Futismutsiksi vai ei

26.4.2015

Olimme katsomassa sukulaispojan futisturnajaisia ja mietinpä siinä kentän laidalla, niitä ihanasti lapsiaan tsemppaavia ja peliin in...


Olimme katsomassa sukulaispojan futisturnajaisia ja mietinpä siinä kentän laidalla, niitä ihanasti lapsiaan tsemppaavia ja peliin intohimoisesti eläytyviä vanhempia katsellessa, että tulisikohan minustakin joskus vielä hyvä futisäiti?

No mietitäänpä. 

Vastaan:
-En tiedä mitä eroa on jalkapallon tai jääkiekon paitsioilla. Oikeastaan en edes tiedä mikä on paitsio
-Diego Maradona on ainoa jalkapalloilija, jonka osaan nimetä
-En omista huomio- tai toppaliiviä
-En pysty keskittymään seuratakseni peliä 
-Missaan kaikki kohokohdat ja kyselen tyhmiä vieruskaverilta
-En ymmärrä vieruskaverin vastauksia, koska en puhu jalkapalloa

Puolesta:
-Puhun makkaraa
-Osaan leipoa
-Tykkään syödä mokkapaloja kentän laidalla

Mutta futismutsi se olisi kai huonokin futismutsi? Ehkä joku buffetinpitäjä vois olla mun pesti.

Sitten muistimme, että lapseltakin voi kysyä mielipidettä hänen harrastuksiinsa liittyvistä asioista, joten:
– Tuleeko äitistä futisäiti?
– Ei!
– Tuleeko äitistä lätkä-äiti?
– Ei!
– Tuleeko äitistä tanssiäiti?
– Joooo!


Se oli siinä. Ei mokkapaloja mulle. 

***

Kiitos, että olit taas mukanamme tällä merkityksellä ja hyvin syväluotaavalla retkellä äitiyden ihmeellisessä maailmassa. Mukavaa viikon aloitusta! 

You Might Also Like

10 comments

 1. Hahaa! :D Itsekin täytyy myöntää, että hieman pelottaa minkä harrastuksen pariin lapset lopulta päätyy.. En usko, että minustakaan tulisi kovin hyvä futismutsi tai lätkämutsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että kun aika koittaa, me mutsit sujahdetaan just siihen rooliin, mihin tilanne vaatii! Eli meistä tulee supermutseja! Hahha!

   Poista
 2. Olen aina luullut, että mokkapalat on se juttu...kunnes viime kesänä kävin kummitytön peliä katsomassa. Siinä kun olin saapunut myöhässä ja seurannut kentän laidalla peliä pohtien, että kuka niistä mahtaa olla se tyttö niin vähän nolotti kun tuttu tuli kertomaan kummitytön pelaavan eri kentällä... Mutta tämä kerta kaiken kaikkiaan avasi mun silmät sille, että ne mokkapalat ei taidakaan olla se juttu vanhemmille. Siellä tosiaan ehkä oletetaan, että pelistä jotain tietääkin, eikä riitä hurrauksen aiheeksi kun lapsi vähän koskee palloon..

  Tanssiäitiys vois sopia mullekin...sais olla lämpimässä...ja kai niilläkin jotain tarjoiluja löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kummallisia vaatimuksia! Mä en tajunnut mitään pelistä. Piposta vaan välillä tunnistin, missä poika painelee menemään! :D
   Tanssimutsius ois kyl jees. Sitä sentään ymmärrän. Toivotaan että noista meidän lapsista edes toinen innostuisi tanssista. Pääsisin kevätnäytöksiin parkumaan! ;)

   Poista
 3. Minä olen varmaan sitten...autokuskiäiti. Ihailen ja kunnioitan valtavasti vanhempia, jotka töiden lisäksi osallistuvat niihin talkoohommiin ja järkkäävät buffan/arvonnan/keräyksen jne. jne. Ja ihan fyysisesti seisovat siellä kentän laidalla tuntikausia. Itse olen tyytyväinen, kun saadaan lasten kuljetusvuorot sumplittua ja harrastajat pääsevät harkkoihin osapuilleen ajoissa. Minulla ei vain jotenkin ole aikaa olla "futis/lätkämutsi" koska se aika olisi sitten pois esim. omasta liikunnasta, josta yritän pitää kiinni kynsin ja hampain tässä ruuhkavuosien keskellä.
  Mutta ole sinä tanssimutsi - se kuulostaa ihanalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sisko on kyllä mieletön muija. Hänellä on ihan kamalan vaativa työ ja silti se ehtii leipoa ja järkätä ja toimii vielä politiikassakin mukana. Että arvostan kans tommosia!

   Sä oot just hyvä tommosena! Muillakin tavoin voi olla läsnä, vaikkei joka peleissä kököttäisikään :) Ja itsestään huolehtiminen on hurjan tärkeetä!

   Tanssimutsius passaisi mulle! <3 (Mut ei semmonen kreisi, kun telkkarissa ne jenkit)

   Poista
 4. Voi... :D
  Enpä olisi minäkään itsestäni uskonut.
  Pojasta Turkkilaisten geenien takia kyllä!
  Nyt useamman vuoden kokemuksella voin jo todeta kehittyneeni... Välillä huulilta lipsahtaa huudon muodossa kannustavaa kommenttia ja huomaan käveleväni jännittyneenä kentän laitaa pelien aikana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, ehkä mullakin on siis vielä mahis joskus oppia paitsiot ja muut! Ja fiilikseen kyllä osaan samaistua! Muakin jännitti rankkareiden aikana, vaikken ees tajunnut kun ne olikin jo ohi... ;)

   Poista
 5. Ottaisin tähän debattiin mukaan myös Suomen ilmastotilanteen. Suomessa sataa aina. Aina kun on jalkapalloturnaus ja vuoro seistä kentän laidalla. Tai sormet on jäässä, nenä huurussa. Joten suosittelen sisälajeja joissa huonolla kelillä kuluttaa taukoaikaa neuloen tai netteillen, hyvillä keleillä käy ulkona happihyppelyllä. Kentän laidalla sataa. Aina. Niin siis tämä taukoaikailu koskee vanhempaa ;) Susanna.

  VastaaPoista

Hae