niinkin.


Kun taapero bongaa pöydältä äidin puhelimen, hän joko ojentaa sen tärkeänä äidille tai alkaa puhua puhelimeen. Taaperon puhelut ovat usein aika samanlaisia: "Ei, joo, ei, joo, hahaha, heippa!". Myös useiden leikkien dialogit kuuluvat saman tyyliin: "Ei. Joo. Ei. Heippa". 

Heippa on yksi taaperon yleisimmistä sanoista. Joskus, kun taaperon on tarkoitus sanoa kiitos, hän sanoo vahingossa iloisesti "heippa". Tai kun äiti sanoo ole hyvä, taapero vastaa "ei". Ei onkin sitten se yleisin sana. Usein kaikki asiat ovatkin niin kauan ei, kunnes tulee jotain niin vastustamatonta, johon ei vaan voi enää sanoa ei. Kuten eilinen "mennäänkö ravintolaan syömään?" -kysymys.

Aamuisin taapero näyttää yksi ikkuna kerrallaan, mitkä sälekaihtimet haluaa avattavan. Tietävän oloisena kulkee isi perässään ja osoittaa verhon. Jos isi poikkeaa taaperon määräämästä rutiinista, taapero menee aivan ymmälleen. Taapero tykkää rutiineista.


Yksi suloisimmista rutiineista on taaperon tyyli tyhjentää astianpesukonetta isin kanssa. Hän ottaa astian käteensä ja demonstroi, mihin käyttöön mikäkin astia on. Lasin kohdalla taapero esittää juovansa, lautasen kohdalla hän kauhoo sormilla muka ruokaa suuhunsa. Lastalla hän sekoittelee ja lusikalla syö. Monesti lusikat saadaankin laittaa suoraan takaisin pesukoneeseen, koska taapero eläytyy joskus liiaksikin demonstrointiinsa, ja jokainen lusikka ja haarukka käy oikeasti suussa.

Ja aina kun äiti tai isi kutsuu taaperoa söpöksi, hänen kasvoilleen nousee ujo hymy ja hän sanoo "äeiii". Pää vienosti kenossa, nauruaan pidätellen. 

Mikä ilahduttava tyyppi. Ihana.

You Might Also Like

2 comments

  1. Suloinen taapero! Tuli ihan ikävä omien lasten taaperoaikoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, onhan se! Aivan ihana! Ja taaperot yleensäkin! :)

      Poista

Hae