Tekosyy-Mamman liikuntaa ja ilmaiskoodi sulle

18.5.2015

Kaupallisessa yhteistyössä  Yoogaia  ja  Blogirinki Media . Imeväisen äitinä tuntuu välillä lähes mahdottomalta päästä lähtemään yhtään m...

Kaupallisessa yhteistyössä Yoogaia ja Blogirinki Media.

Imeväisen äitinä tuntuu välillä lähes mahdottomalta päästä lähtemään yhtään mihinkään, ainakaan ilman 65-senttistä pikkuavecia. Lähteminen tuntuu aivan liian työläältä kaikkine imetys- ja pumppauskuvioineen, vaikka pääsisihän sitä kai lähtemään, kun vaan pistäisi päästen. 

Jossei vaunukävelyjä oteta huomioon, en ole vielä aloittanut mitään liikuntaharrastusta vauvan syntymän jälkeen. Sen ensimmäisenkään, haha! Kieltämättä salille lähteminen houkuttelee toisinaan ihan siksikin, että saisi olla hetken omien ajatustensa kanssa. Jumpan jälkeen pääsisi rauhassa saunaan, eikä kukaan vaatisi imettämään kesken löylyjen.

Toisaalta taas koen salille lähdön suurena kynnyksenä tämän löllyvän kroppani kanssa. Koska kaaaaikkihan siellä jumppamestoilla on pelkkiä fitnessmuijia ja minä olen ainoa muhku, eikö?Koska olen keksinyt satayksitoista tekosyytä lähtemättömyydelleni, ohjattu kotiliikunta vetäisee viimeisenkin maton jalkojeni alta. Varsinkin, kun sitä ohjattua kotiliikuntaa saa vartinkin mittaisena, ja sellaisen ehtii tehdä vaikka päällään seisten. Jotkut taitavimmat ehkä tekevätkin.

Yoogaia on suomalaisten kehittämä nettipalvelu, jonka valikoimassa on jooga-, pilates-, syvävenyttely- ja kahvakuulatunteja. Mielenkiintoiseksi Yoogaia-palvelun tekee se, että siellä on myös livetunteja. 

Olen tehnyt joogaharjoituksia tallenteilta, mutta osallistunut myös livetunteihin. Ja on se vaan kuulkaa eri! Kun oma nimi livahtaa ruutuun, motivaatio kasvaa kummasti. On tavallaan tullut nähdyksi, että täällä sitä liikutaan nyt messissä, joten harjoitusta ei kehtaakaan noin vain keskeyttää, kuten tallenteen kohdalla kehtaisi. Muutenkin siinä on enemmän sellainen yhteisen tekemisen maku – aivan kuten kuntosaleillakin.

Vielä tehokkaammaksi tuon motivaattorin saa, kun laittaa läppärin kameran päälle. Tuolloin ohjaaja näkee sinut ja voi tarvittaessa ohjata interaktiivisesti. Mutta siihen en ole vielä kehdannut reikäsissä kotileggareissani ja imetyspaidoissani.


Päikkäriaika on varsin oivaa liikunta-aikaa, jos vain molemmat lapset suostuvat nukkumaan yhtäaikaisesti – edes sen vartin. Iltapäivällä mies on voinut viedä koko katraan pihalle telmimään, jolloin äiti-ihmiselle on annettu ihan kunnon aikaa joogata rauhassa. Kotiinkin saa aivan hyvin, ellei paremmin, viritettya rauhallisen joogatunnelman, kunhan ylimääräiset häiriötekijät vähentää minimiin. Paljon matalamman kynnyksen liikkumista on siis tämä kuin salille lähtö. Siitä pidän.

Ja olen minä vauvankin seurassa joogaillut, mutta se on vähän sellaista säätöä. Riippuu vähän tilanteesta. Joskus vauva jaksaa tutkia leikkikaarta harjoituksen ajan, toisinaan ei.


Kannattaa muuten kokeilla erilaisia tunteja. Ensimmäisenä valitsemani tunti oli minulle liian vaikea ja olin ihan valmis lopettamaan koko testauksen siihen. Sitä ei aina muista, että en olekaan enää niin liikkuva, venyvä ja fyysinen kuin vielä muutama vuosi sitten. Oma vika, mutta harmitti hitosti. 

Kun olin niellyt tappioni, valitsin rauhallisemman ja helpomman tunnin. Se olikin jo huomattavasti miellyttävämpi kokemus ja sai jatkamaan testausta.

Noin yleisestikin synnytyksen jälkeen kannattaa liikunta aloittaa rauhassa ja kehoaan kuunnellen. Ei voi heti olettaa pystyvänsä samaan kuin ennen raskautta. Kokeilemalla löytää parhaimman tunnin ja siitä on hyvä omaan tahtiin siirtyä vaativimpiin harjoituksiin. Tuntikuvauksissa on kerrottu tietysti vaativuustasot ja muut, joten ne antavat jo hyvin suuntaa valinnalle. 


Joogaharjotteista on ollut tosi iso apu omien imetysjumieni avaamiseen. Kun koko yön nukkuu vähän huonossa asenossa, lyhytkin jooga- tai venyttelysetti on auttanut suuresti. Eikä pieni irtiotto tästä hektisestä meiningistä tee yhtään pahaa muutenkaan.


Mikäli sinuakin kiinnostaa kokeilla Yoogaia-palvelua, pääset tekemään sen ilmaiseksi koodilla MAMMARIMPUILEE2015! Ilmaiskoodilla saa joogailla toukokuun loppuun asti! Kokeilu ei sitouta mihinkään. Kirjaudut sisään täällä ja aloitat tuostanuinvaan. Hurraa! Eiku namaste! 

Jos kiinnostus jatkuu, ei Yoogaia-palvelun hinta päätä huimaa: 20 euroa kuukausi ja mitä pidemmän periodin kerralla ostaa, sitä edullisemmaksi kuukausihinta suhteessa tulee.

Ja vielä pikku vinkki: Oli eri kätevää laittaa läppäristä peilaus Apple TV:llä telkkariin, jolloin mulla oli sekä etu- että takapuolella ohjausta, eikä tarvinnut yksistään pikkuruudulta tirkistellä!

Yhteistyössä Yoogaia.

You Might Also Like

4 comments

 1. Vuhuuu! Alan heti availemaan mun jumeja :D

  VastaaPoista
 2. Mä kokeilin ja toimii !! Etenkin lihashuoltoon loistavia tunteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiva, että tykkäsit! Mäki yritän just päästä "tunnille", kunhan vaan kumpikin suostuisi nyt nukkumaan hetken yhtäaikaisesti. :)

   Poista

Hae